Mijn lievelingsserie is afgelopen.. wat nu?

Hoe vaak ik wel niet heb zitten huilen in de trein om deze serie. Niet alleen vanwege de zielige momenten maar soms ook omdat het gewoon zo ontzettend leuk of romantisch was. Gisteren heb ik de allerlaatste aflevering van One Tree Hill gekeken en ik mis het nu al! Nadat ik Gossip Girl gezien had dacht ik dat niets Gossip Girl kon overtreffen, maar dat was niet zo. One Tree Hill vond ik echt geweldig en ik baal enorm dat het nu voor mij is afgelopen.


De serie gaat over tieners die in het dorpje Tree Hill wonen. In de eerste afleveringen krijg je misschien de indruk dat het verhaal alleen maar over basketbal gaat maar dat is niet zo. Er gebeuren heel veel (spannende) dingen in de serie en doordat dat allemaal dingen zijn die in het echt ook zouden kunnen gebeuren voelt het alsof je heel dicht bij de personages staat. Door de seizoenen (9 in totaal) heen volg je hoe de tieners opgroeien en af en toe komen daar wat nieuwe personages bij. Niets komt nep over, geen bloederige vampiers en monsters -op één grappige aflevering na dan- , geen ketchup als bloed en geen special effects. Allemaal nét echt.

Bij Gossip Girl dacht ik dat niets het kon overtreffen maar dat was niet zo dus misschien heb ik het nu weer mis. Dit keer gaat het echt moeilijk worden maar ken jij een serie One Tree Hill kan overtreffen? Zo niet, dan ga ik het gewoon lekker nog een keertje opnieuw kijken!

(The Carrie Diaries, Pretty Little Liars en The Vampire diaries heb ik al gezien of geprobeerd)


Een van de grappige stukjes uit de serie. Wie kent dit stukje nog? 😀

60 thoughts on “Mijn lievelingsserie is afgelopen.. wat nu?”

 1. Hier nog een One Tree Hill fan!! Zelfs vriendinnen van me zijn via mij verliefd geworden op de serie. Ik heb de serie trouw gevolgd en heb alle seizoen thuis.
  Ik vind het ook nog steeds zo jammer dat de serie is afgelopen!!! Veel tranen zijn mijn ogen uitgekomen tijdens het kijken. Gelukkig heb ik alle dvd’s dus om de zoveel tijd begin ik weer van voor af aan 😀
  Een tip als vervanging voor OTH kan Grey’s Anatomy zijn. Natuurlijk een heel andere omgeving en situaties dan in OTH maar ik kijk het met bijna net zoveel plezier als naar OTH 🙂

 2. De series die ik kijk:
  – 2 Broke girls
  – Awkward
  – The Big Bang Theory
  – Girls
  – The Modern Family
  Ik vergeet er nog eentje 😛

  Ik denk dat je Awkward wel leuk vindt! En sowieso is het ook leuk om SATC terug te kijken, maar ik weet niet of je dat al gedaan hebt :p

 3. Zeker weten Grey’s Anatomy. Perfecte combinatie van drama, humor en verdrietige momenten. En het voelt ook heel echt, vooral de latere seizoenen! En je bent er ook lekker lang mee bezig: 10 seizoenen!

 4. Heerlijke serie inderdaad!
  Ik ben in de kerstvakantie weer begonnen met Gossip Girl, ik keek seizoen 1 6 jaar geleden en ik kon me er bijna niets meer van herinneren. Misschien kun je hem dus weer in de herhaling gooien?
  Of.. Overspel, Penoza, Breaking Bad, Dexter of Grey’s Anatomy?

 5. Door dit artikel heb ik weer helemaal zin om OTH opnieuw te kijken… Geweldige serie!
  Desperate Housewifes en Pretty Little Liars zijn ook zeker aanraders!

 6. Ooh ik herken het helemaal! Dat je dan helemaal ‘vrienden’ wordt met de personages en dan komt opeens de laatste aflevering en daarna het zwarte gat. Sterkte alvast!
  Ik had het zwarte gat zelf vooral bij Dexter & Breaking Bad, die kan ik je echt aanraden. Misfits en New Girl zijn ook heel leuk!

 7. Deze serie overtreft Gossip Girl? Dan moet ik die heeeel snel gaan kijken! Ik kan er wel om huilen dat Gossip Girl is afgelopen namelijk haha! Ik vind Awkward een hele leuke serie die ook een soort hetzelfde genre heeft

 8. Ik keek deze serie jaren geleden uit en mis het nog steeds! Niets overtreft deze! Desperate Housewives vond ik ook een erg goede serie! Anders dan OTH, maar wel met de nodige drama, humor en momenten om mee te huilen. Een echte aanrader!

