Blij met m’n baan ♡

Vorig jaar (dat klinkt nu meteen zo ver weg!) maakte ik een belangrijke keuze in mijn leven. Na jaren online voor mezelf werken besloot ik dat het tijd was voor verandering. Ik wilde gaan ontdekken hoe het voor mij voelt om ook eens offline te werken. Of ik daar gelukkig van zou worden. Ik ging voor het eerst sinds mijn 18e weer voor een baas werken en vond dat best spannend. Wel wist ik al meteen waar ik dan zou willen werken: bij Sajoer in Rotterdam. Een klein zaakje waar heel veel lekkere slowjuices, smoothies en ontbijtbowls worden gemaakt. Ik was er al eerder geweest en vond de sfeer er heel leuk. En wat bleek? Ik kon er meteen beginnen!

Nu kan ik zeggen dat ik er inmiddels alweer een half jaar met heel veel plezier werk. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik in een omgeving ben vol lekker en gezond eten én ik werk met een gezellig team. Mijn favoriete werkzaamheden? Bowls en slowjuices maken. Verder is het voor mij fijn dat ik hier gewoon mijn ding doe, lekker met m’n handig bezig ben en vervolgens kan uitklokken en dan ook gewoon mijn werk achter kan laten. Als je eigen baas bent is dat natuurlijk heel anders: dan gaat het werk constant maar door en ben je buiten werktijd vaak nog bezig met dingen als e-mails en nieuwe ideeën bedenken. Ik moet ook wel zeggen dat ik echt geluk heb met mijn bazen. Mijn werktijden zijn flexibel, er is een informele sfeer en ik heb de vrijheid om creatief bezig te zijn. Als iemand van het team een leuk idee heeft dan mogen we dat uitvoeren. Zo heb ik de fooienpot al gepimpt, heb ik een nieuwjaarsloterij georganiseerd en ik maak de foto’s voor social media van Sajoer.

Met mijn bazin Gaby

Met mijn verhaal hoop ik je te laten zien dat het belangrijk is om je hart te volgen en niet te kijken naar wat anderen van je verwachten. Je hoeft niet altijd direct wat te doen met de studie die je gedaan hebt, of het pad te volgen dat je lang geleden voor jezelf bedacht hebt. Ik heb hbo Communicatie gestudeerd en had verwacht dat ik op dit moment óf een groot bedrijf met medewerkers zou hebben, óf bij een groot bedrijf op de communicatie- of marketingafdeling zou werken. Misschien komt dat later nog, maar nu voel ik me gelukkig door online (mijn blog) en offline (bij Sajoer) te combineren.

Mocht jij in het nieuwe jaar op zoek zijn naar een nieuwe baan, dan kan ik je alleen maar aanmoedigen om je hart te volgen. Unique heeft mij voor hun Blij met je baan campagne gevraagd in deze blogpost te delen hoe blij ik ben met mijn baan. Heb je moeite met het vinden van een baan die bij jou past? Dan kunnen uitzendbureaus zoals Unique de oplossing voor je zijn. Bij Unique kijken ze graag mee naar wat er bij jou past, om ervoor te zorgen dat je ook kunt zeggen dat je blij bent met je baan. Je kunt op deze pagina van start gaan en zoeken door de meer dan 2.200 vacatures die nu online staan.

Dit artikel is in samenwerking met Unique. Foto’s door mij en Samantha Bosdijk.

26 thoughts on “Blij met m’n baan ♡”

 1. Fijn dat je nu echt je draai hebt gevonden binnen on-/offline! Zelf ben ik momenteel nog aan het studeren(althans stage lopen), dit loopt een beetje tegen zijn eind aan maar het geeft mij wel een beeld of ik hier na dit wel of niet wil doen 🙂

 2. Wat een mooi en positief artikel! Echt leuk dat je verteld hoe erg je het naar je zin hebt bij je offline baan :). Het lijkt me ook een hele fijne omgeving om te werken en zeker om eens gewoon voor een ‘baas’ werken heeft zo zijn voordelen.

 3. Zo fijn om te lezen dat het offline werk je ook goed bevalt en dat je nu een stuk gelukkiger bent! Ik vind het ook jammer dat mensen vaak zo vasthouden aan wat ze hebben gestudeerd in plaats van hun hart volgen. Je kunt zoveel verschillende dingen doen en er is tegenwoordig zoveel mogelijk! Inspirerend artikel Jennie! <3

 4. Wauw, wat tof om dit te lezen Jennie! Ik denk er precies hetzelfde over. ik ben per december gestopt bij mijn baan op kantoor omdat ik echt mijn hart wilde volgen. Sommigen in mijn omgeving snapten het niet, je hebt toch een goede baan en veel carrière mogelijkheden. Maar in maart begin ik bij de KLM als stewardess, de wereld overvliegen en nieuwe mensen en culturen leren kennen, daar word ik pas blij van! Bedankt voor het delen van je verhaal!

 5. wat fijn dat je zo blij bent met je nieuwe baan. morgen verschijnt er op mijn blog ook een artikel in deze trend omtrent keuzes maken/luisteren naar je gevoel. ik zou willen op dit moment dat ik jou opleiding als achtergrond had 😉 maar pedagogiek is een hele andere richting. hopelijk vind ik in 2018 de baan die echt bij mij past

 6. Wat fijn dat je je zo op je plek voelt! Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Zelf heb ik mijn diploma pedagogisch medewerker opzak maar ben inmiddels leidinggevende in een horecabedrijf. Een hele andere kant op, maar ik geniet er enorm van! Nooit gedacht dat ik in deze sector zou werken, maar ik doe het nu al een jaar met heel veel liefde en plezier. Iets wat voor mij veel meer betekend dat de titel die mijn diploma mij geeft.

 7. Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt bij Sajoer en dat het toch iets heel anders is dan je gestudeerd hebt. Wat je zegt; je hart volgen is zo belangrijk!

 8. Ik zag al het een en ander hiervan voorbij komen. Super leuke baan, toch afwisselend doordat je ook met social media bezig bent. Fijn om te lezen dat je helemaal op je plek bent:)

 9. Ah ik was gisteren toevallig nog even bij Sajoer voor wat sapjes. Super fijne sfeer daar, snap wel dat je er fijn werkt!
  En als we het dan toch over toevalligheid hebben… ik heb over een uurtje een tweede gesprek bij een bedrijf waar ik dolgraag wil werken dus fingers crossed wohoooo 🙂

 10. Aller eerst super fijn om te zien dat je je plek gevonden heb daar bij het vrolijke Sajoer. Echt een top plek! Ik hoop na mijn studie ook mijn draai te kunnen vinden in het online werk en het werken voor een baas. Super inspirerend om te lezen hoe je je dromen bent gaan volgen en vooral je hart! Blijf dat vooral doen!

 11. Leuke blog! Fijn dat je goed op je plek zit. Dit geeft mij ook weer dat extra duwtje in de rug om te doen waar ik me fijn bij voel en energie van krijg. Goed van je om dit te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.