Aruba part ll

Hierbij deel 2 van mijn foto’s van Aruba! Ik heb het hier echt super erg naar mijn zin, zoals je denk ik ook wel op de foto’s kan zien 🙂 De foto’s hierboven zijn gemaakt bij Mangel Halto. Dat betekent ‘hoge mangroven’ in Papiamento en een mangrove is zo’n boom waar ik in zit. Dit is een hele fijne plek om een dagje te zonnen en te snorkelen. Het hele eilandje (wat makkelijk te bereiken is via een bruggetje) staat vol met mangroves en tussen alle takken van de bomen vind je openingen waar je het water in kan.

Op bezoek bij Philip’s Animal Garden. Philip heeft een dierenpark opgebouwd met dieren die hij op het eiland gered heeft nadat ze achtergelaten en/of mishandeld waren. Hij verzorgt hier ezels, paarden, slangen, struisvogels, konijnen, schildpadden, kamelen, aapjes, geitjes, verschillende vogels, een krokodil en nog veel meer dieren. Je kunt voor een kleine toegangsprijs naar binnen en je krijgt een zakje met voer mee zodat je de beestjes kan voeren. Heel leuk om te doen!

De dieren die ik hierboven heb genoemd komen trouwens niet zomaar in het wild voor op Aruba. De krokodil bijvoorbeeld, heeft waarschijnlijk iemand als huisdier gehad en hem gedropt in het wild omdat diegene hem niet meer kon verzorgen. Philip redt dit soort achtergelaten dieren. Welke dieren je wél in het wild tegenkomt op Aruba? Grote iguana’s, kleine hagedissen, berggeitjes… en verder net als in Nederland honden, katten en vogels.

Surfen bij de noordkust! De noordkust is helemaal niet toeristisch en ook niet goed bereikbaar. Er zijn hobbelige zandwegen met stenen dus zorg ervoor dat je een jeep of buggy hebt als je er naartoe gaat. Je hebt er grotten, natural pools en héél veel cactussen. Een beetje de avontuurlijke kant van Aruba is dit. Het is heel leuk om het contrast tussen noord en zuid te zien. Wij gingen naar de stranden Dos Playa, Wariruri en Secrets.

Dit is de gezellige familie waar ik bij verblijf! Van links naar rechts: Niels, Ryan, Myrtha, Michael en Jason. Dit is de familie van Jason (een vriend van me) en Niels (een andere vriend) en ik verblijven hier. Myrtha werd woensdag 64 en vierde dat in de tuin met een groot feest. Heel gezellig! Deze foto werd op het feest gemaakt. Myrtha zorgt super goed voor ons en ik ben echt heel dankbaar dat we hier mogen verblijven. Super fijn <3

11 thoughts on “Aruba part ll”

  1. Wat leuk dat jullie bij de familie van een vriend van je mogen verblijven! Je foto’s zijn weer prachtig. En oh, die lieve dieren, die plek wil ik ook zeker bezoeken als ik ooit op Aruba ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.