Progress februari – maart

De eerste maandag van de maand.. je weet wat dat betekent: progress pics! Dit is een moment waar ik zelf altijd heel erg naar uitkijk omdat ik zo benieuwd ben naar de resultaten. Zoals je in mijn sportkalender update hebt kunnen lezen heb ik deze maand minder kunnen sporten dan in januari maar er is alsnog een mooi verschil. Ik geef je een update over wat ik deze maand allemaal gedaan heb qua sporten en eten en wat mijn nieuwe plannen zijn.

Progress 2
Hierboven zie je foto’s van 1 februari en 1 maart. Op deze twee foto’s zie ik niet echt verschil maar op het meetlint zie ik het wel: 2 cm van mijn taille af, net als vorige maand. Dat betekent dus dat er sinds 1 januari 4 cm van mijn taille af is gegaan. Dat had ik echt niet verwacht!

Progress 1
Hier nog even het verschil tussen 1 januari en 1 maart omdat dat dus wel duidelijk te zien is. Ik ben blij! Gotta love hoelahoepen 🙂

Progress 3
En nog eentje van 1 januari – 1 maart.

Sport in februari
Ik heb weer veel gehoelahoept deze maand omdat ik echt merk dat mijn lichaam daar goed op reageert. Zoals ik eerder al schreef doe ik al anderhalf jaar aan spinning en krachttraining, maar sinds ik het hoelahoepen er bij ben gaan doen zie ik veel sneller resultaat. Ik hoelahoep zo’n drie tot vier keer per week en dan meestal 20 minuten tot een half uur. Tijdens het hoelahoepen doe ik oefeningen voor mijn arm-, been- en bilspieren. Mijn lichaam is strakker (- 4 cm!) en ik ben soepeler in mijn heupen geworden. Ik heb een poging gedaan om boksen op te pakken maar dat was het toch niet voor mij. Voorlopig houd ik dus de combi hoelahoepen – spinning – krachttraining aan.

Eten in februari
Ik heb lekker veel ongezonde dingen gegeten deze maand. Ik was druk bezig met school en de webshop waardoor ik vaak een ongezonde maaltijd naar binnen werkte. Moet kunnen! De komende maand gewoon weer wat rustiger aan doen 🙂 Volgens mij heb ik de afgelopen maand iedere dag de ontbijtshake met blauwe bessen gedronken (zonder lijnzaad) terwijl ik nog zo had gezegd dat ik dat niet zou doen. Het is echt makkelijk en snel om te maken en super lekker.

Plannen voor komende maand
Gisteren ging ik me na twee maanden weer eens wegen, gewoon omdat ik benieuwd was naar hoeveel ik nu weeg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik stiekem niet eens wist wat een normaal gewicht voor mijn lengte is omdat ik me hier totaal niet mee bezig houd. Van de fitness instructeur kreeg ik te horen dat ik wat aan de lichte kant zit. Hij heeft me daarna tips gegeven over hoe ik de komende maanden wat meer gewicht er bij kan trainen door middel van het opbouwen van spiermassa. Ik ga mijn buik-, bil- en armspieren wat intensiever trainen. Verder ga ik in maart wat meer eiwitten nemen om eens te testen wat dat met mijn lichaam doet. Hopelijk kan ik door de extra eiwitten beter en sneller mijn spiermassa opbouwen. Ik blijf dezelfde hoeveelheid hoelahoepen, ga wat minderen in spinninglessen en die tijd dan gebruiken voor extra krachttraining. Project ‘build a booty (& abs & arms)’ kan van start gaan!

_______________________________________________________________________________________
“Disclaimer”: Ik wil graag benadrukken dat ik niet sport uit onzekerheid over mijn lichaam. Ik ben tevreden met mijn lichaam en vind het gewoon leuk om te sporten, goed voor mijn lichaam te zorgen en hier doelen bij op te stellen. Net als bijvoorbeeld een hardloper traint om een afstand binnen een bepaalde tijd af te leggen, train ik graag voor een strak lichaam. Mensen associëren sporten vaak met onzekerheid, maar gezond en actief bezig zijn is ook leuk voor mensen die al tevreden zijn met hun lichaam.

61 thoughts on “Progress februari – maart”

 1. Zo vet om te zien! Je bent echt een voorbeeld voor me, je geeft me inspiratie en motivatie om ook te sporten. Denk dat de progress pictures ook heel motiverend werken, voor jou maar ook zeker voor mij!

