My week in pictures 351

Iedere maandag deel ik de foto’s die ik de afgelopen week met mijn telefoon heb gemaakt. Dit is mijn dagboek! Wil je meelezen? Klik dan snel verder.

Kijk wat leuk! Dit zag ik bij de buurman. Hij heeft een gedeelte van zijn tuin opgevuld met dennenappels. Dat wilde ik ook! Dus ben ik deze week steeds met mijn mandje naar buiten gegaan om dennenappels te verzamelen.

Toen ik mijn huisje pas net had was het weghalen van deze exotische planten het eerste wat ik wilde doen aan mijn tuin. Toen heb ik een schop in de grond proberen te steken, maar lukte het niet. En toen heb ik het vrij snel opgegeven omdat ik dacht dat het me niet zou lukken. Nu ik inmiddels wat meer tuin-ervaring heb 🙂 door het tuinieren van de afgelopen weken, gaf ik het nog een poging. En binnen no time had ik de planten eruit! Nu nog bedenken wat ik ervoor in de plaats ga zetten. In ieder geval één strook dennenappels.

Woensdag kwam de loodgieter langs. Hij monteerde een nieuwe douchekraan voor me. Heel fijn want ik stond steeds onder een koude douche omdat de koud-water-knop heel gevoelig was. Als je die ook maar één tikje aanzette werd het water ijskoud. Nu heb ik een mengkraan 🙂

En hij installeerde ook een buitenkraantje, die had ik nog niet. Het kraantje werd precies op tijd geplaatst want donderdagochtend ging ik met mijn buurman en zijn kinderen gras leggen. Eerst in de tuin van mijn buurman en daarna in mijn tuin. Ik had een buitenkraantje nodig om het nieuwe gras te kunnen besproeien.

Kijk hoe mooi het gras er ligt! Ik sloot de sproeier aan op het kraantje en wat denk je… er kwam warm water uit. Had de loodgieter het buitenkraantje per ongeluk aangesloten op de leiding van het warme water, hahaha. Hoe onhandig! Dus toen heb ik maar het kraantje van de wasmachine gebruikt om de sproeier op aan te sluiten. We hebben nu een klein stukje gras gelegd en doen vandaag (maandag) nog een deel. We hadden namelijk niet genoeg graszoden voor allebei de tuinen. Zo vol kon de aanhangwagen niet.

In de namiddag ging ik weer met mijn buurvrouw blauwe bessen en bramen plukken. Dit allemaal bij elkaar kostte €4,35! Zelf plukken is zo fijn. Het is lokaal, vers, leuk om te doen en goedkoop.

Daarna zette ik mijn nieuwe YouTube video online. Die kun je hier bekijken als je hem nog niet hebt gezien!

Deze schat kwam ik tegen bij de dierenarts deze week. Een baby Cody. Ik droomde helemaal weg bij het idee dat Cody er ook zo heeft uitgezien. Soms vind ik het wel jammer dat ik dat niet heb meegemaakt en dat daar geen foto’s van zijn.

Vrijdagmiddag kwam de loodgieter terug om het kraantje nu wel op de goede leiding aan te sluiten. Gefixt!

Sinds vrijdag heb ik een eigen blauwe bessen struik in de tuin! Hij staat niet alleen heel leuk, maar geeft straks ook een mega voorraad blauwe bessen. Nog héél eventjes geduld hebben.

Vrijdagavond kwamen mijn oom, tante en nichtjes bij mijn huisje kijken. Ik had risotto voor ze gemaakt. Daarna gingen we samen een boswandeling maken en weer dennenappels rapen voor bij mijn huisje.

Zaterdagochtend was ik met Cody bij de dierenwinkel om een voorraad voer voor hem te halen en om hem te wassen. Hij had er totáál geen zin in 🙂

In de middag kwam Kim met haar hondje Jara op bezoek. Ze bleven gezellig logeren. We wandelden en dronken in de avond rode wijn, met een vegan straciatella toetje van danio erbij.

Gisterenochtend (zondag) gingen we bessen plukken. Ik denk dat ik dat met iedereen moet gaan doen die hier op bezoek komt, hahaha. Iedereen kijkt daar naar uit. Maar dat maakt niet uit want ik vind het erg leuk om te doen.

Daarna aten we lunch aan mijn nieuwe tuinsetje die ik vorige week liet zien. Broodjes avocado, groene smoothies en zelfgeplukte bramen erbij. In de middag genoot ik van mijn nieuwe stukje gras. En Cody kreeg een pedicure van me. In de avond gingen Kim en Jara weer naar huis.

Vandaag gaan we verder met gras leggen in mijn tuin. En we gaan meteen bij weer iemand anders in de straat ook gras leggen. Als we dan toch bezig zijn… 🙂 Een fijne week gewenst!


Ben jij een natuurliefhebber en zou je graag met anderen praten over onderwerpen als wandelen, moestuinieren en wonen in de natuur? Dan is mijn Natuurdromers community misschien wel wat voor jou! De community heeft een forum waar je over deze onderwerpen kunt kletsen, en je kunt deelnemen aan activiteiten als groepswandelingen, kanotochten en fietstochten. Lid worden kan via Natuurdromers.nl.

11 thoughts on “My week in pictures 351”

  1. Wat een leuke foto’s weer. Ja, dat je geen foto’s hebt van Cody als pup, ik snap helemaal hoe dat voelt. Ik heb een kat die we in huis namen toen hij 6 was. Soms zie ik kittens met dezelfde vacht en dan stel ik me voor hoe hij was als kleintje.

  2. Dat tuinsetje is zo leuk! En het lijkt me heerlijk, zelf je blauwe bessen plukken. Dat idee van dennenappels in de tuin is trouwens echt te leuk, helemaal als je ze zo zelf bij elkaar kan zoeken.

  3. Hey Jennie, in welke maat heb je die paarse trui van de Stradivarius gekocht (die je aan had tijdens het bessen plukken) ? Ik twijfel namelijk nog een beetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.