Overnachten in een boomhut in de Ardennen

Ja, van alle boshuisjes waar ik tot nu toe naartoe ben geweest is dit zonder twijfel mijn favoriet. Wat een droom was dit verblijf! De afgelopen vier dagen overnachtte ik in deze boomhut in de Ardennen.

Toen ik anderhalf jaar geleden dit huisje bezocht, wist ik niet dat het op een stuk grond met nog veel meer leuke huisjes staat. Ik liep toen langs de boomhut en wist meteen: hier ga ik een keer in overnachten. Deze week was het dan eindelijk zover! En het was nog veel beter dan ik had verwacht. Ik heb al vaker over Les Cabanes de Rensiwez geschreven. Het is voor mij de plek waarvan ik weet dat het er altijd goed is. De huisjes zijn mooi en luxe, het is niet ver rijden (vanuit Rotterdam 3 uur), het is er heerlijk rustig en je kunt prachtig wandelen in de omgeving. Ook dit keer heeft de auto vier dagen geparkeerd gestaan, want die hebben we niet nodig gehad. Ik ben hier nu in totaal drie keer geweest. Het eerste huisje waarin ik verbleef staat hierboven gelinkt en onlangs verbleef ik in deze hut met een kleine sauna. En dit keer dan eindelijk de boomhut dus!

De boomhut staat aan de rivier en deze hoor je dan ook ‘s nachts stromen, heerlijk rustgevend is dat. Het is naast de leukste, ook de kleinste hut waarin ik ooit verbleven heb. Ik neem altijd best wat boodschappen mee en die kon ik in dit huisje niet goed kwijt in de keuken. Maar, gelukkig was het koud en konden we het daardoor op het balkon zetten. Het huisje heeft een houtkachel en een kleine verwarming. Je slaapt in een super schattige bedstee en rolt vanuit je bed zo het heerlijke houten bad in. En, de boomhut heeft niet alleen een bad binnen, maar ook buiten op het balkon. Heerlijk in het warme water liggen met uitzicht op de bomen en de rivier… dat was wel echt genieten. Toen Kim en ik dit huisje boekten zagen we al helemaal voor ons dat we tegelijkertijd zouden badderen. Één iemand binnen en één iemand buiten en dan het raam open om samen te kletsen. Dat kon helaas niet en dat is misschien wel goed om te weten als je hetzelfde idee had. Het huisje heeft een boiler met genoeg warm water om één bad te vullen. Daarna moet je ongeveer anderhalf uur wachten tot er weer genoeg warm water is aangemaakt. Er is ook maar één badstop voor beide baden, dus wie weet is het ook wel te zwaar om twee baden te vullen. Geen ramp natuurlijk en echt een luxe”probleem”, maar ik kan me voorstellen dat je dit ook als idee hebt als je de hut ziet. We hadden zelf kaarsjes en kerstlampjes meegenomen om het huisje nog gezelliger te maken. Het bed was net als de vorige keren weer heerlijk, ik vind het hotelkwaliteit. Ik kan me herinneren dat degene met wie ik de vorige keer in het andere huisje was er een positieve opmerking over maakte en Kim nu ook. Het was een droomverblijf en ik ga zeker nog een keer terug. Hoe romantisch om hier met je geliefde naartoe te gaan 🙂

Onder de foto’s staat een linkje naar waar je dit kunt boeken!

Je kunt dit huisje boeken op de site van Les Cabanes de Rensiwez. Je vindt hem bij “De hutten aan de rivier – 2 personen” en dan “De Boomhut”.

12 thoughts on “Overnachten in een boomhut in de Ardennen”

  1. Ook wij (man, baby en hond) gaan dit jaar weer naar Les cabanes. Dit keer ook weer een ander huisje dus ben heel benieuwd. Het is pas in December maar we kijken er nu al enorm naar uit! Vind het ook zo fijn dat je in de ochtend lekkere broodjes etc. kunt halen. Top service daar.

    Enige nadeel vind ik dat het al heel snel volgeboekt is, het word steeds bekender!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.