Balkon make-over

 

Project balkon make-over is afgerond! Wat ben ik blij met het resultaat 🙂 Ik woon alweer bijna twee jaar in mijn appartement in Rotterdam en heb al die tijd eigenlijk nooit op het balkon gezeten. Zonde, want hoewel ik geen mooi uitzicht heb aan de achterkant van mijn huisje, heb ik wel een balkon op het zuiden waar de zon vanaf 12u ‘s middags voor de rest van de dag op schijnt. Samen met mama heb ik er dan eindelijk een gezellig balkon van gemaakt. We hebben ook meteen gaas aan de rand gemaakt, zodat Cody nergens meer met zijn pootjes vast kan komen te zitten en ik dus met een gerust hart de deur open kan laten. Wel zo fijn voor hem 🙂 Wie benieuwd is naar een before foto kan hier klikken!

Het lastigste onderdeel vond ik de vloer. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een vloer met kliksysteem van IKEA. Die was heel makkelijk te leggen! Als de tegels niet goed uitkomen kan je er stukjes afknippen dus dat is ideaal. Alleen het stuk bij de plantenbak kwam niet goed uit, dus daar heb ik uit gemak maar houtsnippers neergelegd. Het tweede lastigste onderdeel vond ik een meubelset uitzoeken. Zoveel keuze en man man man, wat zijn tuinmeubels duur zeg. Ik heb voor mijn gevoel honderden sites doorgebladerd en kwam uiteindelijk bij Blokker uit. Daar vond ik deze set (Lazio) voor een mooie prijs. Ik heb nu al een paar avonden op mijn balkon gezeten en de set zit lekker! Als ik de stoelen tegen elkaar schuif tot een bankje kan ik er ook lekker op liggen zonnebaden. Ik kijk uit naar de fijne zomeravonden ♡

Een lijstje met waar ik de spullen vandaan heb:
Vloer met kliksysteem – RUNNEN van IKEA
Meubelset 2 stoelen + tafeltje – Lazio van Blokker (volgens mij alleen online)
Pallets – op straat gevonden
Vijgenboom, sinaasappelboom en blauwe bessen plantje – Praxis
Alle plantenmandjes (ook de hangende) + plantenstandaard – Coppelmans
Vloerkleedje – kringloopwinkel
Kussen met oogjes – Urban Outfitters
Kussen met pailletten – The Souks
Gouden palmboom kandelaar – Action
Gouden standaard kandelaar – Kwantum

24 thoughts on “Balkon make-over”

  1. Ooooeeee zet jouw balkon even bij mij neer anders! Haha. Ik vind het per-fect er uit zien. Echt heel tof gedaan! Het is dat mijn vriend en ik hier nog maar tot december wonen en ik liever geen geld uitgeeft nu aan het balkon mooi maken, maar ik heb nu wel alvast een inspiratiebron voor ons volgende huis! 🙂 Echt een groot verschil met hoe je balkon voorheen was zeg. Love ittttt. ♡

  2. Ah het is zo mooi geworden <3 Hoop dat je er komende maanden lekker van kunt genieten in het zonnetje! Ik vind trouwens die houtsnippers echt een leuke toevoeging – lijkt helemaal niet alsof het een 'oplossing' is ergens voor (: Liefs!

  3. Ik vind dit zooo enorm leuk! Sowieso al om te zien hoe een beetje aandacht (oké en geld) van een soort ‘vergeten ruimte’ opeens een heel leuk plekje kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.