Lunchbox #1

Zoals ik eerder geschreven had ga ik af en toe de inhoud van mijn lunchbox aan jullie laten zien! Er wordt me vaak gevraagd of ik weer eetdagboeken wil delen van hele dagen, maar dat doe ik liever niet meer. Ik wil voorkomen dat iemand een eetdagboek van mij ziet waarop ik een dag licht eet en dat diegene vervolgens denkt dat dat de standaard is bijvoorbeeld. Ik wil niet dat mensen precies gaan eten wat ik eet, in de hoop zich daardoor fit te gaan voelen. Je fit voelen gaat in mijn ogen alleen als je een eigen sport- en voedingspatroon ontwikkelt dat goed bij jou past. Ieder lichaam werkt anders! Vandaar dat ik het nu even zo oplos. Op deze manier kan ik hopelijk toch nog een beetje inspiratie geven!

Mijn lunch van vandaag bestaat uit wraps met gebakken ei en avocado, een handje pecannoten en choco-chiapudding met fruit. Ennn in de middag ga ik deze heerlijke kokosmakroon van Bas Bakt eten. De chiapudding heb ik gemaakt door één banaan, een scheutje amandelmelk, zo’n 5 eetlepels chiazaad en een halve eetlepel cacao in de blender te doen. Als je het mengsel een nachtje in de koelkast zet verandert het in hele lekkere chocopudding!

Ik heb een paar weken geleden trouwens deze SUPER handige lunchbox gekocht. Je kan de bakjes los afsluiten en op elkaar stapelen. Verder kun je ze ook in de vriezer en in de magnetron zetten. Hoe ideaal?? Wel een behoorlijk prijzig ding, maar ik verwacht dat hij lang meegaat en hij is echt heel fijn in gebruik. Hij is er in verschillende kleurtjes en ik heb hem hier bij Bol besteld.

19 thoughts on “Lunchbox #1”

  1. Wat leuk om een keer te zien! Ik vind het altijd heel tof hoe jij al die acai bowls maakt, want het lijkt mij best moeilijk te maken. Misschien ga ik het wel een keer proberen te maken! 🙂

  2. Leuk idee om dit wat vaker met ons te delen! Het idee om de chia pudding als lunch mee te nemen vind ik echt een heel goed idee 😉 Fijne dag nog! Liefs, Merel

  3. Wat een leuk artikel zo, voor herhaling vatbaar! Ziet er heerlijk uit, helaas ben ik allergisch voor banaan maar anders had ik die pudding heel snel geprobeerd!

  4. Ik heb ook zo’n broodtrommel. Ik wou er persé zo’n een, want ik wou geen saai lunches meer meenemen. Met die broodtrommel kon je dan allemaal vakjes en lagen maken. Super handig. Die kwam van de V&D, maar dat bestaat helaas niet meer.

    1. Oh en nog een vraag…. Hoe goed sluit die lunchbox? Ik heb nu het probleem dat ik soms bijvoorbeeld pasta pesto in een bakje meeneem, en dat de pasta pesto dan als ik op m’n werk aankom door m’n hele tas zit. Hoe gaat dat bij deze lunchbox (bij bijvoorbeeld die pudding)?

      1. Ik maak het in de avond! De chiapudding kan dan in de nacht opstijven en de wraps blijven nog gewoon goed. De lunchbox sluit HEEL goed! Er zitten twee dekseltjes bij voor de bakjes. Als je die er op doet kun je de bakjes opstapelen (dus de onderkant van één van de bakjes wordt ook niet vies) en er zit een elastiek bij die je er vervolgens omheen kan doen 🙂

  5. Pingback: Lunchbox #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.