Mijn favoriete longboard route in Rotterdam

Tijd om foto’s en de precieze route van mijn favoriete longboard route in Rotterdam met jullie te delen! Het is een perfecte route om te boarden omdat er niet alleen mooie uitzichten zijn, maar ook heb je de hele weg lang een fijne ondergrond om op te boarden. Geen irritante tegels maar gewoon overal zacht asfalt. Het is een route van 14,6 kilometer waar vrijwel geen openbaar vervoer te bekennen is, dus zorg ervoor dat je wel redelijk kunt rijden voor je aan deze route begint. Als je niet board dan zou je hem natuurlijk ook kunnen fietsen. Hieronder vind je foto’s en helemaal onderaan deze post deel ik het precieze kaartje en de route in Google Maps.

Longboard route Rotterdam 3

De route begint op deze prachtige plek bij de Kralingse Plas. Je hebt hier mooie bruggetjes over het water en het is ook een mooi stuk om te wandelen. Om de Kralingse Plas heen loopt een fietspad waar je fijn op kunt boarden.

Longboard route Rotterdam 4

Er is ook een mini-haven bij de Kralingse Plas waar je tijdens deze route langskomt.

Longboard route Rotterdam 5

Voordat je de Kralingse Plas verlaat kom je op een plek die ik zelf een van de mooiste van Rotterdam vind. Je hebt hier steigers en het meest prachtige uitzicht op de skyline. Hier heb ik heel veel van mijn Instagram foto’s gemaakt trouwens.

Longboard route Rotterdam 6

Zoals deze bij zonsondergang! Je kunt hier echt hele mooie foto’s maken. Ook leuk trouwens: je kunt op de Kralingse Plas ook suppen en varen. Er komen dus regelmatig mensen voorbij gevaren en je ziet hier ook vaak mooie vogels.

Longboard route Rotterdam 7

Wanneer je de Kralingse Plas verlaat kom je op een pad wat tussen de bossen door loopt. Even een waarschuwing: op een gegeven moment ga je linksaf en zie je deze heuvel. Die lijkt in het begin niet zo hoog, maar je gaat er behoorlijk hard van af. Onderschat deze heuvel niet. Draag bescherming als je er van af gaat of wandel (een stukje) naar beneden als je geen bescherming bij je hebt. Hier beneden is een druk kruispunt maar er is genoeg ruimte om uit te rollen.

Longboard route Rotterdam 9

De route gaat verder langs het water wat de Rotte heet. Aan het water liggen de meest prachtige boten en er staan super mooie huizen naast. Ik krijg hier op de een of andere manier altijd een Scandinavisch gevoel bij, ook al ben ik nog nooit in Scandinavië geweest 🙂

Longboard route Rotterdam 10

Het mooie water!

Longboard route Rotterdam 12

Er zijn hier vrijwel geen auto’s te bekennen, maar kijk wel af en toe achterom. Er rijden hier namelijk wel veel wielrenners die af en toe behoorlijk hard rijden.

Longboard route Rotterdam 11

Aan het water zie je verschillende steigers en glijbanen. Ik denk altijd aan wat een leuke tijd kinderen hier in de zomer zullen hebben.Longboard route Rotterdam 14

Na een tijdje kom je deze brug tegen met een grote berg erachter. Dit is een borstelbaan waar je vanaf kunt skiën en snowboarden. Heel leuk om even te gaan kijken. Voor de route moet je bij deze brug rechtsaf. Ook weer een steile heuvel waar je vanaf gaat, dus kijk ook hier goed uit en wandel een stukje en/of draag bescherming.

Longboard route Rotterdam 15

Daarna volgt een pad tussen de bossen en weilanden en vervolgens board je langs de Zevenhuizer Plas. Je komt uit op een prachtig natuurgebied. Dit is een heel rustig gebied waar je ook hele mooi vogels en vooral veel zwanen tegenkomt.

Longboard route Rotterdam 17

Dit plekje vind ik ook altijd een mooi rustpunt. Het is een drijvend platform met stoelen er op. Hier kun je genieten van een super mooi uitzicht, vooral tijdens de zonsondergang.

Longboard route Rotterdam 19

Vanaf dan is het niet ver meer rijden. Je gaat om het water heen. Hier aan het water zijn trouwens nog heel veel kleine steigertjes waar je op kunt. Vooral als de zon net ondergaat is het hier heel mooi.

Longboard route Rotterdam 21

En dan kom je uit op het strandje van Nesselande! Ik was echt verbaasd toen ik dit gebied ontdekte op een warme zomerdag. Het leek net of ik in het buitenland was. Over de boulevard kun je heerlijk verder boarden. Even uitwaaien en de laatste meters maken.

Longboard route Rotterdam 1

Aan het einde van de boulevard vind je een skateparkje waar vaak kinderen aan het skaten of aan het steppen zijn. Heel gaaf om daar ook eens te kijken naar hoe goed al die kinderen zijn.

