Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is je misschien opgevallen dat er geen jaaroverzicht online is gekomen. Voor nieuwe lezers en degenen die mijn blog maar af en toe lezen: normaal gesproken plaats ik ieder jaar een afsluitende post met per maand een overzicht van alle leuke dingen en hoogtepunten. Dit jaar kon ik het gewoon niet. Het eerste half jaar was ik ziek van liefdesverdriet en het tweede half jaar had ik last van angsten die mijn dagelijks leven in de weg zaten. De therapie daarvoor was intens en vermoeiend. Daar omheen probeerde ik steeds toch nog wat van 2018 te maken, maar eigenlijk eindigde iedere poging in een teleurstelling. Ik heb echt zitten wachten tot het eindelijk 2019 werd. Een paar keer ben ik achter mijn computer gaan zitten om een start te maken aan mijn jaaroverzicht, maar ik vond het gewoon niet leuk om naar het merendeel van de foto’s te kijken. Veel foto’s hebben er voor mij naast het leuke moment ook een minder leuke herinnering aan vastzitten. Leuke foto, dacht ik dan; die is gemaakt vlak voordat ik niet in een lift durfde te stappen omdat ik bang was dat hij naar beneden zou storten. 2018 was niet mijn jaar.

Natuurlijk is het niet alleen maar stom geweest en heb ik ook een hele hoop mooie dingen meegemaakt. Ik ben dankbaar voor Cody die dit jaar in mijn leven is gekomen, mijn knuffelbeest. Dankbaar voor de fijne momenten in de natuur (in de Ardennen en op de Veluwe), voor het succes van mijn e-book, een nieuwe vriendschap en voor alle hulp die ik krijg bij het opzetten van mijn magazine dat deze week uitkomt. Ik ben ook dankbaar voor alle jaren hiervoor die wél heel leuk waren, waardoor ik weet dat 2019 weer net zo kan zijn. Het afgelopen jaar was even klote, maar 2019 hoeft dat niet te zijn. Ik ben er trots op dat ik in het afgelopen jaar veganistisch ben gaan eten. En op hoe goed ik het doe als single dogmom 🙂

Ik ben anderhalve week afwezig geweest om op te laden en dat was fijn! Ik heb zin in een nieuw jaar en op dit moment heb ik vooral ook veel zin om jullie alles te vertellen over mijn magazine. Ik moet me nog héél even inhouden: deze week ga ik tijdens een livestream op Instagram alles vertellen en met jullie door het blad heen bladeren. Ik gok dat dat op woensdagavond gaat zijn, want morgen (dinsdag) kan ik de magazines ophalen bij de drukker.

Bedankt voor al jullie lieve berichtjes altijd. Zelfs als ik even niks van me heb laten horen ♡ 

28 thoughts on “Nieuw jaar, nieuwe kansen”

 1. Fijn dat 2018, naast een hoop ellende, ook een aantal lichtpuntjes bevatte! Hopelijk wordt 2019 een lichter, makkelijker en fijner jaar voor je!

 2. Ik hoop dat 2019 een jaar vol positiviteit voor je gaat zijn! Ik herken heel veel ook van angstklachten en ben zo blij dat 2018 voorbij is. Ik kijk echt uit naar dit nieuwe frisse jaar 🙂 kan alleen maar beter worden!

 3. Wat heb je dit weer mooi geschreven. Ik vind het altijd zo fijn om jou te volgen. Je straalt positiviteit uit en je blijft ook altijd eerlijk. Je lijkt me echt een hele leuke meid! Ik heb momenteel ook een moeilijke tijd en ben niet happy. Dan is het soms lastig om positief te blijven en niet in een negatieve spiraal te komen. Ik wens je een heel mooi 2019 en ik ben benieuwd naar je magazine!

