10 maanden sporten en gezond leven: mijn resultaten

In oktober 2013 besloot ik dat het tijd was voor verandering. In het eerste jaar dat ik op mezelf woonde was ik 7 kilo aangekomen, ik was lui, lag vaak tot in de middaguurtjes in bed en ik had vaak weinig energie. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik niet zo lekker in mijn vel zat en dat wilde ik niet meer. Ik wilde weer een fijn ritme creëren en leven in een gezond en mooi lichaam, vol energie. Nu, zo’n 10 maanden later is het me gelukt! Ik voel me super, heb een fijn ritme te pakken en ik ben heel blij met mijn lichaam. In dit artikel laat ik voor- en nafoto’s zien en ik vertel je over hoe ik het allemaal heb aangepakt.

Even vooraf
Ik heb mezelf nooit echt dik gevonden, maar het mocht van mij gewoon allemaal wel wat strakker. Verder ga ik alles vertellen vanuit mijn eigen ervaringen. Ik ben geen expert in sport en/of voeding en ik kan dus ook niet zeggen wat wel en niet goed voor je is. Ik vertel in dit artikel gewoon hoe ik het heb aangepakt en ik geef wat tips die mij hebben geholpen. Met mijn verhaal hoop ik jullie te inspireren!

jenniefromtheblog_transformatie2
In het kort

Ik ben gezond gaan eten en ik ben veel gaan sporten. De 7 kilo is er inmiddels weer af. Ik heb veel aan spinning en krachttraining gedaan om tot dit resultaat te komen. Verder ben ik naar school gaan fietsen en longboarden, voorheen nam ik vaak de tram. Na 3 maanden zag ik zelf voor het eerst verschil in mijn lichaam.

Maak het leuk voor jezelf!
Was het afzien? Nee, ik vond de afgelopen 10 maanden juist heel leuk. Het leuk maken voor jezelf is denk ik het belangrijkste. Veel mensen gaan diëten, of een sapkuur doen maar ik denk niet dat dat helpt. Je valt daarna snel weer terug in een ongezond leefpatroon. Het is je manier van leven die je zult moeten aanpassen. En dat is ook niet niks, dus pak het rustig aan. Dat je gezond wil leven en je lichaam wil veranderen betekent niet dat je helemaal geen ongezonde dingen meer mag eten. Chocolademousse, pizza, kinderbueno’s.. dat vind ik enorm lekker en dat heb ik de afgelopen maanden ook gewoon gegeten. Als je jezelf gaat uithongeren ga je het gezonde leven als iets zwaars zien, iets waarbij je moet afzien en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gewoon af en toe iets ongezonds is niet erg, zolang het maar in balans blijft. Ik heb altijd zo gezond mogelijk gegeten zodat ik op momenten als verjaardagen en avondjes uit met vriendinnen lekker mee kon doen met de taart en wat wijntjes.

Rustig opstarten
Van de ene op de andere dag je leefstijl aanpassen is heel lastig. Je lichaam moet er niet alleen aan wennen, maar je hoofd (manier van doen en denken) ook. Ik heb eerst zo’n anderhalve maand langzaam opgestart. Steeds minder snoep, koekjes en frisdrank en steeds meer gezonde dingen proberen om te kijken wat wel en niet lekker is. Zo rol je er langzaam in.

jenniefromtheblog_weekinpictures36a
Voeding

Ik heb geen hulp gehad van een expert hierbij. Dit deel heb ik zelf een beetje uitgezocht met behulp van het internet. Voor mij heeft het geholpen om te stoppen met het eten van brood. Dit vulde mijn maag niet echt en het gaf me geen energie, cornflakes wel (yes, ik weet dat daar veel suikers in zitten maar dat maakt mij niet uit). Ik ben vervolgens veel gaan proberen en op zoek gegaan naar dingen die mij energie geven. Voor mij zijn dat bijvoorbeeld noten, vruchten, bananen, eieren, avocado’s, sinaasappels, tomaten, kip en nog veel meer. Na mijn ontbijt eet ik eigenlijk de hele dag door kleine dingen (met pauzes van ongeveer een uur) tot aan het avondeten. Dit om mijn lichaam op gang te houden, ik heb de hele dag door een verzadigd gevoel. Dit werkt heel fijn voor mij.

Uithongeren…
is niet slim! Daar word je helemaal niet vrolijk van en het is super slecht voor je. Veel eten is juist belangrijk als je veel gaat sporten!

