Barbecue op mijn balkon ♡ (+ winactie!)

Anderhalf jaar woon ik nu alweer in mijn eigen appartement in Rotterdam en in al die tijd had ik nog niet één keer gebarbecued op mijn balkon. Tijd om daar verandering in te brengen! Xenia en ik gingen samen barbecuen en omdat we de laatste tijd liever niet meer zoveel vlees eten besloten we voor een vega barbecue te gaan. Dat was in eerste instantie even wennen voor mij omdat ik nog niet eerder een vega barbecue had gedaan, maarrrr al snel kwam Xenia met het idee om allemaal verschillende soorten spiesjes te maken! Een super goed idee! We bedachten om een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht spiesje te maken.

Gewapend met een grote boodschappentas gingen we naar Lidl om spullen voor de barbecue in te slaan. Op de groentenafdeling gingen we aan de slag met het maken van combinaties. Voor het eerste spiesje gebruikten we champignons, courgette, mais, tomaat en ananas. Voor de tweede ‘gang’ besloten we de vega-kipstukjes te proberen want daar waren we erg benieuwd naar. Die prikten we aan een stokje met krieltjes, ui en paprika. Een broodje met kruidenboter en de honey bbq saus erbij… heerlijk! Voor het nagerecht rolden we pannenkoeken op met hazelnootpasta en spekjes. Nadat deze warm waren op de barbecue deden we de aardbeien erbij. Een PERFECTE combi <3 Lidl heeft nu hele handige wegwerpbarbecue setjes in de winkel die meteen klaar zijn voor gebruik. De kolen en aanmaakpapier zitten er zelfs al in. Het enige wat je hoeft te doen is het uit te pakken en het vel papier aan te steken. De rest gaat vanzelf! Super handig als je net als ik niet echt een ster bent in barbecuen 🙂

Ik mag drie Lidl cadeaubonnen t.w.v. €20 weggeven zodat je zelf ook kan gaan barbecuen. Of je kan het gebruiken voor de wekelijkse boodschappen natuurlijk. Laat me in de comments weten wat jouw ideale spiesjes-combinatie is en wie weet komt de bon binnenkort jouw kant op!

In samenwerking met Lidl

35 thoughts on “Barbecue op mijn balkon ♡ (+ winactie!)”

 1. Wat een goed idee om pannenkoek op een spiesje te doen! Ik ga zelf graag voor zoete aardappel, rode ui en paprika met daarbij ’n sausje van gembersiroop en yoghurt. Omnomnom!

 2. Ziet er allemaal heerlijk uit! Mij lijkt een spiesje met aubergine, een paar krieltjes, courgette (gele en groene om het iets kleurrijker te maken) en eventueel zongedroogde tomaatjes lekker. Soort van Grieks spiesje. Wat zelfgemaakte tzatziki erbij en je bent helemaal klaar 🙂

 3. Dit ziet er echt superlekker uit! Mijn favoriete combinatie voor een spiesje is toch wel champignons met ui, paprika, courgette en kleine krieltjes met schil. Met daaroverheen wat rozemarijn, heel lekker!

 4. Mijn ideale combinatie is een spies vol hartige dingen. Een kaasje, een worstje, een komkommertje, een tomaatje! Heerlijk genieten op een zomerse dag!

 5. Oh dat idee van een pannenkoek met hazelnootpasta is zo slim. Als zoetekauw is mijn favoriet de s’more op een stokje: een marshmallow tussen een paar poffertjes en het liefst doe ik er nog een stukje fruit als perzik of mango bij. Met daaroverheen natuurlijk chocoladesaus. (:

 6. Allereerst: wat heb je een super leuk jurkje aan! Mag ik vragen waar die vandaan komt?
  Dan als tweede: ik zou een spies met courgette, champignon en zalm doen. Ik houuud van zalm op de barbecue en de zachte smaken van courgette en champignon passen daar heel goed bij!

