Boeken luisteren via de app Storytel + 30 dagen gratis uitproberen!

Je hebt het me misschien al wel eens eerder zien schrijven: ik ben niet goed in boeken lezen. Een boek voor de lol lezen deed ik in mijn tienerjaren helemaal niet, terwijl ik mensen om mij heen zo zag genieten van bijvoorbeeld de Harry Potter reeks. Op de een of andere manier trok het me gewoon niet aan en las ik liever korte artikelen, blogs en forums: allemaal online. Ik heb tijdens vakanties een aantal pogingen gedaan maar kwam nooit helemaal tot het einde van een boek.

Toen ik anderhalf jaar geleden overspannen raakte ben ik (een soort van noodgedwongen) begonnen met het lezen van zelfhulpboeken. Dat ging na een tijdje prima en dat soort boeken begon ik ook oprecht leuk te vinden, maar aan romans, biografieën en non-fictie boeken kwam ik nog niet toe. In de zelfhulpboeken kon ik stukjes kiezen die voor mij relevant waren. De andere boeken moet je écht helemaal lezen. “En wat als je nu eens naar boeken gaat luisteren, in plaats van ze te lezen?” vroeg Merel aan me, met wie ik mijn kantoorruimte deel. Ze raadde me aan de app Storytel eens te proberen. Ik heb de laatste tijd regelmatig naar podcasts en storytimes geluisterd wat ik heel leuk vond, dus een luisterboeken app was zeker het proberen waard!

Dit is ‘m dan, mijn eerste echte boek dat ik ‘uitgelezen’ heb! Het meisje in de trein van Paula Hawkins, maar dan voorgelezen via de Storytel app. 12 uur duurde het, maar wat vond ik het spannend. Ik luisterde ernaar op de bank met mijn ogen dicht, in de trein en ‘s avonds tijdens warme dagen op mijn balkon. Ik werd er helemaal in meegenomen. Super fijn om erachter te komen dat het “lezen” van boeken op deze manier voor mij wel werkt.

Je kunt in de app op verschillende manieren door het aanbod heen bladeren. Zo is er een gedeelte met categorieën, er zijn aanbevelingen en er is een overzicht dat series heet waar je onder andere reeksen als Harry Potter en Divergent kan vinden. Ik zag dat er ook een categorie met zelfhulpboeken is waar ik er een hoop zag staan die ik nog niet ken, leuk! Verder zag ik ook taalboeken staan, kinderboeken en spannende misdaadboeken: van alles wat dus.

Ik heb al door een hoop categorieën en aanbevelingen gebladerd en de boeken die ik nog wil beluisteren op mijn boekenplank gezet. Op aanraden van Merel heb ik er Modern Romance en Pogingen iets van het leven te maken in gezet. Verder staan Een vluchtig gebaar, Kleurenblind, How to be Good en De Jaarclub ook op mijn boekenplank. Nu ik Het meisje in de trein uitheb ga ik denk ik beginnen aan Modern Romance. Mocht je nog leuke suggesties hebben dan hoor ik het graag! Een hele Harry Potter reeks is nog wat te heftig voor mij denk ik 🙂

Storytel gratis 30 dagen uitproberen

Misschien is het luisteren van boeken ook wel wat voor jou? Ik heb contact opgenomen met Storytel en ze hebben een leuke actie voor de lezers van mijn blog beschikbaar gesteld: je kunt de app nu 30 dagen gratis uitproberen. Je kan dan een maand lang onbeperkt naar meer dan 40.000 boeken luisteren op je telefoon. Ook kun je boeken downloaden zodat je ze offline kunt beluisteren. Handig als je veel in de trein zit bijvoorbeeld!

Je kunt de app gratis uitproberen via storytel.nl/jenniefromtheblog

Ik wens je heel veel luisterplezier! En deel vooral je tips met me als je een leuk boek uit hebt. Ik ben helemaal nieuw hierin dus heb nog een hoop in te halen 🙂 In samenwerking met Storytel.

21 thoughts on “Boeken luisteren via de app Storytel + 30 dagen gratis uitproberen!”

  1. Wat een leuk alternatief. Had er nog nooit aan gedacht ik zelf lees heel graag dus heb het nog nooit geprobeerd. Het kan wel een leuke afwisseling zijn. Ik denk wel dat ik snel afgeleid zou zijn.

  2. Oh ik herken dit echt heel erg!! Ik heb nog 3 half uitgelezen boeken liggen, elke keer probeer ik het toch weer. Met Girl on the Train lukte het me daarentegen wel! Misschien kun je the Rosie Project proberen, die heb ik ook uitgelezen 🙂 Mijn collega raadde me inderdaad ook aan om eens een luisterboek te proberen. Ik vind het zo jammer dat het me niet meer lukt om te lezen, vroeger als kind wist ik namelijk niet hoeveel boeken ik mee moest nemen van de bieb.

  3. Ik heb Storytel inmiddels alweer een paar maanden! Mijn rustmomentje op de dag ☺️ zal vanavond wat aanradertjes voor je op de mail zettenx

    1. Hee Danique 🙂 Ik heb het even nagekeken en van mijn laatste 30 posts waren er 4 gesponsord. Lijkt mij een prima verhouding. Jammer dat je er zo over denkt! Ik vind het juist super leuk dat ik de mogelijkheid krijg om met merken als Storytel samen te werken en ze aan jullie voor te stellen.

  4. Ik heb me via jou aangemeld voor de 30 gratis probeerdagen. Super leuk! Ga ik lekker boeken luisteren als ik naar mijn werk moet fietsen en in de auto als we op vakantie gaan (word altijd misselijk als ik boeken lees in de auto).

  5. Ik houd zelf wel van lezen, maar wanneer ik achterin de auto zit lijkt dit me toch wel handig! Dan kun je lekker uit het raam kijken ondertussen 🙂 Ik ga het een kans geven!

  6. Hoi! Ik heb ook even een vraagje over je bank als je het niet erg vindt. Ik vind de bank echt geweldig staan, maar vraag me af of je er tevreden over bent? Ik hoor veel slechte dingen over de Torino bank van de Wehkamp (kussens deuken in, pluisjes, zit niet lekker), en ik vroeg me af hoe jij dat ervaart. Alvast bedankt voor je reactie!

    1. Hee Talia! Ik had er inderdaad ook slechte reviews over gelezen, maar had hem alsnog besteld. In het begin zat hij wat hard maar nu ik hem heb ‘ingezeten’ vind ik hem heerlijk zitten hoor! Is maar net wat je fijn vindt 🙂 Kussens zijn bij mij niet ingedeukt en geen last van pluisjes. De levering was heel fijn. Werd gewoon netjes naar boven gebracht op de tweede verdieping. Kon hem ook makkelijk in mijn eentje uitpakken en op de juiste plek zetten. Ben er echt blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.