 4. Lieve Jennie toch… Ik lees dit met gemixte gevoelens. Verdrietig dat je je zo voelt/voelde (want na jaren je blog lezen voel je toch een beetje als iemand die ik ‘ken’), maar ook blij dat je zin hebt in een nieuw jaar en om er iets goeds van te maken. Ik stuur je in ieder geval even een dikke virtuele knuffel en heel veel geluk in dit nieuwe jaar.

 5. Ook 2018 was niet mijn jaar. Ik moest (tijdelijk) stoppen met mijn studie, heb een grote financiële tegenvaller gehad waar ik nog steeds niet bovenop ben, ben beroofd van mijn mobiel, en mijn anxiety was in 2018 op zijn hoogtepunt (hoop ik). Dus ik was blij toen 2019 eindelijk was begonnen, en hoop dat het beter wordt.

  Ik wens je heel veel sterkte en veel geluk in alles in dit hopelijk mooie nieuwe jaar! ❤️

 6. Lieve Jennie, ik hoop dat 2019 helemaal jouw jaar mag worden. Goed dat je ook kan terugkijken op de positieve dingen van 2018, maar kan me helemaal voorstellen dat je klaar bent voor een “schone lei”. You go girl! XXX

 7. Hey Jennie, wat knap dat je het weer allemaal zo open met ons durft te delen. 100% zeker dat 2019 dan wel jouw jaar gaat worden. Ik ben benieuwd naar wat je dit jaar allemaal gaat doen/bereiken. De beste wensen.
  Liefs

 8. Hoi Jennie, Ik wens je veel geluk toe in 2019. Vervelend dat afgelopen jaar niet jouw jaar was. Hopelijk wordt 2019 dat weer 🙂 ik kijk in ieder geval weer uit naar je blog posts. Voor mij wordt het het jaar van afstuderen en een grote reis maken met mijn vriend. Liefs <3

 9. Hey Lieve Jenny,
  Wauw wat dapper dat je dit deelt. Vind ik echt heel stoer. En wat verdrietige momenten heb je naast de leuke momenten moeten door gaan.
  Grappig dan weer wel is dat ik dacht dat alles altijd goed en perfect ging in jou leven. Ik weet ook wel dat dat on realistisch is want iedereen maakt minder fijne momenten mee. Maar toch!
  Ik wens je alsnog het allerbeste voor 2019. Vergeet 2018 lekker! En focus je op de nieuwe dingen die op je pad liggen. Rock on girl!
  Je bent een fatastische power vrouw!?
  Liefs, Eva!

  1. Ik deel natuurlijk zoveel mogelijk leuke foto’s en leuke momenten, maar mijn leven is ook niet perfect. Ik probeer het wel af en toe een beetje door te laten schemeren, maar wil er ook weer niet teveel nadruk op leggen. Ben over het algemeen ook wel heel positief ingesteld hoor, dus probeerde er steeds het beste van te maken door de leuke dingen te posten 🙂 Dankjewel voor je lieve bericht! En voor jou ook de beste wensen voor het nieuwe jaar ♡

 10. Lieve Jennie, allereerst hartstikke knap dat jij dit zo open en eerlijk durft te delen. Ik hoop heel erg voor je dat 2019 een top jaar wordt voor je en dat je 2018 lekker achter je kunt laten. Ik blijf het fijn vinden om je te volgen! Je lijkt me een super leuke en gezellig meid en vriendin en ik vind het knap hoe je toch altijd die positieve vibe om je heen hebt (zo komt het in elk geval over)! Zet ‘m op dit jaar!! <3

 11. Hoi Jenny,
  Sinds een paar maanden lees ik je blog en raakt dit stukje me het meest! Ik weet hoe lastig het kan zijn om met een angst te leven (ik had/heb zwaar de angst om ziek te worden) maar geloof me, het word beter. Ik hoop dat dit jaar een beter jaar word voor je en je jezelf lekker op nummer 1 kan zetten 🙂

  Liefs, Martje

 12. Lieve Jenny, vervelend om te lezen maar echt knap en fijn dat je dit deelt! Het was ook voor mij een lastig jaar. Blijf vooral bloggen 🙂 en op een goed 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.