 2. Wauw wat een verschil Jenny! Super leuk, ik geloof dat ik ook moet gaan hoelahoepen! 😉 Geweldig trouwens dat je op die eerste foto je sloffen erbij geshopt hebt, haha!

 3. Het verschil is super goed te zien! Gaaf dat je krachttraining gaat doen, zeker in combinatie met eiwitshakes krijg je snel resultaat. Zelf ben ik ook aan de lichte kant en vorig jaar ben ik een paar maanden instensief met gewichten bezig geweest en daar kom je echt van aan! 😀 (Op een goede manier dan! ;)) Door jouw updates begint het altijd een beetje te kriebelen om ook weer meer te gaan sporten.

 4. Oh Jennie, wat kan je trots op jezelf zijn!
  Je zag er natuurlijk al super uit maar het resultaat is wel heel top zeg!
  Lekker doorgaan meid, you can do it! Hoop it out haha!
  Liefs Lonneke

 5. Tussen 1 Januari en 1 Maart zie je duidelijk verschil! Wat knap! Hoelahoepen is dus het magische woord achter deze verandering … misschien toch maar eens overwegen ook te beginnen, ik heb er volgensmij nog een in de schuur staan 🙂

 6. Wat tof om zo verschil te zien! Ik ben nu ook zo’n twee maanden weer intensief aan het sporten, maar ik heb helaas geen before foto’s. Ik ga deze week beginnen met proteïne shakes. Ik begon met sporten omdat ik onzeker was over mijn te dunne lichaam, dus ik wilde spieren kweken. Ik hoop dat ik door de toevoeging van proteïne shakes wat meer aankom; niet alleen om spieren te kweken maar gewoon uberhaupt wat meer aan te komen.

 7. Jeetje, alweer zo’n mooi resultaat en dat in een maand! Nu ben ik nóg blijer dat ik ook een hoepel gekocht heb 😀 Leuk trouwens dat jij ook gewoon nog wel eens wat lekkere dingen eet. De meeste blogs tegenwoordig doen alsof ze doodgaan als ze een stukje chocola eten, zo irritant haha! Maar jij laat zien dat zelfs mét een stukje chocola je nog een mooie strakke taille en buik kan krijgen 🙂 (hopelijk klonk dit niet gemeen want ik bedoel niet dat je alleen maar ongezond eet ofzo haha, meer zovan: het is niet erg om af en toe iets lekkers te eten en dat laat jij zien)

 8. Wow, toch best netjes dat er weer wat van af is 😉 Dankzij jou wil ik ook wel gaan hoelahoepen, lijkt me echt heel leuk om te doen en vooral als het best wat effect heeft op je lichaam.

 9. Wauw, wat een groot verschil! Heel mooi resultaat. Ik wil graag de hoepel Classic No5 bestellen maar ik zie net dat hij in mijn maat uitverkocht is. Ik vroeg me af wanneer hij weer in de shop te bestellen is?

 10. Wauw, echt een groot verschil wat knap!! Altijd fijn als je daadwerkelijk resultaat ziet. Je mag trots zijn.
  En ik denk dat ik maar aan de hoelahoep ga haha!

 11. wat leuk en goed van je ik ben zo benieuwd naar jullie video’s die op de site komen! ik kan nu namelijk de hoepel wel omhoog houden maar zodra ik een andere beweging aanneem of iets probeer zakt die af!

 12. Wat een mooi resultaat Jennie, volgens mij moet ik ook beginnen met hoelahoepen! Toen ik vandaag die eerste foto op facebook zag moest ik twee keer kijken naar je linker “konijnensloffen” maar ik moest er wel om lachen! 😉

 13. Wat een resultaat! Je kan echt trots op jezelf zijn! Fijn om te lezen dat je er zo veel plezier uit haalt om te sporten. Vind dat zelf ook belangrijk! Ik moest trouwens wel even een paar keer kijken naar je sloffen, ik had al het idee dat er iets niet klopte. Haha, toen zag ik pas dat links gephotoshopt was.

 14. Wauw wat een verschil Jennie! Van 1 januari tot 1 maart! Ik moet zeggen dat ik ook duidelijk verschil zie van 1 februari na 1 maart! Echt super mooi! Je motiveert mij echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.