Hoe blijf je van ongezonde dingen af?
Dat is gewoon een knop in je hoofd die je om moet zetten en dat is best lastig. Daarom denk ik dat het slim is om het rustig aan te doen zodat je er aan kunt wennen. Als je af en toe jezelf beloont met iets ongezonds is het veel lekkerder dan wanneer je het iedere dag eet. Ik ben nu op een punt dat ik heel erg kan genieten van bijvoorbeeld een Kinderbueno, maar als ik hem op heb denk ik ook: oké nu is het weer voor even genoeg. Dat kwam na een tijdje vanzelf. Als je je echt niet in kunt houden ga dan voor de helft van de hoeveelheid die je normaal gesproken zou nemen. Meer kan ik hier helaas niet over zeggen. Het is echt aan jezelf hoe graag je het wil denk ik.

Superfoods
Daar doe ik niet aan. Ik vind het veel te duur en met de gewone fruit en groenten gaat het bij mij helemaal prima. Ik heb een keertje gojibessen geprobeerd.. daar werd ik ongelukkig van 😀

jenniefromtheblog_fruitwater1
Water!
Je hebt dit waarschijnlijk al een miljoen keer gelezen in je leven: water is heel belangrijk. Ik drink de hele dag door water en heb de afgelopen maanden zo min mogelijk frisdrank, alcohol en vruchtensappen uit pak gedronken. Als ik wakker word drink ik direct twee glazen water en verder drink ik het gewoon de hele dag door. Mocht je water saai vinden dan heb ik hier een artikel over het maken van fruitwater.

Sporten
Ik heb heel vaak geprobeerd te beginnen met hardlopen maar het is gewoon echt niet mijn ding. Ik besloot over te stappen op spinning. De eerste drie lessen waren zwaar en daar moest ik dan ook echt even doorheen komen. Daarna ben ik het steeds leuker gaan vinden en nu kijk ik zelfs uit naar de lessen. Ik sport bij Fit4free en daar hebben we lessen van Clubvirtual met Evert van der Zee. Je ziet Evert dan fietsen op het scherm met op de achtergrond een mooi gebied waar je doorheen fietst. Ik heb volgens mij al wel bijna 100 spinninglessen achter de rug en inmiddels kan ik met alle grapjes die Evert maakt meepraten, maar het blijft leuk. Ik voel me zo lekker na zo’n les en ik heb tenminste ook écht het gevoel dat ik goed en hard heb gesport. Andere cardio-apparaten gebruik ik niet. Naast spinning doe ik veel aan krachttraining. Ik ben nu zo’n drie tot vier keer per week in de sportschool te vinden. Spinning en krachttraining wissel ik dan af. Verder doe ik ook nog (buikspier)oefeningen op een matje. Oefeningen daarvoor heb ik gevonden op YouTube (Blogilates).

Krachttraining!!!
Volgens mij zijn veel meiden hier een beetje bang voor, maar dat is nergens voor nodig. Ik heb nu 8 maanden krachttraining gedaan en zie ik er uit als Arnold Schwarzenegger? Nee 😀 Door krachttraining word je lichaam strakker en ik las dat je sneller vet verbrandt wanneer je meer spiermassa hebt. Ik was in het begin ook bang dat mijn armen en benen juist dikker zouden worden wanneer ik mijn arm- en beenspieren veel zou trainen maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Mijn armen en benen zijn daardoor juist strakker en dunner geworden. Volgens mij denken veel meiden dat ze zo veel mogelijk cardio moeten doen voor een strak lichaam, maar daarvoor moet je toch echt op de krachtafdeling zijn! Je kunt het beste even een trainer in de sportschool vragen naar welke oefeningen voor jou geschikt zijn, daar kan ik je helaas niet mee helpen.

jenniefromtheblog_transformatie3
Wegen en calorieën tellen: niet doen
Mijn tip: houd je niet bezig met wegen en calorieën tellen. Het gaat er om hoe jij je voelt en hoe je er uit ziet. Weeg jezelf daarom 1 keer op het moment dat je begint met je nieuwe leefstijl en 1 keer wanneer je tevreden bent, gewoon omdat het dan leuk is om te weten hoeveel er af is. Hetzelfde geldt voor calorieën tellen. Zorg dat je een eetpatroon ontwikkelt wat voor jou fijn is, maar tel even een keertje één dag hoeveel calorieën je binnenkrijgt om te checken of je wel op het goede pad zit. Wie weet eet je te weinig en moet je dus meer gaan eten (yay!). Wanneer je je alleen maar gaat focussen op cijfertjes hou je het naar mijn mening niet leuk voor jezelf. Het gaat er om hoe je je voelt. Wat op die weegschaal staat is niet belangrijk.

