Inspiratie – Een kantoortje in huis maken

Weet je waar ik mijn blogs schrijf? Meestal wanneer ik onderuitgezakt op de bank of in mijn bed lig. Slecht voor je rug en voor je productiviteit. Ik vind dat het tijd is voor een klein kantoortje in mijn kamer. Zeker wanneer ik vanaf januari weer veel tijd heb voor mijn blog en ik het allemaal wat effectiever aan wil gaan pakken lijkt het me fijn om daar een inspirerend plekje voor te hebben. Nu zit ik af en toe wel aan mijn tafel te werken, maar omdat het naast een werkplek ook dient als eettafel en make-uptafel is het niet zo handig werken. In januari wil ik een mini kantoortje gaan bouwen in mijn kamer en ik ben hiervoor alvast op zoek gegaan naar wat leuke inspiratie.

kantoortje_in_huis1
Mijn kamer is helemaal wit met wat gekleurde spulletjes er in. Ook bij mijn mini kantoortje neig ik er heel erg naar om voor volledig wit met wat gekleurde spulletjes te gaan, maar het lijkt me slim om ook eens te kijken naar wat de andere mogelijkheden zijn. Er komt alsnog veel wit voorbij in deze post hoor, maar ik probeer het wat af te wisselen. Ik vind bovenstaande kantoortjes heel leuk. Bij de linker vind ik de dingen aan de muur ook super gaaf. Dat mini waslijntje wat er hangt kan bijvoorbeeld vol gehangen worden met to-do’s en andere belangrijke dingen.

kantoortje_in_huis2kantoortje_in_huis3
Weet je wat me opvalt? Op bijna al deze foto’s staat een Apple computer. Ik ben ook bijna geen foto’s met andere computers tegengekomen tijdens mijn zoektocht. Ik vind bij bovenstaande foto’s de twee glazen tafels heel mooi. Daar zou ik zelf helemaal niet over nagedacht hebben dat dat ook een optie is. Staat eigenlijk best leuk!

kantoortje_in_huis4kantoortje_in_huis5
Op de linker foto zie je een manier die voor mij dus niet werkt: een grote tafel die tegelijkertijd dient als eettafel. Ik leg mijn tafel altijd helemaal vol met spullen en dan zit ik tussen de rommel te werken. Een apart bureautje voor mijn werk lijkt me daarom super fijn. Het rek wat naast de tafel staat vind ik wel heel gaaf.

kantoortje_in_huis6
Hoe leuk is dat bord wat je rechts ziet? Op het bord je belangrijke to-do’s schrijven en onderin de bakjes belangrijke papieren stoppen. Ik vind het er heel leuk uit zien en ik denk dat het ook fijn werkt zo. Ik vind de houten meubels in deze post super mooi maar ik denk dat het niet goed aansluit bij de meubels die ik al heb. Die zijn namelijk allemaal wit.

kantoortje_in_huis7

Na het ziet  van deze foto’s neig ik toch nog heel erg naar het witte van de eerste foto’s te gaan. Wit straalt toch wat meer rust uit en dat vind ik fijn. Het sluit ook goed aan bij de rest van de kamer. Waar ik wel afscheid van moet nemen als ik een mini kantoortje wil gaan maken? Één van mijn kledingrekken… Dat is dan wel weer jammer. Maar liever fijn kunnen werken met één kledingrek dan niet fijn werken met twee kledingrekken! Wanneer ik in januari twee weken vrij ben ga ik hiermee aan de slag. Waarschijnlijk duik ik daarvoor de IKEA en de Leen Bakker in. Ik ben nu al benieuwd naar het eindresultaat.

Heb jij een bureau (of kantoortje) in je kamer waar je veel aan werkt? Wat zijn voor jou elementen die dat werken fijn maken? Heb je nog tips voor mij?

Bronnen van de foto’s:  pineconecampdomainehomepufikhomesjustdandyprettypearbride – smittenstudioonline –  theeverygirlhomedittheultralinxupcycledtreasures – stylemepretty

47 thoughts on “Inspiratie – Een kantoortje in huis maken”

 1. Die plekjes zien er allemaal zo mooi uit! Ik hou van dit soort inspiratie! En als je eenmaal je kantoorplekje hebt gemaakt, wil ik hem heeel graag zien, want je hebt zo’n geweldige kamer!
  Liefs, Tessa

 2. Hele mooie inspiratie! Ik wilde eerst een bureautje met die rekjes eronder, maar dan heb je een redelijk groot blad nodig omdat je anders geen ruimte meer hebt voor je voetjes. Omdat ik zelf niet zoveel ruimte heb, heb ik het kleinste bureautje gekocht bij de Ikea, was echt mega goedkoop en het ziet er wel leuk uit! (Staat ook op mijn blog als je zoekt op Home Office) En mocht je het dan na een jaar weer zat zijn, is het niet zo erg om weer wat nieuws te kopen! 🙂

 3. Het allereerste bureautje is echt prachtig! Ik zou misschien toch ook voor wit blijven gaan, anders gaan de andere kleuren inderdaad misschien in conflict met de rest van je kamer.
  Geweldige inspiratie!:)

 4. Herkenbaar! Ik had vorig jaar enorm de drang om een klein kantoortje te maken op m’n kamer, en heb dat ook gedaan. Cheap bureautje van de IKEA (wit!), leuke stoel, kleedje en gezellige decoratie: af was m’n hoekje! Ben er nog steeds erg blij mee dus ik raad je zeker aan het ook te doen :)! X

 5. In mijn appartementje wordt de eettafel ook gebruikt om te studeren en werken. Bij mijn ouders hebben we wel een studeerkamer: boekenkasten en -planken, een enorm bureau, fijne stoel. Natuurlijk mag je werkplek er leuk uitzien, maar wat mij betreft moet het vooral een praktische plek zijn om te werken gezien het aantal uur dat je er doorbrengt. Als je die twee dingen kunt combineren: top.

