Lieve Jennie… #1

In ‘Lieve Jennie…’ geef ik antwoord op vragen die gesteld zijn door lezers van mijn blog en volgers op Instagram. Uiteraard met toestemming 🙂 Deze week behandel ik de vragen: Hoe kom je aan je eerste opdracht als contentmaker? En: Hoe zorg je ervoor dat je met kleine aanpassingen meer calorieën binnenkrijgt? Mocht je het leuk vinden dan kun je jouw persoonlijke adviezen toevoegen in de reacties, of die van mij aanvullen.

Lieve Jennie,
Een tijdje terug maakte jij foto’s voor de Instagramprofielen van merken. Ik wil dit ook gaan doen, het lijkt me tof om content te maken voor de social media kanalen van merken. Alleen, ik ben erg jong en ik heb nog geen ervaring. Ik ben bang dat bedrijven me niet serieus gaan nemen. Hoe kan ik aan mijn eerste opdrachten komen?

Allereerst: niet denken dat je niet serieus genomen gaat worden omdat je jong bent. Veel bedrijven kunnen juist nog veel leren van jonge mensen die veel met social media bezig zijn. Wie weet kom jij wel met hele creatieve, nieuwe ideeën waar zij nog nooit aan hebben gedacht. En wie weet kun je voor een merk aan de slag waarvan jij de doelgroep bent? Dan ben jij juist een goede kandidaat om content voor het merk te maken.

Ik zou beginnen met het maken van een fictieve case. Kies je favoriete merk uit en doe alsof je net een opdracht van ze hebt gekregen. Maak een aantal mooie foto’s en schrijf er teksten bij. Als je een merk uitzoekt waar jij zelf gek op bent dan komt daar denk ik de mooiste content uit. Deze fictieve case kun je in je portfolio stoppen om aan andere merken te laten zien (wel even erbij zetten dat het fictief is) en misschien kun je zelfs het merk zelf mailen. Je kunt ze vertellen dat je uit enthousiasme deze posts hebt gemaakt, dat ze deze gratis (of eventueel tegen een kleine vergoeding) kunnen gebruiken en dat ze je in de toekomst kunnen inhuren als ze op zoek zijn naar meer content. Niet geschoten is altijd mis! Je kunt een merk altijd mailen of een berichtje sturen via Instagram. Zorg dat je, als je dat doet, wel meteen wat hebt om te laten zien. Merken hebben het vaak druk en geen tijd voor lang mailverkeer met een onbekende, dus pak ze meteen in met je mooie werk. Succes

Lieve Jennie,
Ik ben onlangs via een app gaan bijhouden of ik wel genoeg eet en daar kwam uit naar voren dat ik vaak toch wat calorieën tekort kom. Ik eet wel gewoon drie keer per dag en voel me alsof ik me helemaal vol eet, maar kom toch niet aan het aantal calorieën. Ik denk dat ik misselijk word als ik er nog een vierde eetmoment bij ga doen. Hoe zou jij dit oplossen?

Wat goed dat je je hiermee bezighoudt! Ik los dit zelf op door kleine toevoegingen te doen aan de maaltijden die ik al eet. Zo kun je één of twee eetlepels havermout in je smoothie doen. Even blenden en je proeft er bijna niks van. Als je in de ochtend of middag yoghurt of havermout eet, kun je hier chiazaad overheen doen. In mijn voorraadkast heb ik altijd blikjes linzen staan. Als ik soep eet doe ik er vaak nog even snel twee scheppen linzen bij. Over mijn salades strooi ik pompoenpitten. Misschien dat een handje nootjes tussendoor lekker is? Of sojaboontjes vind ik ook lekker om in de namiddag te eten. Ik hoop dat je hiermee vooruit kunt!

Ook advies nodig? Stuur me gerust een mail (contact@jenniefromtheblog.com) of een privéberichtje op Instagram (@jenniefromtheblog).

8 thoughts on “Lieve Jennie… #1”

  1. Wat leuk dat je weer wat actiever met je blog bezig bent!! Uiteraard 100% begrijpelijk dat je er niet altijd even veel tijd/energie voor hebt (gehad), maar ik vind je blog altijd leuk om te lezen dus ik ben blij met al je nieuwe artikel-ideetjes 🙂

    Nog een tipje voor de eerste vraag: in mijn stad heb je een aantal kleine kledingboetiekjes die ook hun eigen Instagram account hebben. Dit is vaak een bijzaak en wordt niet zo goed up to date gehouden of de foto’s zijn hele snelle kiekjes met de telefoon gemaakt. Misschien een idee om (voor het opbouwen van je portfolio) dat soort winkeltjes te benaderen, met het aanbod om gratis/voor een kleine vergoeding hen te helpen met hun account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.