My week in pictures 343

Iedere maandag deel ik de foto’s die ik de afgelopen week met mijn telefoon heb gemaakt. Dit is mijn dagboek! Wil je meelezen? Klik dan snel verder.

Maandag was Cody jarig! Hij werd 7 jaar oud. Als cadeau kreeg hij een lekkere hondenpretzel waar hij de hele dag op heeft liggen kauwen. Dinsdag nam ik de nieuwe aflevering van mijn podcast op in het bos achter mijn huisje. Ik zat met mijn recorder in het zonnetje aan deze picknicktafel. De ideale plek om het op te nemen. De aflevering gaat over onder andere de vaste lasten van mijn huisje en je kunt hem hier luisteren of lezen.

Dinsdag (en woensdag en donderdag 😀 ) at ik risotto. Ik heb nu tijdelijk een klein campingkoelkastje waar niet veel in past, dus ik eet veel dezelfde dingen. Cody vindt het heerlijk bij het boshuisje. Hij is de hele dag buiten en zoekt constant de zon op. Als ik hem kwijt ben, dan moet ik gewoon even kijken waar de zon schijnt.

We zouden vorige week gaan barbecuen, maar dat ging niet door omdat de weersverwachting veranderd was. Woensdag zag ik dat de beyond burgers die ik voor de barbecue had gekocht bijna over de datum gingen, dus offerde ik me maar op om ze als lunch te eten 🙂 Niet verkeerd! In de avond hing ik de mussenpot die ik een tijdje terug cadeau kreeg op. Dat moest in het noord-oosten zodat hij niet in de volle zon hangt. Ik vind dit nog steeds zo’n leuk en origineel cadeau. Ik heb hem ook toegevoegd aan mijn lijstje met 26 cadeautips voor veganisten.

Op woensdagavond wandelde ik met mijn buurvrouw naar de aardbeienautomaat in het dorp, heel gezellig. Ze heeft me meteen een kleine rondleiding door het dorp gegeven. Eerder die dag was een buurman uit een ander huisje ook al langsgekomen om het slot van mijn voordeur te vervangen. Ik voel me helemaal welkom zo!

Toen ik woensdagavond met de buurvrouw door het dorp liep, zag ik door het raam bij de kringloopwinkel dat er super leuke spulletjes stonden. De winkel zou donderdag om 13:00 weer opengaan, dus ik stond er precies om die tijd om wat mooie interieurspullen te scoren. Ik kocht deze geweldige nachtkastjes samen voor €27,50 (!) en deze leuke potjes.

Het grootste deel van mijn kleding heeft de afgelopen drie maanden in verhuisdozen gezeten. Wat was het fijn om alles weer uit te pakken en het netjes op te hangen.

Vrijdagochtend ging ik he-le-maal stuk. Cody wilde op bed springen, maar de klamboe zat in de weg. En toen was dit het resultaat. Hij bleef zo een tijdje liggen terwijl ik helemaal de slappe lach had. Vrijdag ging ik samen met mijn moeder gordijnen uitzoeken. Uiteindelijk heb ik bij IKEA prachtige linnen gordijnen gevonden. Mijn moeder is ze nu op maat aan het maken en ik kan niet wachten tot ik ze kan ophangen. Dat maakt het toch wel echt meer af. In de avond bakte ik een bananenbrood.

Zaterdag filmde ik een dagje! Ik had twee YouTube video’s gemaakt en daarvoor had ik de camera’s van een vriendin en mijn nichtje geleend. Nu heb ik eindelijk mijn eigen camera, dus kan ik wat vaker video’s maken. Ik filmde een nieuwe rondleiding door mijn huisje (nu mijn eigen spullen erin staan), ging naar de kringloop en decoreerde mijn badkamer met onder andere deze mooie print. De video komt denk ik woensdag of donderdag online!

En vandaag ging ik met mijn zussen barbecuen bij mijn oom, tante en nichtjes. Daar ben ik net van thuis. Ze hadden heel lief rekening gehouden met dat mijn zus en ik vegan eten. Als toetje hadden we banaan met chocolade van de barbecue, met mango passievruchtijs erbij. Heerlijk ♡

Nu gauw slapen, want het is 11 uur dus al lang mijn bedtijd geweest. Morgen ga ik de hele dag achter de computer doorbrengen en daar heb ik enorm veel zin in, want ik ben met een heel leuk project bezig. Ik ben een community met forum aan het maken voor jonge natuurliefhebbers. Binnenkort meer daarover. Slaap lekker en een fijne week gewenst!

17 thoughts on “My week in pictures 343”

 1. Oké dat gebakken banaan met chocolade wil ik dus echt proberen bij mijn eerstvolgende barbecue. Wat leuk dat er een kringloop in de buurt zit! Erg mooie kastjes gescoord 🙂

 2. Wat onwijs fijn dat je zo lief wordt ontvangen door je buurtjes. Gezellig ook, zo’n wandelingetje naar de aardbeienautomaat! Oh en die foto van Cody, hilarisch!

 3. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe project! Lijkt me heel leuk.
  Mijn opa en oma hebben al 20 jaar een boshuisje (meer een chalet, maar wel in het bos) en omdat ze te oud worden gaan ze er zelf niet meer naartoe waardoor het een beetje verouderd is en onderhoud nodig heeft. Na lange tijd zijn mijn ouders, vriend, zusje en ik er afgelopen maand 2x geweest op een mooie dag en we hebben plannen om het voor ze op te knappen! Ik kom er al sinds ik klein was en de laatste jaren heb ik er niet zo aan gedacht om er naartoe te gaan, maar nu waardeer ik het zo erg, heerlijk die boslucht en vogeltjes die fluiten. 💕 Dus ik hoop dat het allemaal doorgaat (moeten nog e.e.a. met opa en oma bespreken).
  Ben ook benieuwd naar hoe jouw huisje uiteindelijk wordt 🙂

 4. Waarschijnlijk blijft het huisje (voorlopig) van hun zelf maar nemen wij het beheer en onderhoud over zodat ze er zelf geen omkijken meer naar hebben. Het blijft echt een vakantiehuisje! Maar super fijn natuurlijk om zo’n fijne plek te hebben om af en toe naartoe te kunnen, we wonen zelf in de Randstad en de natuur zoals je die daar hebt (Veluwe) heb je hier natuurlijk bij lange na niet. 🙂

 5. Hoi Jennie! Sinds het filmpje van je boshuisje tour op mijn youtube verscheen ben ik helemaal fan. Wat een heerlijke rustgevende en mooie content maak je! ik ben erg blij dat ik je gevonden heb. De foto’s die je maakt en je schrijfstijl spreken me erg aan. Samen met mijn vriend heb ik voor juli een leuk boshuisje gehuurd met jou airbnb kortingscode (nog bedankt daarvoor) en gaan we heerlijk weg net zoals jij eigenlijk altijd nu hebt in je eigen huisje. Ik ben blij dat het je gelukt is. Ook je podcasts vond ik erg leuk en rustgevend om naar te luisteren. Dat wilde ik even met je delen 🙂
  liefs Robin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.