Rotterdam guide: Parqiet

Na zeven jaar in Rotterdam wonen werd het toch wel eens tijd om al mijn favoriete plekjes vast te leggen. Dat doe ik in deze categorie genaamd Rotterdam Guide. In dit artikel deel ik mijn allereerste tip met jullie: Parqiet.

Deze fijne plek ontdekte ik pas toen het al twee jaar open was, oeps. Er is zoveel te bezoeken in Rotterdam dat je soms wat pareltjes over het hoofd ziet. Sindsdien kom ik er vaak in de zomer, om met vriendinnen gezellig wat te drinken. Als je bij Parqiet zit vergeet je even helemaal dat je je in een drukke stad bevindt. Parqiet ligt in Het Park en is perfect te combineren met een bezoekje aan de Euromast en een wandeling door het mooie stadspark. In de lente kun je hier met een beetje geluk tulpen in felle kleuren zien bloeien. Het prachtige pand waar Parqiet in gevestigd is, is een voormalig koetshuis. Ook leuk om te weten: Parqiet is buiten de openingstijden af te huren als feestlocatie.

Ik vind Parqiet een fijne plek om mijn dag te beginnen. In het weekend, gezellig met een vriendin wat drinken in het ochtendzonnetje. Op drukke dagen in de zomer wordt het terras uitgebreid op het grote grasveld dat vóór Parqiet ligt. Parqiet is (op moment van schrijven) dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00. Je kunt er ontbijten, lunchen en borrelen. Parqiet werkt veel samen met andere lokale ondernemers en serveert Rotterdamse koffie van Man met Bril, versgeperste sapjes van Sajoer en zoete bites en taartjes van Sue en Sprinkles.

Hier kun je de actuele menukaart bekijken.

Honden welkom? Ja
Geschikt voor flexwerken? Ja
Vegan opties? Beperkt, maar wel erg lekker

En omdat ik het zelf ook altijd fijn vind om even te kijken hoe die gerechten er dan uitzien, hierbij het Instagram account: @parqiet_parkcafe.

Adres: Baden Powelllaan 20, 3016 GJ Rotterdam. Parqiet ligt in Het Park.


Rotterdam verkennen met de elektrische felyx scooter?
In Rotterdam (en Amsterdam en Den Haag) kun je gebruik maken van de donkergroene e-scooters van felyx. Deze staan door de stad verspreid en je kunt er eentje reserveren via de felyx-app. Je ontgrendelt de scooter via de app, maakt een ritje en sluit hem weer af op je bestemming. Dan kan iemand anders er weer mee op pad. Het is een hele fijne en snelle manier om Rotterdam te ontdekken. Als je je in de app registreert met de code 2CSHJA8E krijg jij 30 gratis rijminuten en ik 15. Mooie deal, toch?

Foto’s door Samantha Bosdijk

9 thoughts on “Rotterdam guide: Parqiet”

  1. Ahh superleuk, de Rotterdam guide! Ik woon zelf tussen Amsterdam & Utrecht in en kom daar dan ook veel vaker dan Rotterdam. Maar misschien moet ik daar maar eens verandering in brengen 🙂

  2. Wat een super mooi plekje is dat zeg! Zowel het pand als hoe ze het hebben ingericht. Zou er bijna meteen voor in de auto richting Rotterdam springen haha.

  3. Wat een leuk artikel met prachtige foto’s! Ik ken best veel mensen die in/vlakbij Rotterdam wonen, dus ik sla ‘m op als tipje als ik hen eens ga bezoeken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.