De lessen en klassen op de EF campus in New York

EF New York Blog 5a

Ik vertel je in deze post meer over de taalcursus Engels die ik deze week heb gevolgd op de EF campus in New York. Er waren veel vragen binnen gekomen over hoe de lessen er uit zien en wat je op de campus nu precies doet en dat leg ik graag uit!

Je niveau bepalen
Bij aankomst op de campus ga je aan de slag met een intake test. Deze bestaat uit een aantal grammatica opdrachten, een schrijfopdracht, tekstanalyse en een spreekopdracht waarbij je een gesprek aangaat met een docent. Aan de hand van deze intake wordt je niveau bepaald zodat je in een klas terecht komt waar je thuis hoort en waar je kan groeien. Je gaat vervolgens aan de slag met de lessen en bij verbetering kun je doorgroeien naar een volgend niveau.

Er zijn studenten die op dag 1 geen enkel Engels woord kennen, maar ook studenten die het al wel goed spreken en naar de campus komen om hun zakelijke woordenschat uit te breiden. Iedereen is welkom!

Ef New York blog 5b

De klassen en leraren
EF heeft in vergelijking met de meeste Nederlandse scholen kleine klassen. De klas waar ik deze week in zat had 12 leerlingen. Dit is fijn want je werkt veel samen met de studenten, als groep in zijn geheel of in tweetallen. Het is niet zo dat de leraar (zoals vaak in Nederland gebeurt) alleen maar staat te vertellen en dat de klas een uur zit te luisteren. Bij een kleine groep studenten heeft iedereen de kans om met alles goed mee te doen, wordt het niet snel rommelig en kan de leraar iedereen alle aandacht geven.

Je hebt trouwens het hele blok dezelfde leraar, bij alle lessen, totdat je doorgroeit naar het volgende niveau. Op deze manier kan de leraar goed inzien hoe je Engels verbetert, kan hij sturen waar het nodig is en bepalen wanneer je klaar bent om door te gaan naar het volgende niveau. Je klasgenootjes zijn studenten van over de hele wereld waardoor je weer veel leert over elkaars culturen.

Ef New York blog 5c

Soorten lessen
Bij EF kies je uit 20, 26 of 32 lessen (die 40 minuten duren) per week. Je bent constant bezig met het leren van Engels, dus gevarieerde lessen zijn belangrijk zodat het allemaal leuk en interessant blijft. Ik vind dat ze dat bij EF heel goed aanpakken. Het komt niet gauw voor dat de leraar aan een stuk door staat te vertellen en dat je alleen maar moet luisteren: je bent het grootste deel van de tijd zelf bezig, want Engels leer je door veel te doen en te oefenen.

Iedere week staat er een thema centraal. De afgelopen week was het thema languages and multilingualism. We keken naar video’s over dit onderwerp, hadden er discussies over, bespraken onze eigen ervaringen hiermee en leerden een hoop woorden kennen die bij dit thema horen. De vaardigheden lezen, luisteren, spreken en grammatica komen allemaal aan bod. Je hebt een werkboek waarin je alle houvast kunt vinden bij het thema.

Ef New York blog 5d

Deze week gingen we in de les…

… op pad om studenten op de campus te vragen over hun ervaringen met het leren van talen. Vervolgens moesten we de antwoorden gaan vormgeven, waardoor we kennis maakten met de Engelse benamingen voor woorden als cirkeldiagram en staafdiagram.

… tijdens de iPad-class aan de slag met het analyseren van artikelen over multilingualism, waarin dieper werd ingegaan op de werking van de hersenen tijdens het leren van nieuwe talen (= heel veel leren over Engelse termen die met het brein te maken hebben).

… heel veel spelletjes spelen. Zo leer je de studenten in je klas beter kennen en leer je op een grappige en leuke manier Engels.

… online aan de slag met ons eigen programma. Via je iLab lessons kun je op je eigen tempo digitaal verder leren.

… super leuk en enthousiast met elkaar om. Ik voelde me snel thuis in de kleine klas en voelde me op mijn gemak als ik fouten maakte. Iedereen helpt elkaar en moedigt elkaar aan. De sfeer in de klas vond ik erg fijn.

Daarnaast leer je buiten de lessen om natuurlijk ook veel met betrekking tot Engels. Je praat constant in het Engels met de andere studenten en op straat, in winkels en restaurantjes leer je ‘slang’ (dagelijkse taal en uitdrukkingen van de inwoners). Heb je nog vragen over de lessen op EF? Stel ze dan gerust hieronder in de reacties!

19 thoughts on “De lessen en klassen op de EF campus in New York”

    1. Zeker doen! Of juist alleen gaan is ook leuk. Iedereen komt daar alleen en je leert zo makkelijk nieuwe mensen kennen. Je leert zo niet alleen Engels maar ook meer met betrekking tot zelfstandigheid 🙂

  1. Echt super! Ik wil ook graag een taalcursus doen, maar ben aan het twijfelen, omdat ik een vaste baan heb! Welke cursus bied jij aan? Ik denk intensieve cursus.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.