Hiken op de Haleakala vulkaan

Deze week heb ik de mooiste (en meest zware) hike in mijn leven gedaan. Met een groepje mensen uit het hostel waar ik verblijf reden we met een busje naar de top van de Haleakala vulkaan op Maui. De top ligt op 3000 meter hoogte, dus we waren boven de wolken. Daar startte onze hike. De eerste 15 kilometers waren vrij makkelijk, veel bergafwaarts en lekker op ons gemak lopen. Het einde daarentegen was mega zwaar. We moesten namelijk 5 km steil omhoog lopen over hele smalle paden met de afgrond naast ons. Je moest echt uitkijken dat je niet struikelde of wegslipte. Op een paar punten was ik mega bang door mijn hoogtevrees hahaha maar gelukkig waren er allemaal lieve mensen mee die voor afleiding zorgden. Uiteindelijk zijn we 6 uur onderweg geweest en werden we de volgende dag allemaal wakker met mega erge been- en bilspierpijn.

Maar wauw, wat was de hike mooi. Ik liep door het beginpunt van een regenboog heen en na een uur klimmen zag ik dezelfde regenboog ineens van bovenaf (zoals je op de foto’s kan zien). Echt een magisch moment was dat. Ik liep ook voor het eerst in mijn leven door een wolk heen. De rust en stilte van het gebied deden me denken aan de Grand Canyon waar ik vorig jaar was. Aan het einde van de dag zagen we de zon ondergaan vanaf de top van de vulkaan, wat ongelofelijk mooi was zo boven de wolken. Als je ooit naar Maui gaat mag je deze hike echt niet missen. Onze hike was in totaal 20 km en behoorlijk zwaar, maar er zijn ook kortere hikes te doen. Je kan eventueel ook gewoon helemaal naar boven rijden met de auto en daar genieten van het uitzicht, dat is ook al prachtig.

Vandaag komt een meisje dat ik op Oahu (het vorige eiland) heb leren kennen hierheen. We huren dan een auto om het eiland samen verder te verkennen. En mijn zus komt over twee dagen ook. Die heb ik al lang niet meer gezien dus ik kan niet wachten tot ze hier is! x

23 thoughts on “Hiken op de Haleakala vulkaan”

  1. Wauw, wat prachtig! Zes uur lang hiken klinkt echt onwijs vermoeiend hahaha, maar gelukkig maakt zo’n uitzicht dat wel goed. Met elke foto die ik van je zie wil ik nog liever naar Hawaii dan voorheen <3

  2. Wauw wat is het er mooi! Van al die foto’s op je blog en instagram word ik wel een beetje jaloers. Het lijkt me echt ontzettend gaaf om te zijn, terwijl het hier in Nederland maar grauw is.

  3. Wat ontzettend mooi daar, wauw! Daar zou ik ook wel zo’n lange hike voor over hebben. Super leuk dat je het eiland nog gaat verkennen met iemand die je daar hebt ontmoet en natuurlijk dat je zus ook komt. Have fun nog!

  4. Wat een supermooie foto’s. Er zit nu een heel jaloers meisje deze comment te schrijven. Heel veel plezier nog daar. Ik kan niet wachten om nog meer jaloers makende foto’s te zien verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.