Hoop It Yourself update: hoe is het ontstaan, wat is er allemaal gebeurd en hoe gaat het nu?

Wat is het allemaal snel gegaan de afgelopen tijd. Op 18 februari lanceerden Robin en ik onze webshop en nu, 2 maanden later is er alweer zoveel gebeurd. Het leek mij leuk om even terug te kijken naar alles wat er gebeurd is de afgelopen tijd, hoe de webshop ontstaan is, hoe het nu gaat en wat een beetje onze plannen zijn. Een post met donuts en champagne, want we hadden wat dingen te vieren!

Ik merk dat veel mensen zich afvragen wat nu echt de doorslag heeft gegeven om de webshop te beginnen. Om heel eerlijk te zijn is het een mega snelle beslissing geweest. Ik zette mijn before en after foto’s online na een maand hoelahoepen en daar kwamen ontzettend veel enthousiaste reacties op. Jullie vroegen me waar ik de hoepel vandaan had en hoe het allemaal werkt, dat hoelahoepen. Ik wist meteen dat dat mijn moment was om uit te breiden. Al een tijdje had ik gesprekken met wat mensen om te kijken op welke manier ik meer kon doen dan alleen bloggen en dit voelde voor mij als het juiste moment. Het was dus eigenlijk gewoon toeval.

hoop it yourself update 2

Mijn eigen hoepel had ik een hele tijd terug bij Robin gemaakt. Zij is alweer een hele tijd fanatiek aan het hoelahoepen, geeft er les in en heeft er echt verstand van. Ik heb haar meteen gemaild of we iets voor elkaar konden betekenen en volgens mij zaten we al een dag later samen aan tafel dingen te bespreken. We begonnen toen al te fantaseren over dingen die nog helemaal niet van belang waren (eerst maar eens die shop openen!) en we merkten dat we echt een goede match zouden zijn. Zij is goed in offline, ik ben goed in online en we hebben beide vrij flexibele werkroosters. We besloten er gewoon voor te gaan.

Daarna is alles heel snel gegaan. We wilden het liefst zo snel mogelijk naar de Kamer van Koophandel maar het was er nogal druk dus we konden pas een paar dagen later terecht, balen! Omdat we merkten dat er echt veel interesse was in de hoepels besloten we via mijn blog alvast wat eerste hoepels te verkopen. Die waren binnen een paar uur uitverkocht, ongelofelijk.

Ik zal een klein geheimpje verklappen: een uur voordat we naar de Kamer van Koophandel gingen hadden Robin en ik nog helemaal geen naam bedacht voor de shop. We wilden heel graag voor House of Hoops gaan, maar dit is al een basketbalonderdeel van een groot sportmerk waar we nooit meer bovenuit zouden komen. Ik keek nog eens in mijn brainstormlijstje van een paar dagen daarvoor en daar stond Hoop It Yourself in. Dit matchte goed bij het idee dat we zelf hoepels maken, maar ook dat je zelf met onze video’s workouts in elkaar kunt zetten. Deze vonden we heel goed passen dus we gingen er voor! En toen snel racen naar de Kvk…

hoop it yourself update 3

En hoe gaat het nu?
Nu kan ik met trots schrijven dat we in twee maanden tijd 400 mensen aan het hoelahoepen hebben gekregen. Wow. Toen we bij de KvK zaten, zeiden we dat we verwachtten ongeveer 300 hoepels te verkopen in 2015. Iedereen reageert zo enthousiast en op de een of andere manier pikken veel mensen en media ons op. We zijn geïnterviewd door een tijdschrift (dat ligt in juli in de winkels), een aantal andere tijdschriften toont interesse, grote merken en bekende personen beginnen ons te volgen op Instagram, bloggers mailen ons voor samenwerkingen en zoals je eerder al kon lezen waren we laatst bij Gordon zijn tvshow te zien.

Als afsluiter van deze post wil ik jullie graag bedanken. De lezers van mijn blog waren de eerste kopers in onze shop en mede dankzij jullie enthousiasme is het balletje gaan rollen Er worden volop leuke foto’s van de hoelahoeps op blogs en social media gepost, jullie halen vriendinnen over om ook te gaan hoelahoepen en delen trots (en terecht!) jullie resultaten. Super bedankt!

