Kikkererwten kerrie salade

Als je nog een lekkere optie zoekt voor lunch: klik dan gauw door! Deze kikkererwten kerrie salade is een ideale vegan vervanger voor de populaire kipkerrie salade, en is lekker op gewoon brood of een pitabroodje.

Ingrediënten voor 4 lunches
♡ 1 blik kikkererwten (400 ml)
♡ Een halve rode paprika
♡ 4 lente-uitjes
♡ 1 teen knoflook
♡ 4 eetlepels vegan mayo (bijvoorbeeld Remia Mayo lijn)
♡ Halve theelepel kerriepoeder
♡ Halve theelepel kurkuma poeder
♡ Halve theelepel geraspte gember
♡ Twee snufjes cayennepeper
♡ Een eetlepel citroensap
♡ Een flinke snuf zout
♡ Zwarte peper naar smaak
♡ Brood / pitabroodjes

Bereidingswijze
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af met water. Snijd de kikkererwten, paprika en lente-uitjes klein. Ik vind de salade zelf het lekkerst als deze ingrediënten erg klein gesneden zijn. Voorheen maakte ik het weleens met de kikkererwten nog heel en dat vond ik toch wat minder lekker. Als je de ingrediënten gesneden hebt, doe je ze in een kom. Pers de teen knoflook erbij en voeg alle overige ingrediënten toe. Roer alles goed door elkaar en dan is de salade klaar! Je kunt eventueel meer kerriepoeder toevoegen naar smaak. Serveer het op een pitabroodje of een snee brood. Met de rest van de paprika kun je eventueel nog een salade maken om erbij te serveren.

Je kunt de salade in een afgesloten bakje drie dagen bewaren in de koelkast. Eet smakelijk!

11 thoughts on “Kikkererwten kerrie salade”

  1. Ohhh, dit lijkt me heel lekker! Ga ik eens proberen als ik echt weer boodschappen nodig heb en kikkererwten kan meenemen. En dan met drie tenen knoflook, gok ik. Hahaha.

  2. Ja, fijn! Ik ga hem zeker snel maken. Ik ben een zoetekauw en vond het bij kipkerriesalade altijd lekker dat daar kleine ananasstukjes doorheen zaten. Is dat hierbij ook lekker denk je?

  3. Lijkt me erg lekker, ik ga het zeker een keer maken! Sinds de officiële week zonder vlees eet ik geen vlees meer, dus ik probeer wat vaker peulvruchten te eten zoals kikkererwten. Goede tip dit dus!
    Ik at al weinig vlees en ik miste het die week totaal niet (en nog niet), bevalt goed. 😊

  4. Hey Jennie, even terzijde maar ik weet niet of je het youtubekanaal Jonna Jinton kent? Echt iets voor jou denk ik! Super mooie natuur en slow living 😊😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.