Tijd
Ik krijg vaak de vraag waar ik de tijd vandaan haal om te sporten. Ik ben de hele dag bezig met mijn blog en daarnaast doe ik ook nog een hbo studie (een heel jaar in een half jaar gepropt), behoorlijk druk dus. Sporten is voor mij mijn vrije tijd geworden. Voorheen zat ik in mijn vrije tijd 2 uur op de bank doelloos rond te kijken op het internet of tv te kijken, nu besteed ik die uurtjes in de sportschool.

Geduld hebben
Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien, maar helaas gaat dat niet van de ene op de andere dag. Ik ging zelf na 3 maanden voor het eerst verschil zien aan mijn lichaam. Vanaf dat moment ging het snel!

Maak foto’s
Niets werkt meer motiverend dan verandering zien. Maak dus bijvoorbeeld iedere eerste dag van de maand een fotootje zodat je verschillende maanden naast elkaar kan plakken. Ik heb een slot op mijn telefoon gezet en de foto’s in een of ander mapje ver weg in mijn telefoon verstopt.

Ritme
Ik ging me vanzelf beter voelen en kwam zo in een fijn ritme terecht. Verder heb ik op een gegeven moment besloten iedere dag de wekker om 7 uur te zetten en gewoon op te staan. Dat was even twee weken zwaar maar sindsdien zit ik in een fijn ritme. Voorheen kon ik vaak niet slapen ’s nachts en nu is het zo dat ik meteen weg ben als ik in mijn bed ga liggen. Vervolgens slaap ik aan één stuk door tot de wekker weer gaat. Heerlijk!

Inschakelen van experts
Als ik een diëtiste en een personal trainer had ingeschakeld had ik waarschijnlijk sneller resultaat gehad. En als ik van de pizza’s en kinderbueno’s af was gebleven ook. Maar dat maakt mij helemaal niets uit: het gaat er om dat je het leuk hebt. Ik heb een personal trainer en diëtiste aangeboden gekregen maar ik heb besloten het niet te doen. Dat zou voor mij allemaal te serieus zijn geweest denk ik. Bovendien vond ik het ook super leuk om zelf dingen uit te zoeken en te proberen. Als je het echt graag wil lukt het je wel!

Wat ik nu ga doen
Vooral zo doorgaan, want ik zit nu echt lekker in mijn vel. Ook in de zomer ga ik gewoon door met trainen, gezond eten en vroeg opstaan. En ik wil een gespierdere buik!

Dat was ‘m! Mocht je nog vragen hebben aan mij dan kun je deze onderaan het artikel stellen. Ik doe mijn best om ze zo goed mogelijk te beantwoorden. Nogmaals: ik hoop hiermee mensen te inspireren. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld en daarom wil ik een leefstijl als deze aan iedereen aanraden 🙂

195 thoughts on “10 maanden sporten en gezond leven: mijn resultaten”

 1. En toch zie je onwijs goed het verschil! Wat super van je gedaan Jennie! Ga zo door! Ik ben een week geleden ook begonnen met het omschakelen van mijn levensstijl, ben ook heel benieuwd.

 2. Ik vind ’t erg knap van je Jen, denk dat je een hele grote inspiratie bent voor veel meiden die op zoek zijn naar ’n gezonder leven! En ik vind trouwens dat je al een heel eind op weg bent met die gespierde buik, zo ziet ’t er in ieder geval uit op de foto! 🙂

 3. Wauw Jen wat een verschil! Volg je nog niet zo super lang dus ken je alleen maar als slank en gespierd meisje. Wat een topprestatie en doorzettingsvermogen! Andere meiden gaan zeker iets aan al deze tips hebben!

 4. Wat een goed artikel! Zou je misschien een keer kunnen filmen als je je aan het sporten bent? Of misschien een wat uitgebreider artikel van welke dingen je nou echt doet. Wat voor krachttraining doe je bijvoorbeeld?

  1. Filmen tijdens het sporten voorlopig niet, dat lijkt me een beetje ongemakkelijk zo in de sportschool haha 🙂 Misschien dat ik dat later nog doe! Ik kan wel een uitgebreider artikel maken ja, ik schrijf het op!

