Overnachten in een houten huisje in de natuur: Les Cabanes de Rensiwez

Vorig jaar verbleef ik in een huisje dat een enorme indruk heeft achtergelaten. Niet alleen op mij, maar ook op jullie aangezien ik er nog steeds iedere week vragen over krijg. Ik heb ook al enthousiaste berichtjes gekregen van volgers die er naar aanleiding van mijn posts naartoe zijn gegaan en ook enorm enthousiast waren over hun verblijf. Daarom plaats ik het ook nog een keertje op mijn blog, zodat het altijd gemakkelijk terug te vinden is 🙂 Kijk mee naar deze magische plek!

Les Cabanes de Rensiwez ligt in de Belgische Ardennen, bij het plaatsje Houffalize. Vanaf Rotterdam reden wij er in 3 uur en 15 minuten naartoe. Rijdend langs mooie velden kwamen we uiteindelijk uit bij een afgelegen park in een bos. Op het terrein staan meerdere houten huisjes, maar het is totaal niet te vergelijken met parken als Centerparcs en Roompot. Iedereen heeft genoeg eigen ruimte, het is er erg rustig en wij zijn in de vijf dagen dat we er waren maar 4 mensen tegengekomen. Wij verbleven in het huisje met de naam Le Norvégienne, een prachtig houten huisje met bad én Noorse hottub. In februari ga ik nog een keertje terug en dan verblijf ik in een huisje wat er nóg leuker uitziet: de boomhut. Deze boomhut staat aan de rivier en je kunt op het balkon badderen met een prachtig uitzicht. Ik kijk er enorm naar uit! En leuk om het park en de omgeving ook eens mee te maken in de winter. Honden zijn trouwens welkom in de huisjes. Er is geen wifi zodat je optimaal kunt genieten van je rust en de natuur. Wij hebben ons goed vermaakt met wandelen, lezen, spelletjes spelen, badderen en de hottub aansteken. Dat laatste duurt lang, maar is ontzettend leuk en ach, je hebt toch alle tijd 🙂 De huisjes zijn klein, maar wel luxe en hebben een eigen keukentje. Wij hadden boodschappen van thuis meegenomen zodat we volop konden genieten van ons verblijf en niet tussendoor de auto hoefden te pakken.

Vorig jaar was ik er in de herfst en dat was echt een mooie tijd om hier naartoe te gaan. De auto kun je tijdens je verblijf laten staan, want je wandelt vanuit het huisje zo de natuur in. De herfstkleuren in combinatie met het zonnetje zorgden voor de mooiste wandelingen. Dat kun je hieronder op de foto’s zien. Je kunt ook een uur wandelen (of 10 minuten rijden) naar de La Chouffe bierbrouwerij. Het park ligt aan een rivier waar korven klaar staan om vuur te maken. Ook enorm gezellig. Ik heb nul negatieve dingen te zeggen over deze plek en nu ik dit schrijf kan ik al helemaal niet wachten tot mijn verblijf in februari. Dan zal ik jullie weer op de hoogte houden met mooie foto’s 🙂

Kortom: 100% een aanrader!

De boomhut waar we de volgende keer gaan verblijven.

20 thoughts on “Overnachten in een houten huisje in de natuur: Les Cabanes de Rensiwez”

  1. Wij zijn vorig jaar tijdens oud en nieuw geweest! Echt een top top top lokatie. Dit jaar konden we niet omdat ik uitgerekend ben rond die datum maar wij hebben dus al geboekt voor December 2020. Zoals je zegt deze locatie en de hutten zijn echt top. Even weg van alle drukte!

  2. Echt prachtig! Ik kwam deze een tijdje terug ook online tegen. Zou erg graag een keer naartoe gaan. Sowieso zijn er hele mooie plekken te vinden in de Ardennen. Je hoeft niet altijd ver weg te gaan gelukkig! Bedankt voor deze mooie tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.