Progress 1 januari – 1 februari

En dat was januari alweer! De maand waarin ik weer wat beter op mijn eten ging letten en eindelijk weer veel ging sporten. Het lijkt me leuk om iedere maand een update te doen met foto’s van de resultaten en daarbij een verslagje met wat ik allemaal heb gedaan en gegeten. Zo kan ik zelf mijn vooruitgang vastleggen en hopelijk jullie tegelijkertijd motiveren!

Progress januari - februari
Het resultaat
Iedere keer merk ik pas echt verschil aan mijn lichaam als ik foto’s naast elkaar leg, zoals nu ook weer. Ineens zie ik veel verschil in 1 maand! Zoals jullie denk ik wel weten weeg ik mezelf niet omdat ik mijn gewicht prima vind, het gaat mij om hoe ik er uit zie en hoe ik me voel. Qua kilo’s kan ik dus niks vertellen maar wat ik wel heb kunnen meten is dat er 2 cm van mijn taille af is, wow! Dat had ik echt niet verwacht eigenlijk. Ik zie op de foto’s ook echt dat mijn taille smaller en strakker is. Ik meet ook altijd onder mijn navel en daar is ook 2 centimeter van af gegaan.

Sporten
Ik ben deze maand begonnen met hoelahoepen en ik denk dat het grote verschil daardoor komt. De sporten die ik er naast doe (fitness, spinning) doe ik nu al anderhalf jaar en eerder merkte ik nog niet zo veel verschil in zo’n korte tijd.

Ik ga drie keer in de week naar de sportschool. Ik begin dan met een les spinning en daarna ga ik door met wat oefeningen voor mijn benen, billen, buik en armen. Daar gebruik ik gewichten bij. De dagen dat ik niet in de sportschool te vinden ben doe ik mijn thuisworkout. Die bestaat uit 20 minuutjes hoelahoepen en 10 minuten billen/buik/benen oefeningen zonder gewichten. Het hoelahoepen is voor mij de ene keer gewoon 20 minuutjes in de basispositie hoopen en de andere keer maak ik er echt een workout van. Meer daarover lees je hieronder.

Progress januari - februari 2
Hoelahoepen
Het hoelahoepen vind ik echt heel leuk en ik ben nu een beetje mijn eigen workouts aan het verzinnen. Zo kan ik op mijn plaats joggen tijdens het hoelahoepen, rondjes draaien, squats en lunges doen en verschillende aerobics achtige pasjes. Zo maak je er echt een intensieve workout van. Die 20 minuten zijn trouwens zo voorbij! Soms ga ik nog wat langer door omdat ik nog niet wil stoppen. Ik wil gaan kijken of ik de oefeningen die ik doe eens op video op kan gaan nemen. Lijkt jullie dat wat?

Eten
In mijn mailbox krijg ik veel vragen over wat ik nu allemaal eet op een dag. Daarom hier een rijtje met de dingen die ik veel heb gegeten de afgelopen maand: avocado’s, eieren, houmous, noten, druiven, volkorencrackers, wortels, tomaten, bananen, paprika’s, bloemkool, broccoli, spinazie, havermout, blauwe bessen, melk, zalm, pangasiusfilet, kipfilet, couscous, pizza (3x 😀 ) en veel chocolade. Ik let met het avondeten niet per se op gezond doen: aardappels + vlees + groenten, wraps, rijstgerechten, salades, pasta’s en zo door. Verder heb ik zoals altijd weer heel veel water gedronken met af en toe een thee tussendoor.

Klaar voor een volgende maand! Ik ga deze maand weer lekker veel hoelahoepen en vanavond ga ik naar mijn eerste boksles. Eens kijken hoe dat me bevalt. Hoe gaat het bij jullie?

113 thoughts on “Progress 1 januari – 1 februari”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.