 5. Heel veel respect. Je lichaam ziet er prachtig en strak uit! Ik doe aan Bodieboost en wil vooral strakker, niet zo zeer afvallen. Ik ga 1 x per week naar de sportschool voor Boxercise daarnaast doe ik thuis iedere dag workouts en ga ik skeeleren.

 6. Je ziet er super uit, Jennie! Ik vond je al totaal niet te dik ofzo (jij zelf gelukkig ook niet), maar ik zie een heel duidelijk verschil! Fijn dat je je zo goed voelt ook 🙂

  X

 7. Hee Jennie!
  Super goed dat je dit zo lang volhoudt!
  Ik moet zelf ook die switch knop een keer vinden 😉
  Wat ik me wel afvraag is wat je eet als lunch? Want als je op school bent, wat eet je dan?
  Ik eet ’s ochtends ook altijd cruesli, want krijg dan geen brood weg, haha.

  Ga vooral zo door! Ook met die inspirerende artikelen 🙂

  1. Dankjewel! Zoals ik al schreef eet ik na mijn ontbijt de hele dag door kleine porties. Echt een lunchmoment waarbij ik veel eet heb ik niet. Ik eet bijvoorbeeld eerst een mix van druiven, noten en rozijnen. Dan een uur niets en daarna een ei, dan weer een tijd niks en dan een banaan. En zo door 🙂 Succes!

 8. Wauw, echt mooi resultaat! Zoals hierboven gezegd, ik vond je absoluut nooit dik, maar je kan het resultaat wel zien, echt, petje af! Je ziet dat je goed in je vel zit, je straalt!

 9. Wat een ontzettend goed en inspirerend artikel zeg! Ik zelf ben al zo’n twee jaar bezig met een gezonde leefstijl van gezond eten en vroeg op staan, maar met het sporten wil het toch nog niet zo lukken.. Net zoals je zegt ben ik ook echt geen persoon om te gaan hardlopen dus loop (!) ik een paar keer per week een uur door de stad heen. Dat beschouw ik dan maar als mijn workout, haha!

 10. wauw wat knap dat je dit durft te delen! ik hak 1 juli de knoop door, er moet maar is wat gebeuren. Ik heb verder een gezond gewicht maar ik wil ook graag een gezonde levensstijl ontwikkelen en me hierdoor fitter voelen. Super bedankt voor je tips! Ik ga er zeker wat mee doen:). Heb jij spinning in lessen gedaan? (groepslessen) of deed je dit zelf met een schema?

  en die buikspieren, die zie ik al, wauww:)

  xx

  1. Dankjewel Tessa! Top, je zult je echt stukken beter voelen 🙂 Ik heb spinninglessen gedaan inderdaad. Ik sport bij Fit4free en daar start ieder uur een nieuwe virtuele les, heel handig. Dan kun je zelf inplannen wanneer je gaat sporten en ben je niet afhankelijk van een schema. Heel veel succes, you can do it!

 11. Wooow super goed Jennie! Echt mooi dat wij als lezers deze ontwikkeling mee hebben kunnen maken en dat jij ons mee hebt genomen in het proces! Je bent echt een goede motivatie! Liefs!

 12. Je ziet er echt stralend uit! Ik denk dat je voor veel meiden een voorbeeld bent, voor mij in ieder geval wel! Jij geeft mij wel een stimulans om het in ieder geval te proberen. Uiteindelijk ben je zelf het belangrijkst in het leven, dan is het ook belangrijk dat ik mezelf goed verzorg.
  Ga zo door topper

 13. Wat goed van je ik ben ook 7 kilo kwijt geloof me je gaat een terugval krijgen. Ik ben 2 kilo zwaarder het laatste halfjaar krijg het er niet meer af

  Je zal altijd moeten opletten succes je ziet er goed uit.

 14. Hee Jennie,

  Wat een verschil zeg!
  Ik neem me minstens 2x per maand voor om jouw raad op te volgen, maar het lukt me nooit het langer vol te houden dan twee weken. Omdat je best lang moet wachten totdat je zichtbaar resultaat hebt, frustreert t me behoorlijk en dan stop ik er weer mee. Na dit artikel ga ik nog een poging wagen, maar heb eigenlijk al m’n achterhoofd dat het niets wordt ;).

  Enorm veel respect voor jouw doorzettingsvermogen!

 15. Super! En wat een ontzettend fijn artikel. Ik ben zelf ook bezig met sporten en gezond eten en sindsdien voel ik me ook een stuk beter.. Het wordt gewoon leuk zelfs haha! 😉

 16. Wat een verschil! Super knap! Ik sport zelf ook 3 tot 4 keer per week, maar het gezond eten wil nog niet helemaal lukken. Maar ik blijf het proberen!