 6. Dit zijn van die prachtige perfecte pinterest plaatjes waarvan ik altijd denk ”ooit gaat mijn huis er ook zo uit zien”. Zo jaloers word ik van dit soort dingen haha. Ik ben een te grote chaoot en rommelkont om het zelf zo mooi te maken en houden zoals op de plaatjes hierboven haha!

 7. Nu krijg ik heel veel zin om mijn kamer helemaal opnieuw in te richten en nieuwe spullen te kopen haha! Maar ik moet maar even wachten totdat ik op mezelf ga wonen, denk ik. 😉 xxx

 8. in ieder geval een goede stoel en goed licht. ik zit ook steeds aan de eettafel en ben snel afgeleid tijdens het bloggen. Ik heb boven wel een bureau maar daar zit ik achter een glazen deur niet zo fijn. bedankt voor de inspiratie

 9. super leuk projectje! Ik heb zelf echt een tof bureau, 2 metalen schragen van de ikea (5 of 10 euro oid?) met daarop een dikke houten tafelblad dat van een ouderwetse salontafel komt. Is heel stevig en staat super leuk!

 10. Heel leuk allemaal, ik woon klein en wil ook graag een plaats om goed te kunnen werken. Deze foto’s geven mij inspiratie van hoe ik op een kleine ruimte toch een mooie werkplek kan voorzien!

 11. Mijn bureau is eigenlijk bijna helemaal leeg omdat ik snel afgeleid wordt door die dingen die erop zouden kunnen liggen. Dit werkt voor mij heel fijn. Ik heb wel zo een whiteboard om met speciale stiften to-do’s of belangrijke dingen op te schrijven, heel handig! Hieraan kan je ook met een magneetje mooie foto’s of quotes hangen. Veel succes met je zoektocht naar je bureau!

 12. Wat een mooie inspiratie plaatjes allemaal! Leuk dat je een apart plekje wilt creëren om te werken. Ik heb een aparte kamer in huis waar mijn pc staat, erg fijn om lekker rustig te bloggen. Ik heb een witte plank van zo’n 2,5 meter gekocht en aan een muur bevestigd waar ook een raam zit, zo kan ik fijn naar buiten kijken en lekker wegdromen afentoe 🙂

 13. Wat een fijne inspiratiefoto’s! Ik heb nu ook één bureau wat ik gebruik als make-up tafel en studeerplek. Dat is ook niet zo handig, meestal ligt het vol (of met make-up, of met boeken en papieren). Als ik ooit wat meer plek heb, wil ik dat ook wel scheiden. De bovenste foto’s vind ik het mooiste. Ik vind het ook mooi als het bureau lekker klein is, dan heb je wel genoeg ruimte maar zit niet gelijk je hele kamer vol.

 14. Glazen tafels zijn echt ideaal. Wij hebben er thuis ook een staan en als je iets moet overtrekken voor school dan zet je er een lamp onder en trek je het gewoon over. Super dus!

 15. Ik ben geen “aan het bureau” werker op dit moment, maar ik vind het er allemaal wel super leuk uit zien! Later in een eigen huisje wil ik wel zo’n plekje, kan je toch helemaal eigen maken!

 16. Bij de eerste foto nadat je zegt” op al deze foto’s staat een Apple computer” ik heb het zelfde bureau heel handig het is iets groter als een gewoon bureau en je kunt ook geen kastje doen of een andere kleur bureaublad ik heb een ijzeren staaf erboven hangen daar hangen bakjes aan met mijn pennen dus die plek heb je dan ook meer en ik hang belangrijke dingen ook altijd met een wasknijper erbij ook heb ik nog een knalroze white board deze is ook erg fijn, ik hoop dat je er iets aan hebt als je wil kan ik een foto sturen.

 17. Superleuke inspiratiepost! Zelf ben ik ook heel erg van de rommel als ik één tafel gebruik voor alle dingen. Het zou daardoor heel fijn zijn als ik een inspi-hoekje met een daarvoor bestemd bureau heb. Het enige is dat ik mijn laptop gebruik hiervoor en dan kan ik overal zitten. Waarschijnlijk ga ik dan toch aan de grote tafel-voor-allerlei-dingen zitten 😛 Maar mocht ik ooit geld en plek hebben hiervoor, dan ga ik hier ook zeker naar kijken 🙂

 18. Wat een leuke inspi Jenny! Mijn Robin Hoop office huist met een eigen bureautje midden in mijn woonkamer maar het is heer-lijk om alles overzichtelijk en bij de hand te hebben. Gelijk zin de boel nog meer aan te kleden!

  Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.