De vijf soorten mannen op Tinder

Jep, ook ik doe aan Tinder. Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar mocht je niet weten wat Tinder is: het is een app voor op je telefoon waarbij je mannen -of vrouwen- kunt keuren op hun uiterlijk. ‘Vleeskeuring’ is het woord dat ik vaak hoor wanneer ik met iemand over Tinder praat. Er komt een foto van een jongen voorbij op je telefoon met wat extra info er bij (naam, leeftijd, interesses) en dan is het aan jou de keus of je wel of niet met hem zou willen chatten. Als er door de jongen vervolgens bij jouw foto ook voor ‘ja’ wordt gekozen, dan hebben jullie een match en wordt er een chatscherm voor jullie geopend. De app bestaat nu al een hele tijd en inmiddels zijn er overal op de wereld al een heleboel Tindermatches en zelfs Tinder Relationships ontstaan. “Pap, mam, waar hebben jullie elkaar eigenlijk ontmoet?”.

Ik ben ook schuldig hoor! Een hele tijd geleden alweer had ik mijn allereerste Tinderdate. Super spannend vond ik het, maar het was echt heel erg leuk. We zijn wat gaan drinken in een café in Rotterdam om elkaar wat beter te leren kennen en we hebben nu nog steeds contact. Het Tinderen is daarom bij mij een beetje opgehouden, maar af en toe doe ik het nog voor de lol. Laatst bijvoorbeeld, toen waren Janneke en ik benieuwd naar wat voor jongens er eigenlijk op ons vallen. We besloten de app te openen en bij de eerste 15 jongens op ‘ja’ te drukken. Hilarisch was dat. Echt een aanrader.

En toen bedachten we ons ineens iets: jongens staan altijd hetzelfde op de foto! We zijn op onderzoek uitgegaan en toen kwamen we tot de ontdekking dat er ongeveer vijf categorieën (vul ze gerust aan!) te onderscheiden zijn als je kijkt naar de manier waarop jongens op de foto gaan. Dit zijn de categorieën die wij gevonden hebben, inclusief het bewijs natuurlijk:

De dierenvriend
Dit is denk ik de grootste categorie. Heel veel mannen schakelen de hulp van een dier (hond, kat, aap, papegaai en zelfs een vis) in om de meiden over te halen om op ‘ja’ te drukken. En oké, de puppy’s zijn enorm schattig maar mij haal je er niet mee over. Jou wel?

Het feestbeest
Met een drankje op de foto: ook heel vaak gespot! Het liefst een foto met zoveel mogelijk drankjes bij elkaar verzameld of eentje waar een héél groot glas gevuld met bier op staat.

De leeftijd-leugenaar
Als je nog niet 18 bent dan kun je ook niet Tinderen met meisjes van 18 jaar en ouder. Genoeg reden voor minderjarige jongetjes om hun leeftijd aan te passen. Maarreehhmm, dat hebben wij gewoon door hoor! 😉

De patser
Vaak komen er ook mannen voorbij die stoer poseren op een motor of scooter. Ik vind zo’n ding niet echt extra aantrekkelijk! Jij wel?

De jongen die graag zijn ontblote bovenlichaam laat zien
Aangezien mijn blog ook bezocht wordt door wat jongere meiden ga ik van deze categorie geen foto’s plaatsen. Maar de naam van deze categorie zegt genoeg denk ik 😉

Herken jij deze categorieën? En heb je zelf nog een leuke om aan het lijstje toe te voegen? Ik ben benieuwd!

69 thoughts on “De vijf soorten mannen op Tinder”

 1. Hahaha superleuke post! En wat leuk dat je aan Tinder doet, kan me voorstellen dat dat super spannend is. Maar wel knap dat je dan toch op date bent gegaan. En blijkbaar wel met succes…;-)

 2. Haha, wat een geweldig leuk en origineel artikel Jennie! Ik heb Tinder voor de grap omdat ik wilde zien wat het was (Marco ook :P) en ik herken de foto categorieën haha :P. Een andere bekende is een jongen die op de foto staat met een baby/kind om gelijk maar even duidelijk te maken dat hij al aan de kids is :P.

 3. Wat een leuk artikel zeg! En ja ik doe ‘t ook. Paar weken geleden eerste date gehad en was super leuk. Toch is het niks geworden, maar ik Tinder lekker door. Die categorieën komen me ook bekend voor! Soms snap ik de leeftijden echt niet als ik zie wat voorbij komt haha! Ondanks dat het een vleeskeuring is, is het super leuk! Vooral als je het samen met je vriendinnen doet haha!

 4. Hahaha, super leuk artikel! Ik ken die Jack op die motor, naja ‘kennen’ is een groot woord. Hij komt op plekken waar ik ook kom, laat ik het daar op houden!
  Ik vind het zelf altijd frustrerend als ze alleen groepsfoto’s hebben, ik heb geen geduld om die puzzel op te lossen! 🙂

 5. Hahaha heerlijk! Je hebt ook nog de mannen die met een meisje (ex of vriendin?) op de foto staan. WTF hoe willen jullie aan een lief geraken als je op je foto bezet lijkt? haha

 6. Hahaha super grappig. Ik zat vroegah op RP en daar kon je ze eigenlijk op dezelfde manier indelen. En mennnnn wat had ik een hekel aan de jongens met zo’n enorm vers gevangen botter/paling whatever 🙂

 7. heel herkenbaar alle categorieën , maar je hebt denk ik nog meer categorieën , zoals de badkamerfoto’s in de spiegel haha en vergeet niet de muziekfans, de meeste laten ook graag hun instrument zien dat ze spelen haha

  Ik vind tinder/hot or not wel een hele leuke app, ik vind het echt leuk om met vreemden te praten die je anders nooit tegen zou komen.

  xxx

 8. Hahaha wat ontzettend grappig om dit zo te zien! Ik heb zelf geen Tinder en zal het ook niet aanmaken aangezien ik een vriend heb, maar vind het wel grappig dat je hier een artikel over heb geschreven 🙂

 9. Erg leuk om te lezen!
  Ik heb het ook haha. Maar dat kwam in eerste instantie niet vanuit mezelf. Een vriendin (die wel een vriend heeft) vond dat het tijd word dat ik eens een vriend krijg dus die zette het op m’n telefoon. Nu heb ik al een paar dagen contact met een jongen en gaan misschien binnenkort afspreken.

  En ojaa er is ook nog een categorie sporters 😉

 10. Hahaha leuke post! Ik ben zo benieuwd naar Tinder! Ik maak me er niet schuldig aan, vind het niet netjes tegenover mijn vriend om überhaupt die app voor de lol te installeren, dus voor mij blijft het bij de leuke verhalen van mensen die wél die app gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.