 17. Knap hoor, zo’n verschil in 10 maanden! Fijn dat je je zo goed voelt!

  Ik wil naast het hardlopen krachttraining gaan doen en vroeg me af of je vooral met apparaten traint of dat je naast de buikspieroefeningen ook nog meer oefeningen gewoon met gewichtjes op een matje doet oid. Ik zou het liefst namelijk gewoon drie keer in de week blijven lopen, maar wil ook wat sterker worden, en ben bang dat ik een sportschoolabonnement niet genoeg zou gebruiken voor wat je betaalt omdat 5 of 6x per week sporten wel erg veel wordt… Dus vroeg me af of je denkt of je ook resultaten kunt halen met krachttraining thuis (squats, lunges, crunches, pushups, etc.) of dat je daar echt apparaten voor nodig hebt.

  Verder ben ik erg benieuwd naar je krachttrainingschema, maar ik begrijp dat dat erg persoonlijk is.

  1. Dankjewel! Naast krachttraining doe ik inderdaad ook oefeningen met gewichtjes. Dat werkt ook heel goed! Hier zijn bijvoorbeeld wat oefeningen voor je armen met gewichtjes: https://www.youtube.com/watch?v=5d49Bf-BCek

   En er zijn op het internet heel veel oefeningen voor je benen en billen te vinden, zoals deze: https://www.youtube.com/watch?v=j6gf8r6e3Kc
   Je zou daarbij eventueel enkelgewichtjes kunnen kopen om de oefeningen te verzwaren. Die gewichtjes maak je met klittenband vast om je enkels. Zelf heb ik ze bij de Action gekocht maar ik weet niet of ze die nog steeds in het assortiment hebben. Bij sportzaken sowieso wel 🙂 Succes!

 18. Wauw,Jennie goed gedaan!! Het was me eerlijk gezegd nooit echt opgevallen dat je vroeger een beetje molliger was. Je ziet er nu echt gezond en fit uit en ik merkte ook aan je artikelen dat je de laatste tijd echt zo’n positieve vibe had. Ik ben een trotse lezeres!
  Ik ben de laatste tijd ook wel wat bijgekomen, maar dat komt vooral door de examens … Dan heb ik echt nood aan mijn colaatje en die zak chips! Gelukkig zijn de examens dinsdag voorbij en dan heb ik weer tijd om veel te zwemmen, te joggen, buikspieroefeningen te doen … En dan zit ik tenminste niet de hele dag op mijn bureaustoel 😀

  1. Dankjewel Marie, heel lief! Haha, soms heb je het ook gewoon even nodig die ongezonde momentjes. Top dat je na je examens weer gezond aan de slag gaat. Heel veel succes!

 19. Ik reageer eigenlijk nooit op blogs, maar nu moet het toch echt: Súper knap van je!
  Ik ben sinds maart aan het sporten. Ik sport 2 keer per week en eet gezond. Ik heb al opmerkingen gekregen van mensen die ik weinig zie ‘ben je afgevallen?’ ‘ je zit echt een stuk strakker in je vel dan toen ik je voor het eerst ontmoette’, zo fijn! Ik zie zelf nog weinig verschil, maar voel me wel een stuk fitter. Ik doe ook aan spinning en krachttraining.
  Je bent echt een inspiratie voor me, en ga zeker door nu ik je verhaal zo lees!!

 20. Heel leuk artikel! En je bent wel deftig wat afgevallen hoor!
  Ik zorg er gewoon voor dat ik 2 à 3 keer in de week sport en ik let gewoon ook dat ik niet te veel vet eet enzo en ik hou t gewoon onder controle. Dat is nog altijd beter dan te gaan crash dieten ofzo

  Liefs
  Karlien

 21. Wat ontzettend knap van je !!
  En ik moet zeggen dat dit mij ook motiveert. Toen ik het las, begon het bij mij ook een beetje te kriebelen. Mijn buik is ook zo ongeveer zoals jij had op de voor foto’s. Ik ga ook beginnen en denk vooral aan jouw tips. Bedankt !

