Q&A

Wat zijn gekke gewoontes van jou?
Ik heb het volgens mij al wel eens verteld, maar ik heb echt OCD op het moment dat ik mijn huis verlaat. Ik check of er geen stekkers meer in de stopcontacten zitten, of het gaskraantje bij mijn fornuis is dichtgedraaid, of mijn balkondeur op slot is en of de verwarming uit is. Als ik de deur achter me dicht heb getrokken doe ik hem vaak nog eens open om het dubbel te checken. Verder praat ik veel in mezelf.

Wat is je favoriete drankje voor dit najaar?
De chai-latte. Ik dronk er vorige week een en kreeg meteen een kerstgevoel.

Ik las dat je terug bent geschakeld van een business account op Instagram naar een persoonlijk account. Merk je verschil?
Misschien eerst handig om te vertellen waarom ik dit heb gedaan 🙂 Ik heb het gevoel dat Instagram (nu het bij Facebook hoort) mensen met een businessprofiel wat terugdringt in het algoritme en ze minder bereik geeft, in de hoop dat er betaald gaat worden voor advertenties en meer zichtbaarheid. Tijd om dat eens te testen dus! Ik heb een maand geleden mijn account teruggezet naar een persoonlijk profiel. Resultaat? Mijn story wordt gemiddeld 800x meer bekeken en mijn foto’s krijgen over het algemeen wat meer likes. Aan de groei van mijn volgersaantal merk ik niet veel verschillen. Nadelen? Je kan geen statistieken per foto meer zien, geen e-mail button instellen en geen ‘swipe-up’ functie gebruiken in je story.

Welke serie kijk je op dit moment?
Orphan Black! Ik heb het pas net ontdekt dus kan lekker alle vijf de seizoenen achter elkaar kijken. Wat is dat een spannende serie.

Wat staat er op je nachtkastje?
Dit! Veel Rituals producten zoals je kunt zien. De bedmist (links) en de aftersun (rechts, in de blauwe verpakking) had ik van Rituals gekregen en ik vond de producten zo fijn dat ik daarna naar de winkel ben gegaan voor meer. Daar kocht ik een grote pot bodylotion en de hamam massageolie. Echt een heerlijk merk vind ik het! Verder heb ik een gezichtscrème van Etos en een handlotion van HEMA (die met de blaadjes-print). Ik vind het heerlijk om ‘s avonds voor ik ga slapen nog even een kwartiertje in bed muziek te luisteren en deze producten te gebruiken. Verder heb ik schelpjes uit San Diëgo op mijn nachtkastje en mijn ananaslamp van Modemusthaves. Het gouden tafeltje is trouwens van het merk Zuiver.

Beste smoothierecept?
Dat blijft toch wel de klassieker: sinaasappelsap, banaan en aardbeien.

Welke opleiding heb je gedaan?
Eerst anderhalf jaar Communicatie & Multimedia Design. Dat was het toch niet helemaal voor mij, maar gelukkig kon ik zonder vertraging doorstromen naar Communicatie (hbo) en daar verder studeren.

Welke sporten deed je vroeger?
Toen ik echt heel jong was deed ik aan turnen. Op de basisschool deed ik aan badminton en sinds de middelbare school ga ik naar de sportschool. Nu ga ik nog steeds naar de sportschool en doe ik er hoelahoepen en longboarden bij.

Wat denk je dat modetrends gaan worden voor dit najaar?
Sowieso de teddybeer-jas! Die zag je vorig jaar al heel veel in Scandinavië en een aantal in Nederland. Nu spot ik ze overal in de winkels en hoor ik van verschillende kanten dat mensen er een hebben besteld of er een willen gaan kopen. Super leuk! Ik heb er zelf ook eentje en het is heerlijk, zo’n zachte fluffy jas. Verder denk ik aan lekker warme truien in felle kleuren en ik hoop op hele grote deken-sjaals.

