My week in pictures 341

Iedere maandag deel ik de foto’s die ik de afgelopen week met mijn telefoon heb gemaakt. Dit is mijn dagboek! Wil je meelezen? Klik dan snel verder.

Woensdag was verhuisdag! Een tijdje terug hadden we mijn meubels van Rotterdam naar Valkenswaard verhuisd en toen bestuurde mijn vader de verhuiswagen. Nu had ik weer een verhuiswagen gehuurd om de spullen van mijn vader naar het boshuisje te brengen, maar was even vergeten dat ik hem dit keer wel zelf moest besturen, en niet mijn vader. Het plan was dat mijn zus en ik samen zouden gaan. Mijn vaders huis heeft een smalle oprit en ligt aan een redelijk drukke weg, en ik moest de wagen daar achteruit inparkeren. Dat lukte voor geen meter, hahaha. Ik heb mijn vader van zijn werk gebeld (hij werkt gelukkig dichtbij) en hij is de wagen toen komen inparkeren. Echt erg.

Eenmaal bij het huisje aangekomen laadden we de spullen uit, en propten we de spullen van de vorige eigenaar erin om ze naar het milieupark te brengen. Er was nog iemand van de kringloop langsgekomen om te kijken of de spullen bruikbaar waren, maar helaas. In de middag aten we een restje aspergesoep die ik de dag daarvoor had gemaakt. Daar had ik ineens zo veel zin in afgelopen week.

In de avond moest ik nog door naar de bouwmarkt en naar IKEA om spullen te halen voor donderdag. Ik moest ineens allemaal serieuze dingen kopen, zoals een douchekop en gordijnroedes. Ik vond het nog best lastig om daar keuzes in te maken. Donderdag ging ik met een vriend van mijn vader klussen. Hij heeft een oude brandweerwagen omgebouwd tot klusbus, hoe leuk?

De luidspreker deed het ook nog 😀 We hebben die dag de wc-pot vervangen, de badkamer opnieuw gekit, in alle kamers gordijnroedes opgehangen, nieuwe lampen opgehangen, een klamboe opgehangen in de slaapkamer en nog wat kleine dingetjes gedaan. Eigenlijk alles wat nodig was om in het huisje te kunnen gaan slapen. Ik maakte deze lunch voor ons.

Kijk dan, dit is hoe de woonkamer er nu uitziet! Zo zo zo blij mee. Mijn bank bleek perfect te passen en ik vind de kleuren zo mooi bij elkaar ♡ Dit is de enige hoek die nu klaar is, de rest is nog een rommeltje. Maar ik laat het uiteraard zien als er weer vorderingen zijn. Wij hebben deze week een nieuw toetje “ontdekt”: kokos sorbetijs met banaan en chocolade. Te lekker.

Vrijdag was een leerzame dag want ik nam de eerste aflevering van mijn Bosbabe Podcast op en leerde hoe je dat vervolgens moet bewerken en online kunt zetten. Ik vond het opnemen zo leuk om te doen en kijk uit naar het maken van de volgende aflevering. Je kunt mijn eerste aflevering (+ uitgeschreven tekst) hier vinden.

Zaterdagochtend probeerde ik bij mijn vader thuis Cody te leren de krant naar boven te brengen. Poging 1 mislukte, omdat Cody bij de voordeur aan de krant begon te bijten. Poging 2 ging al beter! Cody liep met de krant naar boven. Ik kwam toen helemaal blij en trots boven om vervolgens te zien dat hij de krant daar helemaal aan flarden lag te scheuren, hahaha.

Zaterdagavond ging ik met mijn zus wandelen in het Leenderbos. We zagen koeien, reeën, een baby Schotse hooglander en een vleermuis die aan een boom hing. Ik wandel vaak in de ochtend, maar in de avond net voor het donker wordt zie je ook echt mooie dingen.

