Ik ga naar Hawaii! Wie heeft tips?

jenniefromtheblog-hawaii-3

Even een snelle update, want er is me toch iets yolo’s gebeurd.. ik heb vliegtickets naar Hawaï geboekt! Een vriendinnetje vertelde me dat ze in haar eentje tickets naar Hawaï had geboekt om daar wat rond te gaan reizen en te surfen. Ik zei voor de grap dat ik naar Hawaï wilde komen, ze reageerde met een “JAAA!” en 10 minuten later was ik al tickets aan het zoeken. Omdat het wel héél spontaan was liet ik het even een paar dagen tot me bezinken en na vijf dagen constant er aan denken heb ik geboekt. Dezelfde heenreis als mijn vriendinnetje en de terugreis alleen, omdat zij daarna nog naar LA gaat. Een vriendinnetje van haar sluit waarschijnlijk ook nog aan en mijn zus is ook aan het kijken of ze mee kan gaan. Hoe leuk?? Ik weet nu al dat dit een onvergetelijk avontuur gaat worden.

Het enige wat we nu hebben is de tickets naar Honolulu. Midden januari vertrekken we en we zijn daar dan drie weken. We zijn op zoek naar tips van mensen die er geweest zijn! We zitten erover te denken om naar de eilanden Kauai en/of Maui te gaan en de laatste dagen in Honolulu door te brengen (zodat we daar in ieder geval zijn voor de terugvlucht). Verder lijkt het me leuk om de Road to Hana te gaan doen (als iemand hem gedaan heeft: hoe lang heb je hiervoor nodig?). Dus alle tips, praktisch handige zaken en ervaringen zijn meer dan welkom!

En ik neem jullie uiteraard via mijn blog en social media mee op avontuur! Vind het nu al spannend!

39 thoughts on “Ik ga naar Hawaii! Wie heeft tips?”

 1. Wauw, hoe onwijs gaaf is dat! Ik zou willen dat ik je dankzij mijn jaarlijkse tripjes naar Hawaï miljoenen tips kon geven. Maar helaas…Hawaï blijft voor mij voorlopig alleen een droombestemming 😉 In ieder geval heel veel plezier!

 2. Hi Jennie,

  Ik ben zelf in Augustus naar Oahu geweest. M’n hostmum komt hiervandaan (ik ben een au pair in San Francisco). Hier zijn wat dingen die ik zelf heb gedaan en die ik zeker zou aanraden. Lanikai beach (op Oahu, ong een half uur van Honolulu), dit strand is meerdere malen uitgeroepen tot een van de mooiste stranden wereld. Hier is ook een leuke, wat makkelijkere hike genaamd de pillbox trail waar je de beste zonsopgang en zonsondergang hebt. Verder is de North Shore ook leuk om te zien, heel anders dan Honolulu. Als je graag Hawaiiaans eten wil proberen raad ik poké aan en shaved ice. Dit waren voor nu even mijn tips.

 3. Wauwww, ontzettend tof! En juist super leuk dat je dit spontaan hebt gedaan. Hawai staat ook heel hoog op mijn bucketlist, het lijkt mij echt prachtig daar. Ben ook heel benieuwd hoe je de cultuur daar zal ervaren. Ik lees stiekem nog eventjes mee hoor, want ik ben heel benieuwd naar alle tips van andere! Veel plezier alvast 😉

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

 4. Heel tof! Ben er zelf ook al geweest, twee dagen in Honolulu, zeker naar diamand head gaan en pearl harbor. De staircase of heaven is eigenlijk ook een must, maar volgensmij is het wel niet 100% legal. (Maar zeker waard om te doen, vooral voor de zonsopgang!) Daarna ben ik nog een week op Maui geweest, hier hadden we een campervan gehuurd en zijn gewoon rustig een keer rond het eiland gereden. Het is een klein einlandje, dus ook als je een hotel pakt, kan je overal met de auto naartoe. Road to hana, is super nice en onderweg moet je stoppen voor bananabread en ergens bij het einde was nog een standje met super lekkere coconut HaleakelaHeel tof! Ben er zelf ook al geweest, twee dagen in Honolulu, zeker naar diamand head gaan en pearl harbor. De staircase of heaven is eigenlijk ook een must, maar volgensmij is het wel niet 100% legal. (Maar zeker waard om te doen, vooral voor de zonsopgang!) Daarna ben ik nog een week op Maui geweest, hier hadden we een campervan gehuurd en zijn gewoon rustig een keer rond het eiland gereden. Het is een klein einlandje, dus ook als je een hotel pakt, kan je overal met de auto naartoe. Road to hana, is super nice en onderweg moet je stoppen voor bananabread en ergens bij het einde was nog een standje met super lekkere coconut crisp! De sunrise in de Haleakale national park was zeker een toppunt van mijn reis (neem wel een dikke trui mee/dekkens, het is koud daar boven). Have fun!

