My week in pictures 307

Iedere maandag deel ik de foto’s die ik de afgelopen week met mijn telefoon heb gemaakt. Dit is mijn dagboek! Wil je meelezen? Klik dan snel verder.

Deze week merkte ik aan mijn ochtendwandelingen al echt goed dat de herfst eraan komt. Al die mooie kleuren! Ik kreeg daardoor helemaal zin in stamppot, dus ging ik daar woensdag de ingrediënten voor halen. Perfecte timing, want AH had net een nieuwe vegan roockworst uitgebracht. Ik kreeg op Instagram wat vragen hoe ik mijn stamppot maak. Heel makkelijk: zoete aardappels koken, afgieten, stampen met boerenkool, een scheutje amandelmelk, een eetlepel plantaardige boter en wat nootmuskaat. Je zou er eventueel ook nog wat zout en/of maple syrup doorheen kunnen doen.

Nog meer herfst in mijn keuken! Pompoensoep en geroosterde tempeh, wortel en kikkererwten. En chocomuffins. Ik had nog een pak muffinmix liggen die ik een paar maanden terug in Duitsland heb gekocht bij Kaufland. Ze waren heerlijk!

Cody heeft een nieuw vriendinnetje in de buurt: Ava. Zo’n lieve pup. Ze bespringt Cody altijd als ze elkaar zien en Cody is dan heel rustig en lief tegen haar. Enorm schattig. Co is nog steeds herstellende van zijn wond. Ik had een kap voor ‘m besteld maar dat ging niet helemaal goed. Eerst werd hij te laat bezorgd en toen hij er eenmaal was bleek dat ze de verkeerde maat hadden gestuurd.. onhandig. Als ik de deur uit moest knoopte ik daarom maar een extra shirt om hem heen zodat hij er niet bij kon.

Misschien heb je het wel gemerkt deze week: mijn site lag er een paar dagen uit. Heel frustrerend want ik kon daardoor bijna niets doen en degene die het moet regelen liet steeds niks van zich horen. Dan zei hij dat hij een update zou sturen en kreeg ik vervolgens niets.. Dus toen ben ik op een gegeven moment maar andere dingen gaan doen. Zoals mijn auto donderdagochtend wassen en stofzuigen. Wat een bende had Co ervan gemaakt op de achterbank.

Donderdag was het ook tijd voor de APK-keuring. De eerste sinds ik mijn auto heb. Ik dacht dat hij er met gemak doorheen zou komen maar dat viel nog even tegen. Ze hadden een hele lijst met mankementen, waarvan er een paar wel echt gefixt moesten worden om hem goed te mogen keuren. Balen, maar het is niet anders. En het is natuurlijk ook gewoon fijn om weer veilig met de auto op weg te kunnen. Voor nu is hij gemaakt en goedgekeurd en ik moet ergens in de komende twee maanden er nieuwe banden op laten zetten. Met de banden die er nu opzitten is het maar de vraag of ik veilig de winter doorkom.

Zaterdagochtend ging ik de stad in. De eerste stop was de theewinkel, want ik wilde zelf chai latte gaan maken.

Overal zulke leuke spulletjes… ik moest me echt inhouden. Hoe leuk is dit theelichthoudertje van H&M Home?? En ik ging natuurlijk ook even een kijkje nemen bij de halloween collectie van Lush.

In de middag ging ik naar de verjaardag van Eshgin en Lenn, de tweeling van mijn vriendin Ajgul. Ze kregen van mij een blokkentrein die ze zelf in elkaar moeten zetten voor hij kan rijden. Die heb ik bij Dille & Kamille gekocht, echt leuk speelgoed (vaak ook duurzaam) hebben ze daar.

Gisteren haalde ik mijn pakketje op bij het postkantoor. Wat zou het zijn, een hondenmand of een drugspakket? Hahaha. Ik had het bij Aliexpress besteld en ze kunnen daar altijd zo ‘creatief’ inpakken. Co vindt zijn nieuwe mand heerlijk! Hij lag er de rest van de dag in en heeft er vannacht ook lekker in geslapen. Het is deze en ik heb hem in lichtoranje, diameter 90 cm.

Gisterenavond deed ik weer een mealprep voor de komende vier dagen. Ik maakte broccolisoep, pompoensoep, selderijsap, geperste gember, pad thai (aan de hand van deze video) en een lunchsalade. De salade bestaat uit couscous, wortel, edamame boontjes, avocado, mango en kikkererwten.

En vanochtend begon de werkweek weer! Samantha kwam bij mij thuis foto’s maken voor de blogposts die er aankomen. Verder heb ik vandaag mail weggewerkt, aan een blogpost gezeten en deze post geschreven 🙂

Ik ga 1 oktober beginnen met de 30-day Minimalism game. Als je het leuk vindt kun je ook meedoen en ook je huis opruimen. Het idee is dat je op de eerste dag 1 ding wegdoet, op de tweede dag 2 dingen, op de derde dag 3 dingen en zo door tot dag 30. Ik ga mijn voortgang bijhouden op Instagram en ga er een blogpost over schrijven. Ik ben benieuwd tot welke dag ik ga komen. Ik gok dat ik strand bij dag 18 of 19, maar we gaan het zien. En dat kan ook juist een goed teken zijn, want dat betekent dat ik dan alleen nog maar spullen over heb die voor mij belangrijk zijn. Mocht je hier meer over willen weten dan kan je er hier over lezen.

11 thoughts on “My week in pictures 307”

  1. Ik ga zo meedoen met de challenge! Ik ben de spullen die ik nu al tegenkom die ik weg ga doen in een tas aan het stoppen 🙂 Ik las ergens dat het uiteindelijk 496 spullen zijn die je dan wegdoet, zo veel! Maar ik denk dat als ik door mijn ‘gewone’ spullen heen ben, dat ik dan ook gewoon eens in mijn tas ga kijken naar kapotte pennen enzo, hopelijk kom ik er dan!

  2. Bij kwikfit verkopen ze goedgeprijsde autobanden. Ik heb er zelf 4-seizoensbanden onder laten leggen en dat kostte niet veel geld! Scheelt een hoop gewissel elke zomer en winter en ze zijn dus elk seizoen veilig. Mogelijk kun jij ze ook aanschaffen op je zaak? Kun je belastingvoordeel uithalen! ?

  3. Nog bedankt voor de tip van het shirt! 😀 Het heeft bij Noor heel goed geholpen, ze krapte meteen een stuk minder. En wat leuk dat je de 30 days minimalism challenge gaat doen, misschien ga ik wel meedoen 🙂

  4. Ik heb ook echt een zwak voor theelichthouders en dergelijke, al mag ik van mezelf nu écht geen “rommel” meer kopen. Ik probeer namelijk juist te ontspullen. En ik heb de eerste twee weken van de Minimalism Challenge gedaan, maar daarna ben ik gestopt omdat ik een paar dagen achterstand had doordat ik geen tijd had om dingen uit te zoeken. Ik denk dat ik het binnenkort maar eens herneem vanaf week drie!

  5. Kussen van Cody ziet er zo lekker fluffy uit! Wat is het toch ook een schatje. Ik heb ook nog even ingeslagen bij Lush, vond de bath bombs in de Halloween collectie zo lekker ruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.