Dag lieve Sjeffie

Gek eigenlijk, hoe erg je je kunt gaan hechten aan zo’n beestje. Ik vind het ook echt super lastig om dit te schrijven zonder tranen in mijn ogen te krijgen. Maar ik wil het graag. Om het even van me af te schrijven en natuurlijk als mooie herinnering aan hem in mijn grote dagboek.

Ik kan me de dag dat we hem op gingen halen uit het asiel in België nog zo goed herinneren. In de stromende regen kwam hij uit zijn kooi en toen we de achterbak open deden sprong hij er meteen in. Hij was zo enthousiast dat ‘ie meteen door wilde klimmen naar de achterbank en toen hij voor het eerst ons huis binnen kwam heeft hij wel 100 rondjes rond de tafel gerend, zo blij was ‘ie. En wij ook, want wij hadden er een super lief en leuk vriendje bij en ook al kon hij natuurlijk niet praten, het voelde als een soort familielid. Een keer zat ik verdrietig aan tafel, voorover gebogen met mijn hoofd steunend op mijn hand en mijn elleboog op tafel. Sjef kwam toen naar mij toe, tikte met zijn snuit tegen mijn arm aan en sprong met zijn voorpoten bij mij op schoot om mij vervolgens kusjes te geven in mijn nek. Toen was ik meteen weer helemaal vrolijk. Echt een mooi moment was dat, dat vergeet ik nooit meer.

We hebben thuis ontzettend veel met Sjef gelachen, geknuffeld en gespeeld en ik weet dan ook zeker dat ‘ie het bij ons heel leuk heeft gehad. Hij ging lekker mee in de caravan op vakantie naar Frankrijk en iedere zondag mocht hij mee naar de bossen voor een lange wandeling. En ‘s avonds als hij moe was? Dan kwamen we bij hem op de grond zitten zodat hij lekker tegen ons aan kon komen liggen en knuffelen. En snurken, daar was ‘ie heel erg goed in 🙂

Sjef werd oud (hoe oud hij is geworden weten we niet precies omdat hij uit het asiel komt) en hij kon de laatste tijd al niet meer goed opstaan. Toen het echt niet meer ging vorige week hebben we hem moeten laten inslapen. Ik mis hem nu al super erg en het zal allemaal even wennen worden de komende tijd. Gelukkig heb ik heel veel leuke foto’s van hem gemaakt de afgelopen jaren en daar ga ik ook zeker vaak naar kijken om aan alle leuke herinneringen terug te denken. Dag lieve Sjeffie <3
jenniefromtheblog_sjef2Processed with VSCOcam with f2 presetjenniefromtheblog_sjef4jenniefromtheblog_sjef5

96 thoughts on “Dag lieve Sjeffie”

 1. Ah, wat heb je een ontzettend lief stukje geschreven, ik heb nooit een hond gehad, maar mijn ogen werden zelfs vochtig. De foto’s zijn allemaal ook heel lief en leuk, heel veel sterkte!

 2. Lieve Jennie,

  Ik weet niet goed wat ik moet schrijven. Verwoorden hoe het is om je beste vriend en familielid te verliezen is ontzettend moeilijk. Wat zal het nu leeg zijn in huis. Gelukkig hebben jullie veel mooie momenten gehad samen en kan je altijd met een glimlach aan hem terug blijven denken.

  <3

 3. Denk aan je <3 En wat heb je het toch ontzettend mooi geschreven. Sjef maakte jou heel blij, maar jullie gaven hem tegelijkertijd de warmste plek die je hem zou kunnen geven. Dat is niet uit te drukken in waarde <3 Als ik de herinneringen lees en de mooie foto's zie; hij is lichamelijk niet meer aanwezig, maar de liefde blijft voelbaar. Dat straalt het hele artikel uit en dat is het mooiste dat je elkaar kunt geven! Dikke knuffel en geniet van de mooie herinneringen aan elkaar <3

 4. Ach gossie, wat erg voor je, Jennie! Ik weet hoe erg het is, ik heb mijn eigen hond vorig jaar ook moeten laten inslapen. Vreselijk; het is immers na al die jaren gewoon een familielid geworden.
  Heel veel sterkte, Jennie! <3

 5. Heel veel sterkte. Ik kan me, nog niet, voorstellen hoe het moet voelen, maar dst het verschrikkelijk voelt kan ik me heel goed voorstellen.
  Gelukkig heb je heel veel mooie foto’s en herinneringen zodat hij altijd een plekje bij je heeft

