Zoete aardappels gevuld met spicy chicken ☆

Zitten jullie klaar voor een super lekker en gezond recept? Één van de gasten in het hostel op Oahu maakte dit in de gedeelde keuken en liet mij het proeven. Het was zó lekker dat ik het niet kon laten om het meteen thuis na te maken. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig, het is een vrij lichte maaltijd en je hebt het in een half uurtje gemaakt. Ideaal dus!

Wat je nodig hebt:
Twee zoete aardappels, één kipfilet, één paprika, een handje spinazie, sojasaus (een flinke scheut), knoflook (één teen), zout, peper, sambal (halve theelepel), olijfolie en cayennepoeder (naar eigen wens).

Je begint met het maken van een marinade voor de kip. Dit doe je als volgt: doe de sojasaus, knoflook, cayennepoeder, sambal en een snufje zout in een bakje, rol de kip er doorheen en laat hem vervolgens 5 minuten in het bakje liggen. In de tussentijd stop je de zoete aardappels in de magnetron zodat deze zacht worden. Gewoon de hele aardappels op een bordje, ongeveer 5 minuten op de hoogste stand. Als je ze uit de magnetron haalt kun je ze gemakkelijk door midden snijden met een groot mes. Het midden hol je een beetje uit zodat je ze later kan vullen.

Vervolgens leg je de vier halve aardappels én de gemarineerde kip op een ovenplaat. Sprenkel wat olie, zout en peper over de aardappels. Dit doe je 20 minuutjes in de oven, op 200 graden. Controleer even goed of de kip gaar is.

In de tussentijd kun je alvast de paprika in stukjes snijden en bakken in een pan. Als de kip klaar is trek je deze uit elkaar met een vork. En that’s it! Je hebt nu alle ingrediënten bij elkaar. Nu kun je je zoete aardappels gaan vullen met de kip, paprika en spinazie. Je kan er natuurlijk nog van alles aan toevoegen wat jij lekker vindt. Zo kan je ze nog even terug stoppen in de oven met kaas eroverheen (waarom bedenk ik dit nu pas?) en lijkt het me ook lekker met champignons erbij. Smakelijk! Ik maakte deze gisteren en ga ze vanavond weer maken denk ik! En dan mét kaas 🙂

13 thoughts on “Zoete aardappels gevuld met spicy chicken ☆”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.