 22. Waaaauw echt super jennie dat je dit zo met ons deelt!
  Je bent zeker klaar voor de zomer en bikini´s met zo´n lichaam 🙂
  Geniet daar lekker van dat heb je verdiend!
  Ik ben zelf ook van het vroeg opstaan, sporten en gezond eten dat geeft mij echt super veel energie dus herken me heel erg in jou verhaal

 23. Ahh je bent een topper Jennie! Heel leuk om te lezen en zien wat je hebt bereikt met veel gezond eten en sporten. Je inspireert mij enorm (en ik denk ook veel anderen), en je ziet er super uit! Liefs X

 24. Heel erg knap gedaan, al helemaal dat je het helemaal zelf hebt gedaan. Ik vind dat je er onwijs mooi uitziet, maar vooral gezond en je straalt helemaal op die foto’s ! Ik had nog wel een vraag. Heb jij bepaalde blogs gevolgd, ergens recepten vandaan gehaald etc.? Dat zou ik graag willen weten!

  Liefs, annemijn

  1. Thanks Annemijn 🙂 Ik volg zelf alleen Workthates.nl. Verder haal ik mijn oefeningen van YouTube (Blogilates) en inspiratie van Instagram (ik volg veel fitnessaccounts). Qua eten heb ik niet echt een vaste site gevolgd. Ik heb veel gegoogeld en kwam zo op verschillende receptjes!

 25. Wauw, wauw, wauw en nog eens wauw. Ongelooflijk goed van je! Ook super dat je gewoon de before (en after, maar dat is leuker hihi) foto’s deelt. Echt zo veel verschil!
  Wat ik vooral knap vind is dat je het helemaal zelf het gedaan en gewoon er ook écht voor ben gegaan. Echt top! En jij bewijst ook nog eens dat je helemaal niet weinig of uber gezond hoeft te eten. Topperrrr!

 26. Dat je gezonder bent gaan leven vind ik knap, maar vooral de manier waarop. Eindelijk eens iemand die laat zien dat je ook op een leuke maniet kunt afvallen, zonder al die superfood onzin.

 27. Ziet er super goed uit! Ik doe ongeveer hetzelfde en dat werkt inderdaad prima! Als ik je 1 tip mag geven: de hele dag door kleine beetjes eten houdt je spijsvertering inderdaad op gang maar te vaak iets in je mond stoppen is heel slecht voor je tanden! Zeker fruit e.d. Om je glazuur in topconditie te houden mag je maximaal 7 eetmomenten per dag hebben. Als je je glazuur na een eetmomenten namelijk niet genoeg tijd geeft om te herstellen slijt het elke keer een beetje af en krijg je gaatjes, dat zou zonde zijn! Hopelijk heb je hier wat aan 🙂

  1. Dankjewel voor het advies Stephanie! Ik moet binnenkort weer naar de tandarts en dan ga ik eens vragen of hij wat merkt aan het glazuur van mijn tanden en er wat meer over informeren. Top! 🙂

 28. Wauw wat is dit motiverend om te zien! Ik vind het ook heel fijn dat je geen crashdieet hebt gedaan, geen calorieën tellen, superfoods of jezelf helemaal niks gunnen. Echt een voorbeeld! Ik vind je blog heel fijn om te volgen, eerder volgde ik andere, strengere blogs wat mede de oorzaak is geweest dat ‘even afvallen voor de zomer’ is doorgeslagen in een eetstoornis. Ik vind het heel fijn om te zien hoe het ook anders had gekund, op een gezonde manier.

  Liefs,

  1. Dankjewel! Wat vervelend dat het zo gelopen is, ik hoop dat het nu weer wat beter met je gaat. Zo zie je maar weer dat blogs echt veel invloed kunnen hebben, in jouw geval helaas ook verkeerde. Ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen wel op een goede manier kan helpen. Veel sterkte Veerle!

 29. Ik vind het echt heel knap Jennie, je hebt zoveel discipline en je hebt echt een mooi lichaam! Je was inderdaad absoluut niet dik maar je lijf ziet er nu inderdaad veel fitter uit. Ook leuk dat de manier waarop jij het hebt aangepakt tenminste een manier is die goed vol te houden is en waar je dus niet zo’n jojo effect mee krijgt. En niet zo’n extreme lijn manier, daar ben ik niet zo gek op. Het sporten wil ik ook echt weer gaan oppakken en je motiveert me zo zeker!

 30. Goed hoor! Ik heb ook een tijdje intensief gesport en vond het heerlijk. Maar door tijdgebrek mee gestopt en ik mis het best wel. Want je ziet je lijf gewoon veranderen .