Gebruik je voedingssuplementen/vitaminen?
Ik neem dagelijks de ‘mooie huid, haren & nagels’ tabletten van HEMA. Die gebruik ik al een aantal jaren en ik merk dat ik er echt sterke nagels door krijg. Als ik ze een tijdje niet slik merk ik dat mijn nagels slap worden. Verder gebruik ik af en toe B12 tabletten voor wat extra energie. Dat doe ik op gevoel, dus niet een vast aantal. Als ik merk dat het in mijn hoofd onrustig is of als ik het vliegtuig in moet dan neem ik valeriaan tabletten.

Hoe is het met de Hawaii-guy?
Hier krijg ik héél veel vragen over 🙂 Wat ik erover kwijt wil is dat ik sinds ongeveer drie maanden geen contact meer met hem heb. Geen ruzie of zo hoor, maar we hebben het leuk gehad en het is prima zo. Het gaat mijn dagboek in als een mooie herinnering.

Wat is jouw #1 tip voor een gelukkig leven?
Er maar één kiezen vind ik moeilijk, dus: niet te ver vooruit plannen, doen wat op dit moment goed voelt voor jou en “do good and good will come to you”. Ik vind de vraag “Waar zie je jezelf over vijf of tien jaar?” altijd vervelend. Tegenwoordig zijn er zoveel kanten die je op kan gaan en kansen die je kan pakken. Je kan iedere dag iemand ontmoeten of iets tegen komen wat je leven een andere wending kan geven. Ik dacht zelf twee jaar terug ook dat ik nu bedrijf zou runnen in influencer marketing. Dat heb ik geprobeerd, maar het maakte me niet gelukkig. Parttime werken bij een sapjesbar maakt me nu gelukkig. Ik weet niet voor hoe lang, maar als dat gevoel over is dan komt er vast wel weer iets op mijn pad wat me weer gelukkig gaat maken.

Als je iets aan je uiterlijk zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn?
Dan zou ik graag altijd een mooie tan willen hebben.

Wat zijn je favoriete apps op dit moment?
Mijn telefoon is zo vol met foto’s dat ik bijna geen extra apps meer op mijn telefoon heb staan. Alleen dat wat écht nodig is heb ik nog: WhatsApp, Instagram, Twitter, de Nikon app om foto’s van mijn camera op mijn telefoon te zetten, VSCO en Afterlight voor fotobewerking, Storytel, Tikkie, Buienalarm (geeft een pushbericht 10 minuten voor het gaat regenen: handig!) en Any.Do (mijn to-do list).

Meer vragen zijn altijd welkom in de reacties of via mail! 🙂

14 thoughts on “Q&A”

  1. Super leuk om te lezen, Jennie. Ik haat die vraag ‘waar zie je jezelf in vijf/tien jaar?’ ook. Gewoon doen wat je op dit moment gelukkig maakt. Fijn om te lezen dat het zo leuk is om parttime in een sapjesbar te werken. Lijkt me heel gezellig! 🙂 En: Orphan Black is geweldig. Een van mijn favoriete series ooit.

  2. Wow, dat wist ik niet van dat bedrijfsaccount op Instagram, goe dom te weten! Want ik ben twee maanden geleden juist overgestapt van een persoonlijk account naar een bedrijfsaccount omdat mijn bloggen wat meer serieus aan het nemen ben, maar dat van die advertenties en zo wist ik niet. Wel goed om te weten, want zelf ik met maar 400 volgers heb dat al gemerkt qua likes en zo. Dus nu heb ik mijn profiel ook lekker weer overgezet naar persoonlijk 🙂

  3. Ik wilde dus ook terug naar een persoonlijk account op Instagram maar ik vind de swipe functie zo fijn en merk dat dat weer veel gebruikt wordt door mijn volgers… Beetje dubbel dus. Ik vind dit soort artikelen altijd erg leuk!

  4. Wat leuk om te lezen! Die teddy jassen zie je echt al jaren, maar ik ben er gek op! Heb er zelf ook twee. Ik praat ook veel in mezelf, maar dat heb ik altijd al gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.