16 mooie lange jurken voor de lente

Wat zijn we gezegend met prachtig weer deze dagen! Mijn zus en ik waren afgelopen weekend al helemaal in de mood om nieuwe jurken te bestellen, dus we hebben allebei het internet afgespeurd. Ik merkte de vorige lente en zomer dat ik mijn korte jurken eigenlijk niet meer aandeed. Ik vind lange jurken toch wat volwassener staan en vind het ook fijn dat ik dan niet de hele tijd hoef te controleren of hij omhoog is gekropen. Dus ik heb besloten dit seizoen, als ik een nieuwe jurk koop, voor een lang exemplaar te gaan. Mijn 16 favorieten die ik tegenkwam zie je in deze post!

Blauwe jurk met v-hals en witte knoopjes / Witte jurk met bloemenprint en v-hals

Jurk met bloemenprint in aardetinten / Groene jurk met bloemenprint

Paarse jurk met bloemenprint en ruches / Gele jurk met kraagje en riem (in beige vind ik hem ook erg mooi!)

Lange hemdjurk met bloemenmotief / Gestreepte jurk met hoge kraag en leuke mouwtjes

Witte jurk met stippen, ruches en kraagje / Rode jurk met bloemetjesprint

Paarse jurk met ruches en bloemetjesprint / Jurk met brede hals, bloemetjesprint en smokwerk

Blauwe jurk met bloemetjesprint en ruches onderaan / Bruine jurk met stippen en ruches onderaan

Gebloemde midi-jurk met lange mouwen / Witte jurk met schattige details

Ik hoop dat jullie ze leuk vinden! Kennen jullie trouwens nog duurzame kledingmerken met mooie jurken? Dan ga ik daar ook eens tussen kijken! Ik ben daar nog niet zo in thuis qua kleding.

18 thoughts on “16 mooie lange jurken voor de lente”

 1. Wat een heerlijke jurken zeg, ik ben ook echt een beetje afgestapt van de korte jurkjes. Zelf heb ik niet echt hele mooie benen en ik heb een bolle kont dus ik ben altijd aan die achterkant aan het trekken om te zorgen dat het nog goed zit.. met lange jurken heb je daar geen last van! Die paarse lange jurk van Asos heb ik bijna in huis, gisteren besteld 🙂

 2. Ik vind zowel korte als lange jurken heel erg leuk! Korte vooral als het heel erg warm is en dan de wat langere voor de iets ‘normalere’ zomerdagen. Leuk die afwisseling 🙂

 3. Ohh wat zit er veel moois tussen! Eerst dacht ik dat ik dat niet kon hebben met mijn korte benen, maar nu ik de perfecte jurk heb gevonden, wil ik niets anders meer

 4. Gaaf deze blog! En fijn dat de linkjes ook overal bij staan. Ik slaag zelf altijd heel goed voor vrouwelijke jurken bij Steps of Sissy Boy!

 5. Dit zijn echt leuke jurkjes zeg! Ik hou echt van midi jurken en lange jurken, voel mij er zoveel meer comfortabeler in. Geitenwollenwinkel.nl is een favoriet van mij. Ze hebben echt van alles en nog wat! Gingeraardbei.nl is ook een hele leuke!

 6. Wat een fijne post! Laatst mijn eerste midi jurk besteld en nu ben ik verliefd 🙂 ik heb ook meteen dat ik mijn korte jurkjes een stuk minder fijn vind, haha! Dus dankjewel, ik ga er vanmiddag meteen een aantal bestellen 🙂

  1. Via Zalando kan je trouwens sinds kort als filteroptie “duurzaam” kiezen, misschien kan je daar nog iets moois tussen vinden.

 7. Wolf & Storm is een fijne webshop! Helemaal vegan & fair en ze verkopen prachtige jurkjes van het merk J-LAB3L. Maar ik koop zelf het liefst tweedehands jurkjes via United Wardrobe 🙂

 8. Hi Jennie,

  Ken je toevallig de blog whensarasmiles?
  Zij deelt ook vaak (nieuwe) echt duurzame kledingmerken, echt een aanrader.
  Zelf vind ik de jurken van Closed altijd heel mooi.

 9. Keek toevallig vandaag op Monki en zag daar ook paar mooie midi en maxi jurken met bloemenprintjes! Merk zelf ook dat ik korte jurkjes en rokjes eigenlijk alleen nog op vakanties draag, denk dat het hier in het dagelijks leven toch minder praktisch is, vooral met fietsen haha.

 10. Leuke blog!
  Qua duurzame merken zijn dit een aantal mooie opties:

  – Wolf & Storm (webshop met meerdere merken)
  – Thinking MU
  – People Tree
  – Sissel Edelbo

  & uiteraard 2dehands 🙂

 11. hiii!

  ik volg zelf @fair_friday op instagram. die posten duurzame kleding, geen idee of het altijd vegan is (ik koop er weinig van, want koop mega veel tweedehands -ook een goede tip!!)

  Ik hoor wel dat the alchemist een goede kledinglijn is en ook Lisa Goes Vegan draagt op insta foto’s veel duurzame merkjes, sowieso vegan wantja dat is zij 🙂

  Succes!

 12. Leuke selectie! Voor jurken kijk ik graag bij Takeitslowfashion.nl, en bij merken als ArmedAngels, People Tree en Thought voor (meer) betaalbare opties. Maar Reformation en Bird & Kite zijn ook favoriet voor de wat grotere portemonnee. Overigens: kringloop en United Wardrobe zijn altijd goed voor de sustainable koopjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.