 31. Wauw wat knap van je! En ook goed dat je het zo langzaam hebt opgebouwd ipv snelsnel resultaat. Je ziet er prachtig uit!
  Wat je zegt over 7 uur je wekker zetten en er gewoon uitgaan dat is echt een hele goede, daar ga ik me denk ik ook maar eens aan wagen. Verder wil ik ook een gezondere levensstijl ontwikkelen, maar ik wil juist aankomen ipv afvallen en dat is een stuk lastiger aangezien ik een hele snelle spijsvertering heb.
  Mooi inspirerend artikel!
  Liefs,
  Eline

 32. Jeetje, wat een verschil zeg! Wel mooi 🙂 Belangrijkste is natuurlijk dat je je er lekker bij voelt, en als je je niet lekker voelt bij je lijf, in actie komen!

  Ik moest trouwens wel even gniffelen om je mening over superfoods. Toch niet iedereen gaat met de hype mee, gna gna, leuk om te lezen! 🙂

 33. Je ziet er geweldig uit Jennie! Maar vooral fijn dat je je nu gewoon een stuk beter voelt en een hele nieuwe levensstijl hebt gekregen. Dat is denk ik uiteindelijk toch het belangrijkst. 😀

 34. Diep respect, je ziet er prachtig uit en dit geeft vele meiden inspiratie denk ik! Ik heb wel een diëtiste, vanwege mijn diabetes. Wanneer school klaar is probeer ik ook om weer meer te gaan sporten samen met mijn vriend 🙂 Ik snoep gelukkig al niet veel dus dat is geen probleem, fijn artikel!

 35. Wauw, wat knap gedaan!
  Ik vind het ook goed dat je mensen inspireert op een goede manier, op een gezonde manier en laat zien dat het diëten niet helpt. Ik ben het ook helemaal met je eens!

 36. Wauw, goed zeg! Dit motiveert mij om aan te komen, dit moet ik vanwege mijn taaislijmziekte. En om vaker naar de sportschool te gaan om conditie op te bouwen. Ik ga nu twee keer pw en voor de rest beweeg ik minimaal, dat moet dus veranderen. En je lichaam is echt super mooi geworden!

 37. Wat een motiverend artikel is dit van je! Je ziet je veranderingen heel erg goed en wat knap dat je het zo goed vol hebt gehouden! Het is dus niet altijd nodig om een dieet te volgen. Hoe vaak doe je je buikspieren er per week nog bij? Iedere dag of gewoon nog naar het sporten?

  1. Dankjewel! Nee, diëten heeft naar mijn mening geen zin 🙂 Ik zorg dat ik iedere dag buikspieroefeningen doe. Op dagen dat ik niet naar de sportschool ga doe ik ze ’s ochtends en als ik weet dat ik wel ga niet, want dan doe ik ze dus in de sportschool!

 38. Wat tof dat je deze foto’s in een artikel hebt durven zetten voor ons. Wat fijn om te lezen hoe sporten en gezond eten bij jou geholpen heeft. Ik vind dat je een heel duidelijk en fijn artikel geschreven hebt. Ga zo door! Ik denk dat je een groot voorbeeld bent voor anderen (o.a. mij 😉

 39. Het is vrij normaal dat je er ‘zo lang’ over hebt gedaan om af te vallen, gemiddeld doen mensen er een jaar over om een omschakeling te maken in hun levensstijl en kilo’s te verliezen. Dus met tien maanden heb je toch aardig snel een goed resultaat bereikt! 🙂

 40. Super zeg! Ik ben sinds dit jaar ook begonnen met meer sporten, een tijdje gedaan en toen viel ik in het oude patroon. Begin deze maand een nieuw begin gemaakt, meer sporten en gezonder eten. Gaat tot nu toe redelijk goed! 🙂

 41. Ik had het vanmiddag al op Twitter gezegd, maar ik zeg het gewoon nog een keertje. Wat enorm knap dat je jezelf zo kunt motiveren! Ik kan het in fases, wel iets meer sinds ik op mezelf woon omdat je nu echt je eigen keuzes kunt maken. Maar toch, ik wil beter m’n best doen. Iets gezonder eten, meer bewegen en meer motivatie vinden voor bijvoorbeeld bloggen. Omdat dit iets is wat ik ook snel inruil voor die nutteloze uurtjes voor de tv. Je ziet er top uit Jennie!