 7. Wat een super leuke foto!
  Ik ben zelf ook helemaal fan van de combinatie courgette en champignons. Ook vind ik cherrytomaatjes lekker op de bbq met zongedroogde tomaatjes (haha heel veel tomaat). Ook jullie toetje klinkt echt super lekker.

 8. Hee, dit is echt leuk! In mei heb ik mijn allereerste echte barbecue gekocht. Eentje met gasaansluiting.. en wauw, wat is dat heerlijk! Geweldig om het zelf te kunnen en te kunnen genieten van lekkers. Je hebt mooie, lekkere spiesjes gemaakt! Mij lijkt een combi van kip en mango wel lekker 🙂 met zelfs misschien wel ’n uitje, hmmm

 9. Lekker zeg, ik krijg er trek van, al die heerlijke receptjes !
  Mijn favoriet is een gouwe ouwe, ui, paprika, vetspek, kip en herhaal….iedere saus smaakt erbij, vind ik dan 😁😅

 10. Aahh jullie dessert spiesjes zien er echt heeel goed uit!! Ik zou gaan voor kip, mango en lekker veel groentjes! Een lekker sausjes erbij en hopp op de barbecue 🙂 🙂 Ik reageer eigenlijk nooit maar wil wel even zeggen dat ik het echt leuk vind om te zien dat je weer plezier hebt in het bloggen! Keep op going, liefs!

 11. Heerlijk spiesjes van de BBQ! Eigenlijk is mijn favoriet gewoon lekker gekruide kip met champignons en paprika, maar dan wel met een lekker sausje van griekse yoghurt, knoflook en ketjap. Thanks he nu heb ik er helemaal zin in!

 12. Wat zijn het er lekker uit! Mijn favoriete spiesjes zijn die met Marokkaanse kip, paprika en courgette. Dat heb ik laatst voor mijn ouders gemaakt toen ze op mijn studentenkamer kwamen eten. Hadden ze toch nog een beetje het idee dat ik het prima red in mijn eentje! 🙂

 13. Super mooie foto’s ! Ik zou gaan voor een spiesje met garnalen, gamba’s, citroen en gember, in de wok is dat al lekker, dus zal op de bbq niet anders zijn!C

 14. Wat leuk dat je zo fijn gebruik kan maken van je balkon! Wie zegt dat je voor BBQen een tuin nodig hebt? Mijn ideale spies is een beetje Italian-inspired: vegetarische gehaktballetjes, snoeptomaatjes, bolletjes mozzarella en daartussen blaadjes basilicum, yum!

 15. Hoi Jennie, wat ziet je barbecue er lekker uit. Ik eet zelf al een tijd geen vlees meer, dus ook goeie inspiratie voor mij. Mijn favo toetjesspiesje is ananas, mango en watermeloen, allemaal op de barbecue! Vooral gegrilde ananas vind ik erg lekker, mmmm.

 16. ik ben een enorme zoetekauw dus de dessert spiesjes klinken eruuug goed. En anders is mijn droomcombi altijd kip met ananas met een lekkere marinade!

 17. Kiphaasspiesjes van Lidl zijn lifegoals. Maar echt, nergens anders heb je ze <3 Dus niet eens zo'n spectaculair spiesje, maar zéker een groot favoriet! Overigens lijkt het me geweldig om lekker op een balkonnetje te barbecuen!

 18. Nou wat leuk is dit zeg. Ik ben alweer een weekje aan het werk na mijn 2,5 week vakantie. Dus een bbq volgende week zou perfect zijn om weer een beetje het vakantie gevoel terug te brengen. Ik maak meestal kipspiesjes met daartussen courgette en champignons. De kip marineer ik zelf met ketjap, ui en knoflook. Vallen altijd in de smaak!

 19. Je kan mij blij maken met een maiskolf en zoete aardappels in aluminiumfolie. Heel makkelijk om te maken en kan haast niet mislukken. Ook gegrilde ananas is om van te smullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.