Progress februari – maart

De eerste maandag van de maand.. je weet wat dat betekent: progress pics! Dit is een moment waar ik zelf altijd heel erg naar uitkijk omdat ik zo benieuwd ben naar de resultaten. Zoals je in mijn sportkalender update hebt kunnen lezen heb ik deze maand minder kunnen sporten dan in januari maar er is alsnog een mooi verschil. Ik geef je een update over wat ik deze maand allemaal gedaan heb qua sporten en eten en wat mijn nieuwe plannen zijn.

Progress 2
Hierboven zie je foto’s van 1 februari en 1 maart. Op deze twee foto’s zie ik niet echt verschil maar op het meetlint zie ik het wel: 2 cm van mijn taille af, net als vorige maand. Dat betekent dus dat er sinds 1 januari 4 cm van mijn taille af is gegaan. Dat had ik echt niet verwacht!

Progress 1
Hier nog even het verschil tussen 1 januari en 1 maart omdat dat dus wel duidelijk te zien is. Ik ben blij! Gotta love hoelahoepen 🙂

Progress 3
En nog eentje van 1 januari – 1 maart.

Sport in februari
Ik heb weer veel gehoelahoept deze maand omdat ik echt merk dat mijn lichaam daar goed op reageert. Zoals ik eerder al schreef doe ik al anderhalf jaar aan spinning en krachttraining, maar sinds ik het hoelahoepen er bij ben gaan doen zie ik veel sneller resultaat. Ik hoelahoep zo’n drie tot vier keer per week en dan meestal 20 minuten tot een half uur. Tijdens het hoelahoepen doe ik oefeningen voor mijn arm-, been- en bilspieren. Mijn lichaam is strakker (- 4 cm!) en ik ben soepeler in mijn heupen geworden. Ik heb een poging gedaan om boksen op te pakken maar dat was het toch niet voor mij. Voorlopig houd ik dus de combi hoelahoepen – spinning – krachttraining aan.

Eten in februari
Ik heb lekker veel ongezonde dingen gegeten deze maand. Ik was druk bezig met school en de webshop waardoor ik vaak een ongezonde maaltijd naar binnen werkte. Moet kunnen! De komende maand gewoon weer wat rustiger aan doen 🙂 Volgens mij heb ik de afgelopen maand iedere dag de ontbijtshake met blauwe bessen gedronken (zonder lijnzaad) terwijl ik nog zo had gezegd dat ik dat niet zou doen. Het is echt makkelijk en snel om te maken en super lekker.

Plannen voor komende maand
Gisteren ging ik me na twee maanden weer eens wegen, gewoon omdat ik benieuwd was naar hoeveel ik nu weeg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik stiekem niet eens wist wat een normaal gewicht voor mijn lengte is omdat ik me hier totaal niet mee bezig houd. Van de fitness instructeur kreeg ik te horen dat ik wat aan de lichte kant zit. Hij heeft me daarna tips gegeven over hoe ik de komende maanden wat meer gewicht er bij kan trainen door middel van het opbouwen van spiermassa. Ik ga mijn buik-, bil- en armspieren wat intensiever trainen. Verder ga ik in maart wat meer eiwitten nemen om eens te testen wat dat met mijn lichaam doet. Hopelijk kan ik door de extra eiwitten beter en sneller mijn spiermassa opbouwen. Ik blijf dezelfde hoeveelheid hoelahoepen, ga wat minderen in spinninglessen en die tijd dan gebruiken voor extra krachttraining. Project ‘build a booty (& abs & arms)’ kan van start gaan!

_______________________________________________________________________________________
“Disclaimer”: Ik wil graag benadrukken dat ik niet sport uit onzekerheid over mijn lichaam. Ik ben tevreden met mijn lichaam en vind het gewoon leuk om te sporten, goed voor mijn lichaam te zorgen en hier doelen bij op te stellen. Net als bijvoorbeeld een hardloper traint om een afstand binnen een bepaalde tijd af te leggen, train ik graag voor een strak lichaam. Mensen associëren sporten vaak met onzekerheid, maar gezond en actief bezig zijn is ook leuk voor mensen die al tevreden zijn met hun lichaam.

61 thoughts on “Progress februari – maart”

  1. Wauw! Wat een groot verschil. Ziet er echt heel goed uit. Zo’n strakke taille wil ik ook wel. Ik ga het ook proberen, dat hoelahoepen. Ben heel benieuwd!

  2. Wauw, wat een groot verschil! Heel mooi resultaat. Ik wil graag de hoepel Classic No5 bestellen maar ik zie net dat hij in mijn maat uitverkocht is. Ik vroeg me af wanneer hij weer in de shop te bestellen is?

  3. Wauw, echt een groot verschil wat knap!! Altijd fijn als je daadwerkelijk resultaat ziet. Je mag trots zijn.
    En ik denk dat ik maar aan de hoelahoep ga haha!

  4. wat leuk en goed van je ik ben zo benieuwd naar jullie video’s die op de site komen! ik kan nu namelijk de hoepel wel omhoog houden maar zodra ik een andere beweging aanneem of iets probeer zakt die af!

  5. Wat een mooi resultaat Jennie, volgens mij moet ik ook beginnen met hoelahoepen! Toen ik vandaag die eerste foto op facebook zag moest ik twee keer kijken naar je linker “konijnensloffen” maar ik moest er wel om lachen! 😉

  6. Wat een resultaat! Je kan echt trots op jezelf zijn! Fijn om te lezen dat je er zo veel plezier uit haalt om te sporten. Vind dat zelf ook belangrijk! Ik moest trouwens wel even een paar keer kijken naar je sloffen, ik had al het idee dat er iets niet klopte. Haha, toen zag ik pas dat links gephotoshopt was.

  7. Wauw, ik heb echt bewondering voor je! Vind het echt ontzettend knap van je dat je het zo goed bijhoudt allemaal. Bij mij gaat het nog niet allemaal zo lekker.

  8. Wauw wat een verschil Jennie! Van 1 januari tot 1 maart! Ik moet zeggen dat ik ook duidelijk verschil zie van 1 februari na 1 maart! Echt super mooi! Je motiveert mij echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.