 6. Ik krijg tranen in mijn ogen bij het lezen hiervan… heb zelf ook een hondje waar ik zielsveel van houd en ik kan dus echt wel begrijpen hoeveel je je aan zo een beestje kan hechten. Heel erg veel sterkte meis, hij is nu is de hemel en waakt over jullie! Daar ben ik zeker van! Die voorlaatste foto is trouw3ns echt te cute. Wat een mooi beestje!! Xoxo

 7. Wat mooi geschreven ook ik heb tranen in mijn ogen, maar hij heeft wel een geweldig liefdevol leventje gehad bij jullie, daar zal hij zeker dankbaar voor zijn geweest. Stertke

 8. Veel sterkte!
  Een huisdier verliezen kan net zoveel pijn doen als het verliezen van een vriend.
  Eind februari overleed mijn konijntje en ik heb het er nog moeilijk mee. Laat je verdriet maar toe.

 9. Oh jeetje.. 🙁 heel veel sterkte gewenst! Wat een lieve foto’s. Mooi om terug te zien 🙂

  Krijg er zelf een beetje tranen in mijn ogen van.. Mijn hond ziet er net zo uit en is ook al 13 jaar, heeft ook steeds meer moeite met lopen, opstaan etc..

 10. Ahh, ik heb ook gehuild… Veel sterkte, ik weet hoe het is om een goeie vriend zoals een hond te verliezen. Maar je kan dan al die mooie momenten en foto’s ophalen!

 11. Ik had het inderdaad al op je Instragram gelezen. Altijd moeilijk om een huisdier te verliezen. Ik zou niet weten wat ik zonder ons hondje zou moeten. Sterkte! Ik kreeg tranen in mijn ogen van je artikel!

 12. Ik weet hoe het voelt, ik moet nu bijna weer janken. Mijn hond is bijna een jaar geleden overleden, hij had een nekhernia en kon dus ook niet meer opstaan 🙁 Ik mis hem nog steeds ZO ontzettend veel, dat beestje was alles voor me! Heel veel sterkte, je zult tijd nodig hebben om het te verwerken. Eerlijk gezegd ben ik er ook nog niet overheen…

 13. Toen ik de eerste foto zag, had ik al zo’n vermoeden. Kreeg er echt kippevel van, bah wat naar, vind het echt enorm rot voor je! 🙁 Ik heb zelf ook een hond en ik moet er niet aan denken om hem te verliezen, dan zou ik zelf ook behoorlijk verdrietig zijn.. Heel veel sterkte, het was echt een prachtige hond!

  liefs!

 14. ik kan me voorstellen hoe erg het is om je vriendje te verliezen.
  maar hij heeft een fijn leven bij jullie gehad en hij ziet ook heel gelukkig uit op de foto’s!
  heel veel sterkte xoxo <3!

 15. Aww meis, wat vervelend! Sterkte! En een huisdier verliezen is nooit leuk, ik heb hetzelfde met mijn kat gehad 🙁 Maar geloof me, straks heb je juist alleen nog maar leuke herinneringen aan hem!

  Xx

 16. Wat lijkt me dat moeilijk zeg, je beste vriendje en ineens gebeurd dit .. Wat een prachtige foto’s heb je van hem. En op alle foto’s straalt ervan af dat ‘ie het heel fijn had bij jullie. Heel veel sterkte!

 17. Ah, wat een lieve en mooie post. Het lijkt me echt verschrikkelijk om je huisdier te verliezen. Gelukkig hebben jullie samen heel veel mooie tijden meegemaakt. Wat goed trouwens dat je ‘m uit het asiel hebt gehaald. Mensen staan er vaak niet bij stil dat je daar ook de meest lieve dieren kunt halen. Sterkte! X

 18. Aaahh 🙁 Heel veel sterkte met het verlies van je dierbare hondje. Het is echt apart hoe je aan zo’n beestje kunt hechten he. Gelukkig heb je nog hele mooie foto’s en kun je nog vaak terug kijken naar de leuke momenten.

 19. Zit hier stiekem een beetje te huilen… Heel veel sterkte met dit verlies. Mijn kat is sinds een tijdje ziek en ik word nu al zo verdrietig dat ik m straks zal moeten missen 🙁

 20. Wat vervelend! Thuis hebben wij ook een hond, ik moet er niet aan denken om zonder haar te leven. Als ik later op me zelf woon wil ik graag een hond zoals Sjef. Zulke mooie honden! Sterkte!!!

 21. Heftig, heel veel sterkte! Ik heb zelf ook een hond en ik kan me gewoon niet voorstellen dat zo’n lief beestje geen deel van je leven meer uitmaakt. Je kunt in ieder geval nog aan Sjef denken zoals hij was door de vele onwijs leuke en mooie foto’s. Nogmaals sterkte!