  Love, Tessa

 9. Ik heb het serieus nog nooit gezien haha, misschien toch maar eens gaan proberen! Ben ook altijd voortdurend opzoek naar nieuwe leuke serieus .. 90210 is ook echt super leuk!! Dus als je die nog niet gezien hebt, raad ik je die absoluut aan 🙂

 10. 90210! You should give it a try.
  Vrij vergelijkbaar met Gossip Girl 🙂 Schijnt een kruising tussen GG en OTH te zijn, maar dat heb ik nog niet echt gemerkt haha. The OC is ook vet leuk, en sort of GG’ig!

 11. One Tree Hill is absoluut mijn lievelingsserie! Er zijn nog wel meer series die ik kijk , maar er is niet echt iets vergelijkbaars te vinden. Seizoen 7,8 en 9 heb ik nog niet gezien. Ben heel benieuwd hoe het is zonder Peyton en Lucas!

 12. Hi
  Wat jammer dat het gedaan is. Ik vind het persoonlijk ook altijd super balen als het bij mij weer eens gebeurt. One three hill lijkt mij trouwens ook wel de moeite eens te bekijken (ik zet hem nu meteen op mij ‘kijklijstje’ haha).
  Als fervent seriekijker raad ik je sowieso Grey’s anatomy aan!!!
  Perfecte combo van drama, humor (zeker en vast: love christana yang!) en romantiek (+ je krijgt een portie sexappeal bij van Patrick Dempsey, Eric Dane en Jesse Wiliams). Niet voor niets McDreamy en Mcsteamy,…

  Ohja, en Friends natuurlijk: gouden klassieker en ontzettend hilarisch.

 13. Dit is misschien wel iets voor mij! Lijkt me leuk in ieder geval! Voelt echt als een ”gat” he als je klaar bent met een serie, haha. Echt bizar eigenlijk dat je daar zo aan gehecht kunt raken.

 14. Ik hou ook van deze serie! Inderdaad omdat het zo herkenbaar is.
  Twee andere series die je misschien wel leuk zal vinden, het zijn twee van mijn favorieten:
  Grey’s Anatomy en The O.C.
  Geen vampiers, geesten, of andere trucjes, just life. Truts me, they are worth it. The O.C. is al heel lang geleden afgelopen, al voor One Tree Hill of Gossip Girl. En Grey’s is gewoon écht goed.
  En als je toch een béétje de onrealistische kant op wil gaan vind ik Lost ook erg goed.
  En True Blood, superonrealistisch (of ja, wie weet…), maar helemaal anders dan andere vampierenseries.

  Maar dus, aangezien One Tree Hill en Gossip Girl jouw genre zijn, zeker The O.C. kijken (en grey’s anatomy, haha)

 15. Ik ken One Tree Hill niet maar mijn favoriete programma is The Mentalist, ik weet alleen niet of je dat soort programma’s leuk vind 😉 Awkward vind ik ook heel leuk!

 16. Skins. sowieso skins (de britse versie. de amerikaanse is echt stom). Het is rauw en echt, en is op een best kunst-achtige film geproduceerd.
  En Girls is ook geweldig. Wederom eigenlijk gewoon het echte leven, vol ups en downs, van een vriendinnengroep.

 17. ‘Pretty little liars heb ik al geprobeerd’
  Wattt, Pretty little liars is echt m’n lievelingsserie.
  En the carrie diaries ook.
  Maarja, haha dan kun je misschien gaan kijken:
  – Twisted
  – Under the dome
  – The lying game
  x

 18. Dat is echt naar hè als je alle afleveringen van je lievelingsserie hebt gezien? 🙁 Vind ik ook altijd erg lastig! Mijn favoriete serie is Supernatural <3 Maar ik vind 90210 ook heel leuk en op het moment zijn we bezig om Lost helemaal te kijken, dat vind ik ook een hele leuke serie 🙂

 19. Oh, ik vond One Tree Hill ook zo mooi! In hetzelfde ‘drama’ genre vond ik The OC ook heel super (met uitzondering van het laatste seizoen). Ook Grey’s Anatomy, waar ik zelf eerst super tegen was omdat ik dacht dat het een saaie ziekenhuisserie was, ben ik helemaal gek van! En het leuke is dat ze nog nieuwe afleveringen maken (:

  Liefs, Liese

 20. One Tree Hill was inderdaad een leuke serie! Ik ben een beetje (heel erg) serie verslaafd, maar misschien vind je er iets leuks tussen: Bones, The Good Wife, Revenge, Pretty little liars, The Carrie Diaries, Criminal Minds, The Originals, The Vampire Diaries, Grey’s Anatomy, Awkward, New Girl, Reign, White Collar, Rookie Blue, Covert Affairs, Necessary Roughness, Beauty and the Beast en ik zal er vast nog een vergeten.. allemaal verschillend, maar heel erg leuk! Ik hoop dat je een nieuwe serie zult vinden die je net zo leuk vindt als OTH 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.