My week in pictures 310

Iedere maandag deel ik de foto’s die ik de afgelopen week met mijn telefoon heb gemaakt. Dit is mijn dagboek! Wil je meelezen? Klik dan snel verder.

Dinsdag droeg ik mijn nieuwe jurkje! Het is een corduroy jurkje van Lee dat ik bij Zalando heb gekocht. Een hele mooie basic 🙂 Ik had een afspraak bij Blue City. Daar zitten allemaal innovatieve bedrijven en het is gevestigd in het pand van het oude Tropicana zwembad. Ik was verdwaald en kwam ineens ook echt ín het verlaten zwembad terecht. Zo cool!

Ik had een afspraak bij de Better Future Factory. Een tijdje terug was ik plastic uit de Amsterdamse grachten gaan vissen en dit bedrijf heeft het plastic omgesmolten en er een spiegel mee gemaakt. Hoe tof? Ik vind het echt zo’n leuk ontwerp. En de spiegel zelf hebben ze trouwens ook uit een grotere oude spiegel uit de kringloop gesneden. Degenen die me op Instagram volgen kunnen deze week deze spiegel winnen 🙂 Daar komt later deze week een post over online.

Hoe leuk zijn deze nepleren laarsjes trouwens? Die heb ik bij Van Haren gekocht. Ik heb denk ik sinds mijn 18e niet meer hakken gedragen. Ik vond hakken nooit zo fijn zitten, maar dat kwam omdat ik ze gewoon te klein kocht. Ik weigerde altijd maat 40 te passen omdat ik bang was dat mijn voeten er dan groot uit zouden zien. Dus kocht ik hakken in maat 39, die dan nét iets te krap zaten waardoor ik ze uiteindelijk niet aandeed. Waar je je toch zorgen om kan maken in je tienerjaren hè 🙂 Ik besloot hakken weer een kans te geven, nu wél de goede maat, en het loopt gewoon fijn.

Eenmaal thuis van mijn afspraak maakte ik deze snelle, maar altijd lekkere maaltijd: pitabroodjes met nepshoarma en knoflooksaus.

Op donderdag ging ik met Josie op pad voor mijn 10 step Korean skincare routine. Josie had me twee weken terug bij haar thuis wat Koreaanse beautyproducten laten proberen en ik was helemaal enthousiast. Eenmaal thuis heb ik er allerlei artikelen over gelezen en filmpjes over gekeken. Er komt zoveel bij kijken dat ik zelfs een hoop aantekeningen heb gemaakt. Ik heb per stap uitgezocht welk product bij mijn huid past en welke merken vegan en cruelty free zijn. Donderdag gingen we met mijn lijstjes naar de winkel. Ik heb nu al mijn 10 stappen compleet en kan aan de slag! Ik ga hier over een maand of twee een uitgebreide blogpost over schrijven. Dan laat ik zien welke producten ik heb en wat voor resultaat het (hopelijk) geeft.

Vrijdagavond ging ik bij Patricia en Daan in Den Haag eten. Ze hadden mega lekker voor me gekookt en we hadden een pompoen tarte tatin na. Dat was een van de lekkerste stukjes taart die ik ooit heb gegeten. Wat zijn zij goed met koken en bakken! Cody was ook mee en die vond konijn Juve maar spannend. Hij weigerde om met zijn rug richting het konijnenhok te gaan liggen omdat hij het allemaal zo in de gaten wilde houden.

Mijn 30 dagen opruimen challenge gaat nog steeds goed! Morgen is het 15 oktober en dan doe ik dus 15 dingen weg. Dan staat de teller tot nu toe op 120 spullen. Ik ga morgen met de eerste lading naar de kringloop en daarna gaat het pas echt moeilijk worden: 16 spullen weg, daarna 17 spullen weg, daarna 18… Ik ben zo benieuwd tot welke dag ik het ga volhouden.

Zaterdagavond maakte ik een heerlijk soort stoofpotje met kastanjechampignons, erwten en aubergine. Ik zal daar binnenkort een losse blogpost over maken.

Ik vind de 10 step Korean skincare routine zo fijn dat ik de afgelopen dagen al tussen 6 en 7 uur de badkamer in ben gedoken om ermee aan de slag te gaan. Wél nog met spiekbriefje, haha. Ik doe stap 3 en 7 niet iedere dag trouwens. En sommige dingen alleen in de avond en sommige alleen in de ochtend. Maar goed, dat komt dus nog allemaal uitgebreid in de blogpost! Ik dacht: als ik het doe, dan doe ik het ook goed. Dus ik heb er ook van die leuke oortjes bij gekocht. Die zijn super handig, want dan worden je haren niet nat of vettig van de producten.

Gisterenochtend bakte ik een appeltaart. Ik had per ongeluk zoveel appels gesneden dat ik toen maar door ben gegaan voor een tweede taart. Dat wordt lekker veel uitdelen deze week 🙂 Gisteren ging ik op babybezoek bij mijn oud-huisgenootje en had ik ook een halve taart meegenomen. Ik gebruik trouwens altijd dit recept. Lukt altijd en is héél lekker.

Mijn site had wat problemen waar ik achter de schermen veel mee bezig was, waardoor je op mijn blog zelf niet veel updates hebt gezien afgelopen week. Gelukkig kunnen we weer door 🙂 Wat heb ik zin om morgen naar de kringloop te gaan. Door de challenge staat heel mijn huis op zijn kop. Ik ben blij als de eerste lading weg is en ik door kan met de rest uitzoeken. Fijne week!

18 thoughts on “My week in pictures 310”

 1. Wat een heerlijke week. Dat stoofpotje ziet er echt lekker uit. Ben benieuwd naar het recept. En knap dat je het geduld hebt voor die skincare routine! Lang mee bezig?

  1. Het valt uiteindelijk wel mee! Als ik stap 3 en 7 niet doe ben ik er in de avond 20 minuten mee bezig en in de ochtend 15 minuten. Ik vind het wel een lekker ontspannen momentje eigenlijk! Als het goed is heb ik met deze methode over een tijdje geen concealer of andere gezichtsmake-up meer nodig, dus daar win ik dan weer tijd 🙂

 2. Leuk om een update over de opruimchallenge te lezen! Hier staat ook al een doos klaar voor de kringloop waar dan blijkbaar al ongeveer 120 spullen in zitten 🙂

 3. Over niet passende hakken gesproken, ik kocht een paar laarzen van een vriendin en die zijn eigenlijk maat 41. Soms heb ik 40, soms zelfs 39. Maar die laarsjes rock ik gewoon met dunne fluffy sokken 😉

 4. Hoi Jennie,

  Super leuke blogpost weer! Ik lees ze altijd met veel plezier.

  Ik vroeg me af of je een keertje een blogpost wilt schrijven over je hooggevoeligheid. En hoe je daarmee omgaat in het dagelijks leven. En of je nog tips hebt. En hoe het is om als ondernemer HSP te hebben.

  Ik ben zelf startend ondernemer met HSP en zou het super fijn vinden om over jouw ervaringen en tips te lezen 🙂

  Liefs,
  Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.