ABOUT ME

Hi! Ik ben Jennie, 23 jaar oud en woon in Rotterdam. Op mijn zestiende (toen ik nog in Brabant woonde, Valkenswaard om precies te zijn), startte ik mijn blog. Sindsdien houd ik hier een dagboek bij waarin ik schrijf over alles wat ik meemaak en alles wat ik leuk vind. Ik deel onder andere mijn outfits, aankoopjes, longboardtochten, favoriete recepten, persoonlijke gebeurtenissen en nog veel meer. Ik heb twee bedrijven opgericht en deel op mijn blog ook hoe ik dat aanpak en hoe het allemaal gaat. Sinds mijn zestiende staat zowat heel mijn leven online 🙂 Mijn blog startte ik op 12 november 2010.

Studie
Op mijn achttiende verhuisde ik naar Rotterdam om te gaan studeren. Ik heb eerst een jaartje Communication & Multimedia Design gestudeerd aan de Hogeschool en ben later overgestapt naar Communicatie. In september 2016 haalde ik mijn diploma, Bachelor of Communications. Tijdens mijn studie liep ik stage bij Sanoma, waar ik samenwerkingen opzette tussen bloggers en merken. Na mijn stage ben ik daar nog een tijdje blijven werken en werd ik Junior Influencer Marketeer.

Webshop
In februari 2015 startte ik onverwachts een webshop. Na een cursus hoelahoepen bij Robin (die al jaren les geeft in hoelahoepen) werd ik zo enthousiast dat ik bleef hoelahoepen. In 2 maanden tijd verloor ik 4 centimeter rond mijn taille. Ik deelde de resultaten op mijn blog en de meiden die mijn blog volgden waren super enthousiast: “Dat wil ik ook! Waar haal ik zo’n hoelahoep?”. Ik belde Robin en stelde voor samen een webshop te beginnen. Zij wist alles over hoelahoepen en het maken van hoepels en ik heb door het jaren lang bloggen en mijn opleiding veel geleerd over online marketing. Een goede combinatie dus! Een week later was onze webshop live. We maakten zelf hoelahoeps voor volwassenen en het werd één groot succes. In het eerste half jaar was de webshop constant uitverkocht. Na anderhalf jaar werken aan de shop was het voor mij tijd voor een nieuwe stap. Ik heb erg veel geleerd van het hele proces en het was moeilijk om een succesvol bedrijf achter te laten, maar ik had een nieuw plan (zie hieronder) en wilde me daarop gaan focussen.

Nextdoor Agency
Tijdens mijn afstuderen besloot ik mijn ervaringen te combineren in iets nieuws. Ik was opgeleid tot Junior Influencer Marketeer, kom zelf uit de bloggerswereld (en weet daardoor veel over bloggen en Instagram) en had de kennis van mijn studie bij me. Samen met Erika startte ik daarom Nextdoor Agency. Hiermee helpen wij merken op twee manieren, met twee verschillende teams. We hebben een team van bekende influencers (met name Instagrammers) die we inzetten voor samenwerkingen met merken. Daarnaast hebben we een team van creatives die merken helpen met de strategie en content voor hun eigen Instagramfeed. Mocht je meer willen weten dan kun je hier de website bezoeken.

Wat ik nu doe
Ik werk nu aan mijn blog en aan Nextdoor Agency. Dat doe ik vanaf kantoor in Rotterdam, bij #Workmode, waar ik ook operational manager ben. Op het kantoor zitten we met allemaal meiden bij elkaar die hun eigen bedrijfje hebben. #Workmode heeft drie locaties en ik help de eigenaresse met het managen van de locatie in Rotterdam. Drie dingen dus, die heel goed op elkaar aansluiten en goed te combineren zijn.

Mocht je het leuk vinden om me ook op andere kanalen te volgen dan kan dat via Twitter (@jfromtheblog) & Instagram (@jenniefromtheblog).

35 thoughts on “ABOUT ME”

 1. hii jennie,
  ik ben net vandaag een blog begonnen, heb jij nog tips over hoe je je blog het aantrekkelijkst kan maken?
  ik vond jou blog er erg aantrekkelijk uitzien en je blogs zijn ook echt leuk geschreven!
  liefs,
  Martine

 2. Hee Jennie,
  Ik heb eventjes een klein vraagje over je opleiding. Ik ben nu al bezig met het kijken naar opleidingen die ik misschien wil doen en communicatie is daar een van. Zou je misschien een keer, als je het leuk vindt natuurlijk, wat over je opleiding willen vertellen?
  Alvast bedankt! 🙂

  1. Hee Janne! Ik denk helaas dat je niet zo veel aan mijn info zal hebben. Ik heb namelijk het oude curriculum gevolgd van Communicatie aan de HRO, ze hebben nu het hele programma omgegooid met nieuwe vakken en lessen. Je kan beter even naar een open dag gaan denk ik!

 3. Heyy, echt een leuke blog! Het lijkt me zelf ook leuk om te bloggen maar ik wist niet waarover. Toen ben ik begonnen op instagram met mijn account waar ik ook over mezelf dingen ging posten. Een blog lijkt me dan toch iets handiger 🙂 Heb je jog wat tips voor me? En waar jij over blogt, zoiets had ik ook in gedachten! Xx me

 4. Wat een super leuke blog heb je! Leuk dat je zelf het concept ‘lifeblog’ gecreërd hebt. Ik gebruik voor mijn blog de term lifestyleblog, maar het past toch wel eerder bij jouw concept! Ik ben al helemaal fan van jou! 😉
  Liefs
  Lynn – Across New Skies

 5. Hi Jennie,
  Ik heb even een vraagje 😉
  Vind je het goed als ik mijn blog (die er nu nog niet is) omschrijf als lifeblog.
  Qua blog stijl ben jij echt een inspiratiebron voor me, omdat je over persoonlijke maar ook over luchtige onderwerpen schrijft en die afwisseling vind ik heel tof.
  Zelf twijfel ik al meer dan een jaar om te gaan bloggen, maar ik heb nu voor mezelf besloten dat ik het gewoon ga doen.
  Lifeblog zou een perfecte omschrijving zijn, alleen heb jij die term bedacht, en ik weet niet of jij het vervelend vindt als anderen die term gebruiken. Ik zal tegen die tijd er bij zetten dat het een door jou bedachte term is, als je het tenminste goed vindt :p
  Liefs
  Nynke

 6. Lieve Jennie, wat een super leuke en inspirerende blog heb je!! Ik lees je post altijd met veel plezier!! Ik hoop dat je nog jaren (het liefste voor altijd, haha) blijft bloggen:) Liefs, Jubi.. Ps; In je eerste alinea staat de ) verkeerd!

 7. Lieve Jennie,
  Wat blijf ik je blog naar al die jaren nog leuk vinden, lekker bezig!

  Het viel me op dat de 2e zin van je eerste alinea niet klopt, waarschijnlijk valt het niet echt mee voor je op, dus ik dacht ik zeg het even 🙂

  Op mijn zestiende (toen ik nog in Brabant woonde, Valkenswaard om precies te zijn) woonde, startte ik mijn blog.

  Liefs Nienke

 8. Wat een mooie blog pagina! Leuk weergegeven. Ik ben net ‘ jaar geleden’ begonnen met bloggen. Heel erg leuk om te doen.
  Heb je nog leuke tips?

  Groetjes,

  miss Bijnini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.