Zaterdagmiddag waren mijn moeder en stiefvader komen helpen bij het huisje. We zijn begonnen met het poetsen van het huisje aan de buitenkant. Wat een werk, maar wat een resultaat. We hebben nu twee kanten gedaan, dus nog twee te gaan.

Zondag ging ik naar het tuincentrum. Ik heb dit jaar geen ruimte in mijn budget om de tuin onder handen te nemen, dus ik heb wat bloemetjes gekocht om het op te leuken.

Terwijl mijn zus en ik de bloemetjes in potten aan het zetten waren, lag Cody lekker in de tuin te slapen. Dit rekje met bloemen had ik in mijn appartement in Rotterdam in de badkamer staan. Die heb ik destijds bij de tuinafdeling van VidaXL gekocht. Nu heeft ‘ie eindelijk een mooi plekje gekregen waar hij hoort, buiten 🙂

Bij mijn huisje mag ik in verband met al het hout en de droogte in het bos niet barbecuen, dus doen we het zo! Mijn vader had deze bakplaat nog liggen en dat werkt top. Mijn favoriete recept van de barbecue ging ook prima op deze plaat: portobelloburgers. Het recept voor de marinade heb ik gisteren online gezet en vind je hier. Misschien een goede tip voor als je deze week gaat barbecuen met het lekkere weer dat op komst is 🙂

Deze week ga ik gordijnen uitzoeken en voor het eerst in mijn huisje slapen. Daar kijk ik heel erg naar uit. Wel spannend ook. Mocht je het deze week gemist hebben: je kunt hier de video vinden met de rondleiding door mijn huisje, die ik gefilmd heb de dag nadat ik de sleutel kreeg. Fijne week!

31 thoughts on “My week in pictures 341”

 1. Je bank staat echt super in je woonkamer, hele mooie kleurcombinatie met dat blauw. De lamp herkende ik meteen, die heb ik ook in de woonkamer hangen haha.

 2. Wat ziet je huisje er al mooi uit! Zo knap hoe je dit weer omtovert tot een paleisje. Ik zag de housetour en dacht wat een bende met die oude meubels etc. Maar het is nu al zo mooi 🙂
  En de portobello burgers zien er heerlijk uit dus die ga ik zeker eens maken.

  1. Geweldig! Zit samen met een vriendin te genieten van jouw foto’s en verhalen. Leuk om (ook) onze droom bij jou te zien uitkomen.

 3. Heel leuk om te lezen. Ik heb echt genoten van je podcast en youtube rondleiding. Succes met het opknappen van je houten paleisje!

 4. Wauw wat word je huisje mooi! Ik ben echt stikjaloers. Ik heb vanochtend de rondleiding gekeken en wat is het groot, ik had verwacht dat het veel kleiner zou zijn.

 5. Super leuk voor je! Heb je podcast geluisterd en naast dat het interessant was te horen hoe het allemaal is gegaan vond ik ook dat het heel professioneel klonk! Mooi geluid en je hebt een goeie stem om naar te luisteren. 🙂

 6. Heel veel succes met het opknappen van je huisje. Ik vind het er nu al super uitzien! Zo gezellig. Ik heb trouwens ook ontzettend genoten van je podcast. Je hebt zo’n rustgevende, fijne stem om naar te luisteren. Ik kijk al uit naar de volgende afleveringen 🙂

 7. Wat leuk om te zien, het ziet er geweldig uit!
  En je podcast was super fijn om naar te luisteren. Ik hoop dat daar meer van volgen!

 8. Wat fijn allemaal zeg, maar ook een flinke klus pfoeh! Het Leenderbos is inderdaad zo mooi. Laatst ging ik daar wandelen en kwamen we ook reeën tegen, dat blijft toch zo bijzonder 🙂 Heel veel succes!

 9. Wat ziet het er al supergezellig uit, past perfect bij je!! Benieuwd naar hoe je verder aan de slag gaat en hoe het er allemaal gaat uitzien! Veel succes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.