45 thoughts on “Hoop It Yourself update: hoe is het ontstaan, wat is er allemaal gebeurd en hoe gaat het nu?”

 1. Echt heel gaaf dat je de stap hebt gezet je eigen winkel op te zetten! Toen ik je resultaten zag en filmpjes van het hoepelen, was ik gelijk om! Ik heb hem nu ongeveer een maandje en het is echt zo leuk!

 2. EXACT DIT. Ik vind het zo ontzettend knap, hoe jullie als bloggers zo ontzettend ver komen. Jullie hebben een neus voor trends, schrijven met passie en hebben een antenne voor commercieel succes. Ik kan op je blog door het afval artikel, je bent een inspiratie, wees onwijs trots en ik kan niet wachten op het ‘hoe werkt een webtastische webshop’ artikel!

  Heldin! 🙂

 3. Super coool! Ik heb mijn hoepel meegenomen naar Londen haha, gewoon in m’n koffer gepropt. Neem ‘m soms mee naar de sportschool en dan zie je mensen wel even vreemd kijken haha! Love it, lekker ipodje op een hoepelen!

  1. Haha wat leuk!! Ik neem hem ook vaak mee naar de sportschool en tegenwoordig neem ik ook maar visitekaartjes mee omdat zoveel mensen het leuk vinden en het ook willen proberen. Echt leuk 🙂

 4. Jij bent echt een voorbeeld voor mij. Door jou heb ik geleerd dat je door hard te werken dingen echt bereikt. Je was één van de eerste Bloggers die ik kende en vond u altijd geweldig. Nu dat je zoveel hebt bereikt voel ik me eigenlijk wel goed omdat ik je blog al las voordat je zo veel hebt bereikt. Je bent echt heel goed bezig en verdient het allemaal. Doe zo verder!

 5. Yeay! You did it! Je volgde de trend niet maar zétte er eentje, dat is echt iets om trots op te zijn! Hopen dat er nieuwe kopers bijkomen en dat het nog lang zal bestaan, het is oo-zo leuk!
  Veel liefs, Amber

 6. Wowie, je bent zo goed bezig. Echt knap hoor, een blog, je eigen bedrijfje en een opleiding.. ik weet niet of ik het zou kunnen. En je doet alles ook nog eens succesvol! X

 7. Wauw, wat superleuk allemaal! Echt goed gedaan! Ik ben nog steeds heel blij met mijn hoepel en horen dat het zo goed gaat met de shop maakt het alleen maar leuker 😀 hoop dat jullie nog ver zullen komen!

 8. Leuk hoor, fijn dat het allemaal zo goed gaat! Ik wil er ook wel een kopen maar ben bang dat ik het na een paar keer weer zat ben en daar vind ik ze toch iets te duur voor, ook al zijn ze helemaal niet zo duur 🙂 misschien in de toekomst haha. Vind jullie hoepels in ieder geval wel erg leuk!

 9. Super leuk! Hartstikke leuk dat het zo goed gaat daar mag je trots op zijn. Ik wil zelf ook iets gaan beginnen alleen ik weet niet precies wat & hoe ik moet beginnen. Flink aan het brainstormen! Succes met de verkoop van de hoepels nog wie weet koop ik er binnenkort ook 1 🙂

 10. Super leuk om te lezen dat het goed gaat! Mag je zeker weten trots op zijn 🙂 ik heb deze week mijn hoepel ontvangen en ik ben er zo blij mee. Ga zo door!

 11. Wat leuk om te lezen hoe het allemaal is ontstaan! En wat supergoed dat je al zoveel bereikt hebt, daar mag je trots op zijn! Oh, en wat is je lay-out mooi geworden! Ik zie het nu pas, haha, echt mooi gedaan!

 12. Wauw, wat mooi dat jullie er zo’n succes van hebben kunnen maken! Ik hoop dat jullie droom vooral nog lang mag doorgaan en dat jullie nog veel meer mensen aan het hoepelen krijgen. En wie weet komt er een leuk succes in het buitenland bij? 🙂

  xx Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.