En de boulevard is het eindpunt! Metrostation Nesselande zit hier dus je kunt gemakkelijk weer terug het centrum in. Of… je kan natuurlijk terug rijden maar dat is wel heel fanatiek, weer 14,6 kilometer terug. Ik heb het zelf in ieder geval (nog) niet aangekund. Hieronder vind je het kaartje van de route zodat je hem zelf kunt volgen:

Longboard route Rotterdam

En als het goed is zie je de route live in Google Maps via deze link: https://goo.gl/maps/5Px4rEfAiYQ2

29 thoughts on “Mijn favoriete longboard route in Rotterdam”

 1. Ik heb nog nooit gelongboard, maar wel heel tof om jouw route te zien! Wat kom je langs prachtige (en fotogenieke!) plekjes zeg, lijkt me heel rustgevend om zo’n tochtje te maken. Leuk!

 2. Wat een gave route! Had ik nu maar in Rotterdam gewoond! Want wat een mooie kiekjes! Die huisjes doen me ook heel erg aan Scandinavië denken, voornamelijk Zweden waar ik afgelopen zomer ben geweest!

 3. Wat een mooie plekjes die je tegenkomt! De kralingseplas en het skateparkje met al die leuke lampjes. Het lijkt me echt heel leuk om een keer een lange tocht te maken

 4. Bijna dezelfde route volg ik ook als ik ga wielrennen. In plaats van af te slaan naar Nesselande volg ik meestal de Rotte nog een stuk verder tot de snelweg en dan langs de andere kant weer terug. Jammer dat het weer zo vroeg donker is. Je foto’s doen me denken aan heerlijke zomeravonden!

 5. Wat een mooie route! Ik woon in de binnenstad van Utrecht en daar heb je zoveel van die vervelende tegeltjes 🙁 Dat is ook echt de reden dat mijn pennyboard al een jaar huilend in een hoekje staat, haha! Binnenkort toch maar eens opzoek naar een mooi pad om weer eens te pennyboarden!

 6. Wat leuk dat je je longboard route deelt! De plekken zien er prachtig uit! Je hebt de locaties mooi uitgezocht! 🙂 Ik heb nog nooit op een longboard gestaan. Het lijkt me best eng, maar ook heel gaaf om te doen!

 7. Ohh Rotterdam ziet er zo mooi uit! Ik kom zelf alleen maar in het centrum als ik in Rotterdam kom. Als ik ooit (eindelijk) een longboard heb, zou ik gewoon serieus van Amsterdam naar Rotterdam gaan puur om deze route een keer te longboarden haha.

 8. Ik heb het laatst voor het eerst geprobeerd! Het was even oefenen, maar het is een stuk makkelijker als skateboarden. Alleen het remmen lukte me nog niet helemaal, haha!

 9. Ahh wat een toffe route en wat een prachtige plekjes!! Deze zou ik wel willen fietsen, haha, ik heb zelf geen longboard inderdaad. Het kost me al ongeveer drie kwartier om naar het centrum van Rotterdam te fietsen, dus ik zou er zeker wel een dagje voor uit moeten trekken, maar dat lijkt me wel een leuk idee (voor komende zomer dan, nu vind ik het véél te koud)! Die zonsondergangen zijn zó mooi!!

  XXX

 10. Wow, ik wist niet dat Rotterdam zo mooi is! Ik kom er bijna iedere dag voor school, maar ben dan eigenlijk alleen maar in het centrum, ben wel een keer bij de Kralingse Plas geweest, maar nu zou ik de stad wel verder willen verkennen!

  Wat een mooie route, misschien moet ik maar eens een OV-fiets regelen!

 11. Ik woon zelf echt 2 minuten lopen van het begin van de Rotte vandaan. Echt de meest prachtige route ooit! En nesselande is in de zomer echt een aanrader ook qua strandje

 12. Hoi Jenny
  Wat Leuk dat je deze route in kaart hebt gebracht. Ik skate ook vaak stukken langs de rotte of de kralings plas!
  Ik ga gelijk kijken of je nog meer routes in kaart hebt gebracht

 13. Ik sta nu voor de 6e keer op mijn longboard en vond de route erg goed te doen. Erg fijne wegen en leuke omgeving. Aanrader.
  Heb de route wel zelf moeten aanpassen aangezien Google de meeste korte route adviseert.

  1. Hee Koen! Wat fijn om te horen! Mocht je hem een keer samen willen boarden dan kun je me altijd mailen. Doe je ook aan longboarddancen toevallig? We hebben een grote groep longboarddancers in Rotterdam en we spreken regelmatig af om samen te oefenen.

 14. Hee Jennie, wat een vette route heb je uitgestippeld!! Ik ben van plan morgen met een vriendin de trein naar Rotterdam te nemen en deze route te gaan longboarden. Maar inderdaad wat Koen al zei is dat Google Maps de kortste route laat zien… Zou je misschien een foto van de route willen posten waarop je duidelijk kunt zien welke wegen je moet nemen? Of locaties zodat ik het er zelf in kan zetten! Dat zou super fijn zijn. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.