5x vegan internetrecepten die ik iedere maand maak

Iedereen heeft denk ik wel van die basisgerechten die je iedere maand minstens éen keer eet. Gerechten waar je altijd op terug kan vallen wanneer je even geen inspiratie hebt, omdat je weet dat ze altijd lukken en ze altijd lekker zijn. In deze blogpost laat ik je zien welke gerechten dat voor mij zijn! Allemaal vegan, met uiteraard de recepten erbij.

De eerste is een noodle stir fry met groenten en een pinda-limoensausje. De basisingrediënten hiervoor heb ik altijd in huis en de groenten die ik toevoeg wissel ik altijd. Ik maak dit recept namelijk vaak met de restjes groenten die ik nog over heb. Ook lekker om in de zomer koud te eten! Je vindt het recept hier.

Toen een vriendin een tijdje terug deze ramen voor me maakte wist ik al snel dat deze ook aan mijn basisopties moest worden toegevoegd. Deze ramen is heer-lijk! Door de zonnebloempitten wordt de soep lekker romig. Het recept vind je hier.

Dit broodje curried banh mi is perfect voor lunch of wanneer je in de avond lichte trek hebt. Je zou er in de avond ook een soepje bij kunnen maken. Dit broodje gaat bij mij nooit vervelen. Ik maak vaak lekker veel zodat ik het de dagen erna ook nog als lunch kan eten. Het recept vind je hier.

Dit is het makkelijkste gezonde gerecht dat ik ken: vegan shakshuka. Dit recept met cannelinibonen, tomatensaus en boerenkool is binnen no-time klaar aangezien het vooral een kwestie is van ingrediënten bij elkaar in een pan doen. Er hoeft niet veel gesneden te worden. Zonder vegan cream cheese is ‘ie ook gewoon lekker dus ik voeg het niet altijd toe, maar als ik ‘m wel toevoeg gebruik ik Oatly haver cuisine fraiche. Vaak voeg ik ook nog een half groentebouillonblokje toe aan de pan voor net wat meer smaak. Het recept vind je hier.

Dit is de nieuwste toevoeging aan mijn lijstje met basisrecepten: vegan bobotie. Toen ik nog niet vegan at, kocht ik vaak zo’n Knorr Wereldgerechten pakket om bobotie te maken. Dat vond ik toen zo lekker altijd. Deze variant lijkt daar heel erg op! Super lekker. Iedereen die het bij mij thuis proeft vraagt ook meteen om het recept. Ik maak hem zelf met voorgekookte krieltjes in plaats van zoete aardappel. Het recept vind je hier.

Hopelijk geeft het wat inspiratie. Eet smakelijk!