Mijn geheime ring

Een maand geleden mocht ik ‘m ophalen: mijn nieuwe wearable. Wat dat is? Een wearable is een compact apparaat dat je draagt of omdoet. Zo zijn er smartwatches, fitnesstrackers, Google Glasses en nog veel meer handige, intelligente apparaatjes. En wat ik heb? Een hele speciale ring! Ik kan met de ring die ik omheb op de foto’s hierboven namelijk contactloze betalingen doen. Ik ben door ABN AMRO samen met 499 andere mensen geselecteerd om deze ring en andere wearables waarmee je kan betalen (horloges, sleutelhangers, armbanden) te testen. Ik vertel er in deze blogpost meer over aan de hand van de vragen die ik het meest krijg.

Hoe werkt de ring?
Eigenlijk gewoon hetzelfde als contactloos pinnen met je kaart. In de ring zit dezelfde chip als in je pinpas. Ik maak van mijn hand een vuist en houd deze tegen het pinapparaat aan. Even wachten en dan is de betaling geslaagd. Op de ring zit een daglimiet van €50. Verder is hij waterbestendig dus ik hoef hem niet af te doen als ik mijn handen ga wassen.

Doet hij het ook echt goed?
Ja, zeker! Zoals ik hierboven al schreef zit in de ring dezelfde chip als in de pinpas, dus betalingen gaan gewoon net zo goed als contactloze betalingen met mijn pas.

Draag ik ‘m echt áltijd?

Nee, ik draag hem niet altijd. Ik doe hem nu om op momenten dat ik weet dat het handig gaat zijn. Tijdens het longboarden bijvoorbeeld, wanneer ik uitga en wanneer ik met de trein reis. Als ik met de trein ga heb ik altijd veel spullen bij me en als ik dan snel wat op het station wil kopen is het fijn dat ik niet al mijn spullen neer hoef te zetten en hoef te zoeken naar mijn portemonnee. Ik denk dat hij ook handig zou kunnen zijn op festivals in de zomer.

Wat als hij kwijtraakt of gestolen wordt?
Gelukkig weten nog maar weinig mensen wat voor geheime ring dit is 🙂 Maar mocht hij kwijtraken of gestolen worden dan kan ik hem direct via mijn ABN AMRO account op de website of app blokkeren. Met het daglimiet van €50 wat er op zit kan er in korte tijd niet veel schade aangericht worden.

Reacties van anderen
Veel mensen zijn echt super verbaasd over de ring. Gisteren nog, toen zei het meisje achter de kassa bij Etos helemaal in de war: “hè??? hoe deed je dat nou??”. Doordat ik mijn vuist tegen het apparaat aan druk denken ook veel mensen dat ik een chip in mijn pols heb. Verder vinden mensen het vooral heel cool en zijn ze ook enthousiast over het design.

Mijn oordeel tot nu toe
Ik vind het tot nu toe een super handig ding en vind het heel tof dat ik zoiets nieuws mag testen. Betalingen gaan snel en goed, de ring zit fijn en het is natuurlijk tof om zo’n high-tech ding te hebben. Het enige wat ik al aangaf is dat ik de ring (nog) niet iedere dag draag. Dat komt omdat ik hem vanwege het wat grotere formaat niet altijd bij de rest van mijn sieraden vind passen. Normaal gesproken draag ik hele subtiele sieraden en deze is toch wat meer aanwezig. Ik vind het design wel heel mooi en de kleur is ook niet mega opvallend, dus dat is gewoon een kwestie van wennen. Ik verwacht dat dat niet lang gaat duren, want als ik hem een keer niet om heb bij een betaling dan ‘mis’ ik hem wel 🙂

Kun je de ring zelf ook aanschaffen?
Nee, op dit moment niet. We zijn de wearables nu met 500 mensen aan het testen. Afhankelijk van de uitkomst van de pilot zal ABN AMRO beslissen hoe verder te gaan met wearables. Hopen dat alle tests goed gaan en dat ze snel voor iedereen beschikbaar worden!

Onderdeel van een commerciële samenwerking met ABN AMRO. Foto’s door Samantha Bosdijk.

16 thoughts on “Mijn geheime ring”

  1. Wat grappig! Zeker tijdens het sporten of als je eventjes snel de deur uit moet is het super handig. Dan hoef je niet meteen weer een portemonnee mee te nemen, maar is je ring voldoende!

  2. Wat een grappige uitvinding! Dit vind ik echt high tech haha. Ben benieuwd hoe deze pilot gaat uitpakken en of ze uiteindelijk meer subtielere sieraden zullen gebruiken. Dan lijkt mij het zeker in veel gevallen erg handig en het het waard om te dragen. Bedoel het oog wil ook wat 😉

    Vind je jurkje trouwens erg mooi, mag ook gezegd worden.

  3. Echt gaaf en bijna een beetje Black Mirror achtig! Ik denk dat we over niet heel veel jaar allemaal met dit soort snufjes lopen, leuke review heb je er van gemaakt:)

  4. Klinkt mega goed en hij ziet er ook leuk uit! haha het betalen gaat snel tot mensen allemaal vragen gaan stellen omdat ze het een interessant iets vinden haha… kwartiertje later.. mensen nu moet ik echt gaan!

  5. Wauw, wat een mooie foto’s! En ik dacht eerst ‘ja maar wat als je ‘m kwijtraakt’ maar eh: een bankpas raak ik echt sneller kwijt dan een ring. Heb eigenlijk geen bezwaren, ben benieuwd of dit een ding wordt voor het grote publiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.