Piepops – Taart op een stokje

Vanochtend maakte ik deze minitaartjes op een stokje, ook wel piepops (op z’n Engels uitgesproken) genoemd. Deze zijn leuk voor op feestjes maar bijvoorbeeld ook voor de Valentijnsdag die er aan zit te komen. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van een pak appeltaartmix, lollystokjes (Xenos), bloem, verschillende soorten vulling, een ei, uitsteekvormpjes (ook van Xenos) en natuurlijk een oven.

taart op een stokje 1
Eerst heb ik de instructies op het pak appeltaartmix gevolgd zodat ik deeg had voor de piepops. Ik strooide wat bloem op het aanrecht en rolde het deeg uit om hier vervolgens kleine vormpjes uit te drukken met de uitsteekvormpjes. Ik drukte lollystokjes in de deegvormpjes, legde hier de vulling op en deed er daarna weer hetzelfde vormpje bovenop. Vervolgens even aandrukken met mijn vingers, lichtjes wat ei uitgesmeerd op de piepops en ze de oven in gedaan! Ik bakte ze in ongeveer 10 minuten gaar met de oven ingesteld op 200 graden.

taart op een stokje 2

Aardbeienjam – abrikozenjam – Nutella – kersenjam

taart op een stokje 4taart op een stokje 3taart op een stokje 5
Klaar! Ze zijn makkelijk om te maken, maar als je heel de appeltaartmix gaat gebruiken ben je wel een tijdje bezig. Ik heb daarom met de helft van het deeg piepops gemaakt en met de andere helft een mini appeltaartje. Zorg ervoor dat je het deeg dun uitrolt, want wanneer je een te dikke laag gebruikt proef je de vulling niet zo goed.

Ik vind dit echt zo’n fijn zondagochtenddingetje. Lekker in een chille outfit taart op een stokje maken 😀 Weer eens wat anders dan de cakepops!

51 thoughts on “Piepops – Taart op een stokje”

  1. Ah wat leuk Jennie! Mijn vriend en ik hadden eigenlijk afgesproken om niet aan valentijn te doen, maar zo’n klein taartje waar ik zelf ook nog van kan genieten is toch wel leuk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.