Hoe ik de was duurzamer doe + producttesters gezocht!

In deze blogpost ga ik het hebben over de was doen! Ik vertel je over hoe mijn wasgedrag is veranderd de afgelopen jaren en hoe ik duurzamer ben gaan wassen. Ook zoek ik testers voor een heel fijn product!

Ik heb geen wasmachine in huis. Voordat ik in mijn huidige appartement ging wonen, woonde ik met drie meiden in een huis waar we een wasmachine en droger deelden. Ik weet nog dat ik toen regelmatig onnodig de machines aanzette. Als de trommel nog niet vol was maar ik toch echt dat ene truitje schoon wilde hebben bijvoorbeeld. Sinds ik in mijn huidige appartement woon is mijn wasgedrag flink veranderd. Tijdens de verhuizing maakte ik de keuze om voorlopig geen wasmachine aan te schaffen, omdat dat erg krap zou worden in mijn badkamer. Ik besloot eerst een tijdje de wasserette om de hoek te proberen en dat is me zo goed bevallen, dat ik vier jaar later nog steeds geen wasmachine heb aangeschaft. Om zo min mogelijk te hoeven sjouwen naar de wasserette en zo min mogelijk machines te hoeven draaien maakte ik wat aanpassingen. Handdoeken gingen bijvoorbeeld niet meer na één keer gebruiken in de wasmand en ik ging gebruikmaken van K2R Colour Catcher doekjes. Ik zag mijn moeder deze doekjes vroeger altijd gebruiken en heb dat van haar overgenomen. De doekjes vangen losgekomen kleurdeeltjes in het water op, waardoor je verschillende kleuren met elkaar kunt wassen. Dat heeft mij de afgelopen jaren heel wat machines, en dus tijd en geld, bespaard. Nu ik door de coronacrisis bij mijn vader verblijf, waar wel een wasmachine is, merk ik dat ik die gewoontes meeneem. Vanochtend heb ik hier weer een was gedraaid met het doekje en verschillende kleuren bij elkaar. Ik ga je hieronder meer vertellen over het doekje!

Hier zie je hoe het K2R Colour Catcher doekje eruitziet na gebruik. Je legt het onderin de trommel en dan doe je de was er bovenop. Tijdens het wassen komen kleurdeeltjes vrij in het water. De doekjes vangen deze als een magneet op waardoor kleurverloop voorkomen wordt en gemengd wassen mogelijk is. Ook houden de doekjes je witte was langer wit en blijven kleuren langer mooi. Bij iedere wasbeurt blijven normaal gesproken vet- en vuilresten achter op het wasgoed, die na een langere tijd opstapelen en zichtbaar worden. Doordat het Colour Catcher doekje deze deeltjes opvangt voordat ze zich kunnen hechten, wordt de was niet zo grauw. De K2R Colour Catcher doekjes zijn verkrijgbaar bij de grote supermarkten, Bol.com, Kruidvat en Blokker.

Testers gezocht!
Dit product is dus van mijn moeder overgegaan op mij, en nu mag ik het aan jullie doorgeven. Hoe leuk is dat? Ik ben namelijk samen met K2R Colour Catcher op zoek naar personen die duurzamer willen wassen en dit product gratis willen uitproberen. Het is de bedoeling dat je dan je eerlijke mening geeft en aan de slag gaat met leuke content. Degene die het het leukst aanpakt wint een Fashioncheque ter waarde van €100.

Deze actie is momenteel afgelopen. Je kunt je niet meer aanmelden.

Deze blogpost is in samenwerking met K2R Colour Catcher.

8 thoughts on “Hoe ik de was duurzamer doe + producttesters gezocht!”

  1. Ik heb hier wel eens van gehoord en het ooit in een ver geleden 1x geprobeerd, maar geen idee meer of het werkte en waarom ik het nooit meer gedaan heb. Lijkt me fijn om te testen en te kijken of de witte kleding inderdaad minder snel grauw wordt. Dat heb ik wel vaker, terwijl ik alles gescheiden was, omdat we samen toch uiteindelijk wel een volle machine van een kleur hebben.

  2. Leuk! Ik zou me graag willen opgeven als tester, maar jammer dat het verplicht is om een Facebook account te hebben… Die heb ik niet en maak ik liever ook niet aan

  3. Hoe wist ik niet dat dit bestond…Wat een uitvinding👌🏻
    Mag ik vragen waar je de broek hebt gekocht die je aan hebt in de foto’s? Hij ziet er namelijk zo leuk uit🙂

  4. Geweldig product! Gebruik het jaren door een ex-collega haar dochter ging op haar zelf wonen en zag het nut ook niet om alles te scheiden dan duurt het ook lang voordat je kan wassen ze vond de doekjes per toeval en na een test moest iedereen het weten je bent eerst sceptisch maar na gebruik wil je niet meer zonder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.