 22. Heel veel sterkte! Ik weet zelf hoe het is om een huisdier te verliezen en had het moeilijk met mijn tranen in te houden terwijl ik dit las. Het is echt heel mooi geschreven! <3

 23. Wat een mooie en leuke foto’s! Ik heb ook 2 hondjes (1, de jongste is ook echt van mij, zelf aangeschaft) Ik had het bericht al op instagram gezien, maar als ik dit lees krijg ik weer een brok in mijn keel. Lijkt me verschrikkelijk als zoiets gebeurd. Veel sterkte !!

 24. Sjef heeft geluk gehad dat hij in zo’n liefdevolle familie is beland! Daar is hij jullie nog steeds heel dankbaar voor, ik weet het zeker! En als je ‘s avonds naar buiten kijkt, dan schijnt er ook een sterretje voor Sjef ♥

 25. Veel sterkte! Het is verschrikkelijk om een dier te moeten missen, ondanks dat iet alle mensen dat altijd snappen. Ik heb ook altijd een super hechte band met mijn huisdieren, soms heb ik het idee dat ik meer liefde van ze krijg dan mensen, haha! Twee jaar geleden hebben wij onze blonde labrador moeten laten inslapen en ik vond het echt vreselijk. Mijn ouders hebben nu een bruine labrador en het is echt een schat. Zelf heb ik nu vier katten en het idee alleen al dat er ooit een dag komt dat ik zonder ze moet.. pff. Nogmaals sterkte!

 26. Mooi geschreven Jennie! En heel veel sterkte met het verlies, maar je hebt in ieder geval een hoop mooie herinneringen aan Sjeffie 🙂

 27. Superlief! Die foto’s echt geweldig. Volgens mij was het echt een schat. Ik heb net zelf een half jaar een hond en je merkt al een echte binding dat is zo leuk. Heel veel sterkte!!

 28. Heel veel sterkte! Ik heb traantjes in m’n ogen gekregen van je verhaaltje.. Ik heb zelf ook een hondje dus ik weet precies hoe erg je je eraan kunt hechten! Sjeffie was echt een leuke hond zo te zien aan de foto’s, maar gelukkig heb je veel mooie herinneringen aan je hond.

 29. Ahhw, ik moet er niet aan denken dat mijn hondje ook een keer deze wereld zal verlaten. Dat zou ik echt vreselijk vinden. Het is echt heel mooi dat je zo over hem schrijft! En wat een super mooie foto’s heb je nog van Sjeffie. Sterkte ermee!

 30. Aww, heel veel sterkte meid! Prachtig geschreven ook, ik zit echt bijna te janken met zulke lieve woorden. Het is inderdaad verbazingwekkend hoe snel je je aan zo’n beestje kan hechten he?
  Wij hebben altijd katten gehad (we hebben er nu ook nog steeds 5, haha) en ik vond het ook hartverscheurend toen we één van onze liefste katten moesten laten inslapen. Sinds twee jaar hebben we ook een hond en ik merk gewoon echt dat ik me daar veel sneller aan ben gaan hechten dan aan mijn katten. Ik zie mijn katten ook doodgraag hoor, maar ik krijg al tranen in m’n ogen als ik denk dat onze hond er binnen een paar jaar niet meer zal zijn. Het ras dat wij hebben wordt maar maximaal 12 jaar en de onze is vermoedelijk al 6. Ze is ondervoed geweest en we hebben haar ook uit het asiel, dus hopelijk blijft ze nog een paar jaar bij ons 🙂

 31. Ik krijg zelf de tranen in mijn ogen, ook ik ben opgegroeid met een ontzettend lieve hond die wij 2 jaar terug helaas ook in hebben moeten slapen. Het is echt het beste voor het beestje, maar je vergeet je maatje nooit. Sterkte <3

 32. Ah ik weet dat dit een beetje laat komt, maar ik vind dit echt heel naar om te lezen. Met mijn hond gaat het op dit moment dezelfde kant op (oud en steeds minder goed kunnen staan/horen/zien) dus ik weet hoe je je voelt. Heel veel sterkte nog! xx

 33. ach ik krijg er een rare buik van! ik vind het al erg als mijn hamster overlijd na twee jaar.. moet je nagaan bij een hond! wat een liefie was het zeg! hij heeft het wel erg goed gehad gelukkig! liefs x

 34. Wat een prachtige foto’s! Honden zijn zo snel blij met de simpelste dingen. Jouw hond straalt echt uit dat hij gelukkig was en van zijn leven heeft genoten :). Heel veel sterkte met dit verlies.

  Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.