Een rondleiding op de EF campus in New York

EF New York blog 4n

Tijd voor een rondleiding op de EF campus in New York waar ik deze week verblijf! De campus ligt in Tarrytown in New York, ongeveer 40 minuten met de trein verwijderd van New York city. Tarrytown is een mooi en rustig dorpje en op de grote EF campus is heel veel te doen. Je hebt 5 dagen in de week les: de ene dag in de ochtend en de andere dag in de middag. Dit is fijn want daardoor kun je vaak in de middag naar de stad toe. Of in het weekend natuurlijk, want dan heb je geen les en kun je doen wat je wil.

EF New York Blog4m

De campus heeft in totaal 7 gebouwen. Het zijn allemaal erg mooie gebouwen en het leven op de campus voelt echt alsof je in een Amerikaanse film beland bent.

EF New York blog 4a

Dit is de kantine. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en avondeten. Je kan ook buiten de campus eten in Tarrytown, want in het dorp zijn veel leuke restaurantjes.

EF New York blog 4b

In de kantine vind je een buffet waar je kan pakken wat je wil. Daarnaast staan er koks verse gerechten klaar te maken. Er is meer gezond eten dan ik had verwacht trouwens! Veel fruit, groenten en iedere ochtend worden er verse smoothies gemaakt.

EF New York blog 4c

Dit is het theatre! Hier worden bijeenkomsten gehouden en iedere avond draait er een film. Er is een supermarktje op de campus waar je snacks en drinken kan halen. Er zijn ook magnetrons op de campus dus je kan butter popcorn maken 🙂

EF New York blog 4d

In dit gebouw is mijn slaapplek te vinden. Dit gebouw is voor studenten die 21 of ouder zijn. Studenten die jonger zijn slapen in een ander gebouw, maar mogen hier uiteraard wel gewoon binnenkomen.

EF New York blog 4e

Er zijn heel veel verschillende plekken om te studeren op de campus. Buiten, maar ook binnen in de bibliotheek en in lounges.

EF New York blog 4f

Dit is de Teahouse. Hier kun je gezellig wat drinken (er is een Starbucks op de campus!), eten en er is een pooltafel. In de avond kunnen studenten die 21+ zijn hier alcohol bestellen.

EF New York blog 4g

In een ander gebouw vind je de sportfaciliteiten. Er is een zwembad…

EF New York blog 4h

… een fitnessruimte, een basketbal-/volleybalveld, een dansstudio en een voetbalveld. Er worden ook iedere avond sportlessen gegeven. Allemaal gratis toegankelijk.

EF New York blog 4i

Welkom in de dormrooms! Je deelt een kamer met andere studenten. Met hoeveel studenten je de kamer deelt is afhankelijk van het gebouw. Ik zit in een 3-persoons kamer.

EF New York blog 4j

Dit is onze kamer! Niet heel groot, maar dat is ook niet nodig want eigenlijk slaap je er alleen maar. Je hebt een eigen kast en er is een tafel waar je aan kunt studeren. Beneden in de algemene ruimte is een soort woonkamer met banken waar je met vrienden kunt afspreken of een film kunt kijken op je laptop bijvoorbeeld. In de hal vind je een algemene badkamer per verdieping en die was helemaal prima en ook zeker groot genoeg. Ik heb niet één keer in de rij hoeven staan voor de wc of douche.

EF New York blog 4l

Verder zijn er overal op de campus hele fijne plekjes te vinden waar je in rust kunt studeren of met vrienden af kunt spreken. In mijn blogpost van morgen vertel ik over de lessen en laat ik wat meer van de binnenkant van het schoolgebouw zien.

Wil je meer informatie over de EF taalcursussen in het buitenland?
Je kunt vrijblijvend een brochure (thuis of in je e-mail) ontvangen met daarin meer informatie over de verschillende locaties, programma’s en tarieven. De brochure kun je hier aanvragen.

20 thoughts on “Een rondleiding op de EF campus in New York”

  1. Wat ziet et er heeeerlijk uit! Inderdaad net een film en dan zo eentje waar er niks fout gaat en alles geweldig is, haha. Leuk ook trouwens dat er een soort ‘bioscoopje’ zit!

  2. Als ik daar heen ga word ik daar 21, ik ben benieuwd of ik dan van gebouw moet wisselen, haha. Hoe zijn de douches? Hahaha, ik heb hier hele slechte verhalen over gehoord. Mag je gewoon in het zwembad en de fitnesshal? OHH het ziet er zo gaaf uit, ik kan niet wachten!

    1. Ahh super leuk dat je gaat! De douches waren bij mij in het gebouw echt top, hoe het bij de andere gebouwen is weet ik niet. Bij mij in ieder geval schoon en modern. En yes, je mag gewoon het zwembad en de fitnesshal in!

  3. Wat ziet de campus er geweldig uit! En dat alle facaliteiten op school gratis zijn, wow, zo leuk, dan kun je altijd gezellig dingen doen met vrienden! En je foto’s zijn echt mooi!

  4. Wat is er veel veranderd sinds 1996, jammer dat het Marymount College verdwenen is. Dit had voor mij dat echte American college gevoel. Bewaar hele goede herinneringen aan deze periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.