Drie goedgekeurde lunchpakketjes

Een lunchpakket samenstellen is lastig. Al helemaal wanneer je ook nog wil dat het allemaal een beetje gezond is. Ik heb drie verschillende pakketjes samengesteld om je gezonde inspiratie te geven voor je lunchpakket. Eentje met brood als basis, eentje met wraps en eentje met yoghurt en crackers. Voor het samenstellen van deze pakketjes heb ik allemaal producten gebruikt die het Vinkje dragen.

lunchpakket_hetvinkje1
Lunchpakket 1
Voor het eerste lunchpakket heb ik het volgende gebruikt: drie sneeën volkoren sesambrood, kaas, rucola, bosui, komkommer, een appel, een mueslireep, een pakje melk en wat fritessaus.

De meeste producten hebben een Vinkje met een groene cirkel. De groene cirkelkleur betekent dat deze producten binnen de Schijf van Vijf vallen. Twee producten (de mueslireep en de mayo) hebben een Vinkje met een blauwe cirkel, wat betekent dat dit een betere keuze is binnen een productgroep die buiten de Schijf van Vijf valt. Heel handig, want zo kun je bijvoorbeeld makkelijk zien welke van alle mueslirepen de betere keuze is.

lunchpakket_hetvinkje2
En dit is het lunchpakketje wat ik hiermee heb samengesteld. Wat fritessaus en kaas op het brood en de rucola, komkommer en bosui even apart zodat het allemaal lekker blijft. Die kun je vlak voor het lunchen op je brood doen.

lunchpakket_hetvinkje3
Lunchpakket 2
Voor het tweede pakketje heb ik gebruik gemaakt van twee meergranenwraps, achterham, smeerkaas, bosui, ijsbergsla, een tomaat, een hardgekookt ei, een golden kiwi, worteltjes en een drinkontbijt.

lunchpakket_hetvinkje4
Thuis kun je de wraps alvast klaarmaken. Je besmeert ze met smeerkaas, doet daar verder sla, achterham, tomaat en bosui op en dan rol je ze op en snij je ze door midden.

lunchpakket_hetvinkje5
Dit is het lunchpakketje wat ik met deze ingrediënten heb gemaakt. Fruit en groenten behoren allemaal tot de Schijf van Vijf, dus deze hebben sowieso al een Vinkje met de groene cirkel.

lunchpakket_hetvinkje6

Lunchpakket 3
Voor het derde lunchpakket gebruik ik Griekse yoghurt, fruitmuesli, volkoren knäckebröd, kaas, komkommer, rucola, snackpaprika’s, aardbeien, een banaan, druiven, ongezouten notenmix en een flesje mineraalwater met bubbels.

lunchpakket_hetvinkje7
Zo ziet het pakketje er uit wat ik met de ingrediënten heb gemaakt. Rechts een bakje Griekse yoghurt (dat vind ik fijner dan gewone yoghurt want deze wordt niet zo snel waterig) met muesli. De aardbeien die in de box zitten kun je eventueel ook nog door de yoghurt met muesli doen. Verder 2 crackers met kaas, rucola en komkommer. Een banaan, druiven, minipaprika’s en notenmix er bij als tussendoortjes.

lunchpakket_hetvinkje8
Dit waren de drie lunchpakketjes! Ik hoop dat ik jullie hiermee weer fijne inspiratie heb gegeven voor de komende tijd. De een eet natuurlijk wat meer dan de ander, dus vul het gerust bij met andere producten of grotere hoeveelheden. Ik hoor graag van je welke box je favoriet is!

Dit artikel is onderdeel van een commerciële samenwerking met het Vinkje.

67 thoughts on “Drie goedgekeurde lunchpakketjes”

 1. Leuke lunchpakketjes! Ik hoef zelf nooit lunch naar mijn werk mee te nemen, we halen altijd met de bedrijfspas eten bij de albert heijn maar als je naar school/stage of werk gaat waar het eten niet inbegrepen is zijn dit handige tips 🙂

 2. Leuk, en vooral handig, artikel! Komt zeker van pas nu ik elke dag 3 uur in de trein zit. Mag ik je trouwens vragen waar je die lunchtrommel en dat yoghurt bakje vandaan hebt? Ik ben al heel lang naar zoiets op zoek!

 3. Die laatste box met de yoghurt is mijn favoriet! Handig bakje voor de yoghurt in mee te nemen ook! Ik neem eigenlijk altijd heel saai 2 boterhammen mee, terwijl dit me eigenlijk 10x leuker en afwisselender lijkt!

 4. Gisteren las ik je verhaal in verband met afvallen. Wow, heb echt veel respect voor je. Nu ben ik zelf ook nooit dik geweest, zelfs aan de magere kant, maar had altijd last van overtollig buikvet en voelde me hier super slecht bij. Ik at ook alles wat ik kon vinden, of het nu gezond was of niet, het maakte me allemaal niet uit. Sinds vorige winter ben ik ook gezonder gaan eten en aan krachttraining gaan doen. Als ik eet doe ik dat bewust, ik kijk naar de voedingswaarden, maar net zoals je zelf zei kan ik nog steeds genieten van een etentje met vriendinnen. Ik voel me veel beter, minder opgeblazen en zelfs mijn huid is er beter van geworden. Voelt echt fantastisch te weten dat ik mijn lichaam nu voedt met wat het echt nodig heeft.

  Die volkoren wraps neem ik ook wel eens mee naar de lessen ’s middags. Ze zijn ook echt super lekker met gegrilde kip stukjes, paprika, salade en dan een beetje paprika-tapende.
  Je moet zeker ook de yoghurt van alpro soja eens proberen, is super lekker en minder zuur dan griekse yoghurt.

  Ik vind je blog echt fantastische en kom geregeld weer eens een kijkje nemen!
  -Axelle

 5. Wauw, wat een leuke, inspirerende blogpost! Ik vind de laatste en de eerste er heerlijk uitzien. Eigenlijk vind ik ze er gewoon allemaal onwijs lekker uitzien 😀 . Hele leuke post!

  Xjes Femke

 6. Ziet er goed uit! En wat handig, dat yoghurt bakje! Waar heb je die vandaan? Ik moet vaak vroeg met de trein dus dit zou een uitkomst zijn om mee te nemen als ontbijt i.p.v. in tijdnood een croissantje van de AH to go, haha.

 7. Ziet er allemaal erg lekker uit! Bedankt voor de tips. Maar nu een vraag:
  Waar heb je die bakjes voor je brood/fruit en yoghurt vandaan? Want die zien er SUPER handig uit! Ik ben al tijden op zoek naar bakjes die een beetje goed je fruit van je brood kunnen scheiden…

 8. ziet er allemaal zo lekker uit, de tortilla’s had ik laatst toevallig ook meegenomen als lunch. Maar denk dat ik wat meer fruit ga meenemen, Leuke ideetjes!

 9. Alledrie de lunchpakketjes zien er heerlijk uit! Ik kies thuis toch vaak voor de makkelijke variant (boterhammen met nutella of kaas en een koekje of appel). Eigenlijk jammer, want zo ingewikkeld zijn deze dingen nou ook weer niet.

 10. Wat een leuke recepten! En wat een leuke bakjes! Ik heb onlangs van sistema ook een hoop bakjes besteld, via een website uit België. Ik vroeg me dus af waar jij ze vandaan heb gekocht, misschien een handige website in Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.