 5. Zo leuk! Ben nu al benieuwd naar je foto’s en verhalen. Ik heb alleen tips voor Honolulu. De Diamon Head hike is super gaaf om te doen en die naar Manoa Falls. Daarnaast is Lanikai beach echt een super mooi strand en helemaal niet zo druk als bij Waikiki Beach. Verder kan ik zeker aanraden om de bus naar de North Shore, Haleiwa te nemen. Heel anders daar maar wel dé plek voor surfers, zeggen ze. Maar toen ik er was bijna geen surfers en geen hoge golven gezien dus misschien wat het net niet de goede periode. Wat ik wel heb gezien zijn zeeschildpadden wat echt zo’n leuke ervaring was. Het is zo vet (en stiekem wel een beetje eng haha) om om ze heen te snorkelen en ze te bekijken. Alvast veel plezier maar dat gaat zeker goed komen 🙂

 6. Ik ben afgelopen zomer naar Hawaii geweest, en ik kan je nu al Honolulu (en eigenlijk heel Oahu) afraden … Ik vond het zwaar tegenvallen, zeer toeristisch, het minst mooie eiland dat ik gezien heb. Gewoon strand + palmbomen, wel mooi hoor, maar na 3 dagen was ik blij dat we naar een ander eiland gingen. Wel leuk om te surfen, maar voor de rest niks te zien als je graag houdt van wandelen naar watervallen etc. Wij zijn ook nog naar Kuaui en Big Island geweest, daar was echt ongelooflijk mooie natuur ! Op Kuaui is er een hele bekende (wel zware wandeling) naar een waterval waarin je kan zwemmen, was ongelooflijk gaaf ! Daar is ook een zeer mooie canyon, hebben we dolfijnen en zeeschildpadden gespot in de oceaan tijdens een zeiltrip. Valt ook heel goed te snorkelen. Maar zeker Big Island vond ik het meest de moeite, heel veel mensen slaan dat eiland over om de 1 of andere reden, maar weet je wel dat daar een actieve vulkaan is ? De lava stroomt daar op een bepaald punt gewoon in de zee, en met de boot kan je daar op een vijftal meter van naderen. Onvoorstelbaar gewoon, allemaal stroompjes van die dikke stroperige lava, net zoals in de films. Dit was letterlijk het mooiste wat ik in mijn leven al gezien heb (en ik heb al serieus veel gereisd) en wat mij het meest is bijgebleven van Hawaii !

  1. Hartstikke bedankt voor alle tips! Ik had inderdaad ook al gelezen dat Oahu nogal tegenvalt. Eerst naar de andere eilanden en dan de laatste dagen nog wat van Honolulu zien lijkt me dus een goed plan. Big Island ga ik op mijn lijstje zetten. Het klinkt allemaal ongelofelijk mooi wat je omschrijft!

 7. Oh wat tof! Zo spontaan ineens! Dat lijkt me zo leuk om een keer te doen! Ik ben nog nooit in Hawaii geweest en kan je er dus ook geen tips over geven, maar het lijkt me heel mooi om nog een keer te bezoeken.

 8. Hoi Hoi, super gaaf! Ik ben er nog niet geweest maar ik ga in volgend jaar Augustes. Ik ben nu een Au pair in Amerika en woon in Boston. Ik blijf hier tot Augustes en dan begint mijn travel maand. Hawaii staat bovenaan op mijn lijstje en kijk ook regelmatig op internet of ik was gaafs kan vinden. Ik ga met de organisatie aupairadventures dus misschien kun je daar op kijken voor leuke dingen. We gaan namelijk op het strand slapen, zwemmen met schilpadden, enz.
  Wat ik verder heb gevonden is een waterglijbaan midden in de jungle. Dit is zeker wel een aanrader! .
  Geniet van je reis, kan niet wachten op de foto’s!

 9. Ahh super leuk! Ik ben 4 jaar geleden in Honolulu geweest en ik heb wel een aantal tips. Wij zijn naar Hanauma bay geweest en daar kan je geweldig snorkelen. Ook heb je nog het Polynesian Cultural Center, als je culturen wilt leren van alle eilanden rond Hawaii is dat zeker een aanrader.
  Veel plezier x

 10. Gaaf gaaf gaaf! Ben er in 2011 geweest, op Maui, Kauai en Oahu. Super mooi allemaal! Ga zeker snorkelen bij Molokini, super mooie vissen gezien daar en een stukje verderop schildpadden!

 11. Ah wauw wat tof Jennie zo’n spontane reis! Heeel erg gaaf en ik weet zeker dat je een onvergetelijk avontuur gaat beleven daar! Ik ben er helaas nog nooit geweest, maar als ik foto’s zie van Hawaii kan ik zoooo wegdromen. Zo gaaf!

 12. Ik ben zelf nooit op Kauai of Maui geweest maar hoor er altijd heel goede verhalen over, dus zou het zeker aanraden. Ben zelf op oahu gebleven, was ook heeeeeel gaaf. Ik vond honolulu en waikiki zelf niet zo bijzonder, maar er is op oahu genoeg te zien. De north shore is heel mooi, iets rustiger en minder toeristisch. Hike naar manoa falls als je kan, daar kan je onder de waterval zwemmen 😍😍😍 en als er één ding is dat ik je kan aanraden is dat ga duiken!!!!! Vrij prijzig ($100+) en sommige mensen vinden het eng, maar het is zo geweldig. Echt een droomwereld. Ze hebben zoooveel mooie vissen en koraal, dat is het alleen al waard, maar je zwemt letterlijk tussen de schildpadden, en er waren ook inktvissen, en zelfs twee (hele kleine) haaitjes! Ik zou bijna alleen voor het duiken al terug gaan..

  Heel veel plezier in ieder geval, je gaat het geweldig vinden!

 13. Heeej. Ik woon er sinds 2 weken. Woon in honolulu. Als je mij een mailtje stuurt met vragen kan ik je misschien wel ergens mee helpen! Weet ook niet alles maar wil je graag helpen en wie weet kunnen we elkaar tegen die tijd zelfs ontmoeten. Zie je email tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.