  ** Typt terwijl ze Pom-Bar chips naar binnen schuift 🙂 **

 42. Wauw, wat een verschil! Wat ontzettend goed zeg! Een blog als dit motiveert mij echt om ook weer aan de slag te gaan met mijn voeding etc. Vanochtend al een rondje hardgelopen, dus het begin is er 😉

 43. Wauw Jennie, echt een superfijn stukje. Niet zo overdreven als veel andere blogs, maar gewoon reëel en met ‘gewoon’ eten en lekker sporten 😀

  En inderdaad, krachttraining is echt goed voor je figuur! Heb het de afgelopen jaren ook meer gedaan en was toen echt veel strakker. Zit nu helaas bij een sportschool (universiteit in Ehv) waar ik de krachttrainingszaal echt verschrikkelijk vind, dus daar moet ik nog even wat op verzinnen. Wil wel echt weer meer krachttraining doen namelijk 🙂 Zeker als ik zulke foto’s als die van jou zie, goede motivatie!

  En nog een vraagje: Sport je altijd alleen? of doe je de krachttraining ook samen met iemand anders? (ik vind dat er altijd zo stom uitzien als je ineens midden in de zaal op zo’n matje gaat liggen 😛 )

  Ga zo door Jen, je ziet er prachtig uit!

  1. Ik sport vaak wel alleen ja, omdat ik dan het meest effectief train. Met iemand er bij is het al vaak lachen of afgeleid worden van je training omdat je zo druk aan het kletsen bent. Af en toe vind ik het wel gezellig hoor, maar meestal ga ik toch alleen.

   En het is helemaal niet raar om in je eentje op een matje te liggen. Je bent er voor jezelf! Niet denken aan wat andere mensen misschien over jou denken 🙂

 44. Ik had blijkbaar nog niet gereageerd (wel al op instagram).
  Toen ik vanmorgen wakker werd, was jouw artikel eigenlijk het eerste waar ik aan dacht! Wat was ik benieuwd zeg! En wauw, wat een verandering, je mag trots op jezelf zijn! Ik vind het echt heel inspirerend om jouw verhaal te lezen, geeft mij meteen weer meer motivatie 🙂

  In januari was ik ook van plan alles om te gooien, maar toen ik erachter kwam dat ik allemaal tekorten in mijn bloed had, moest ik het rustig aan doen. 3 maanden geen sport voor mij…
  Gelukkig ben ik er nu bijna helemaal van af, en ga ik zeker weer opnieuw beginnen! Ik hoop het zo ver te schoppen als jij! 😀

 45. Gaaf! Ik ben ook bezig om mijn leven te beteren. Ik merk ook heel erg dat ik het snoepen niet eens mis, je hebt dat echt allemaal niet nodig. Goed om te zien dat het jou zo goed is gelukt! Je ziet er super goed uit!

 46. Toppertje!! Vind het heel erg leuk om te lezen!! Het motiveert mij ook weer. Dat je lekkerder in je vel zit, komt ook over op je blog! Keep up the good work and keep us posted!

 47. Als ik naar de eerste foto’s kijk, kan k me niet voorstellen dat ik je zo gekend heb. Wat gek! Maar wat een geweldig resultaat heb je tot nu toe al bereikt! Echt heel knap!
  Ik ben sinds mijn stage ook meer aan het sporten en gezonder aan het leven. Ik merkte dat ik van een kantoorbaan lui werd en aan kwam. Ik zie alweer positief verschil, maar ben er nog lang niet. Jouw before and after foto’s geven me wel een enorme motivatie boost! Thanks! 🙂

 48. Wat een verschil! Niet alleen in gewicht maar je straalt ook echt! Keep up the good work! Zelf heb ik ook periodes dat ik heel goed sport,eet en krachtoefeningen doe maar toch zwakt het vaak ook weer af. Wil het deze keer echt eens voorgoed volhouden!

 49. Heel erg leuk om dit te lezen en tof om dat resultaat zo te zien! Ik zou het ook heel graag doen maar ik denk dat het wel lastiger is als je thuis woont omdat je gewoon mensen om je heen hebt, en die kan je er niet allemaal in meeslepen. Bovendien doe ik zelf geen boodschappen. Het is echt een knop die je moet omzetten in je hoofd en ik denk dat dat heel lastig voor mij is. Ooit hoop ik dat het mij ook lukt. Superknap, respect voor je!

 50. Wat een fijn en motiverend artikel! 🙂
  Ik denk dat ik nu ongeveer hetzelfde model heb dan jij vroeger, een tijdje geleden ben ik begonnen met gezonder te eten… Maar na twee maand ben ik plots daarmee gestopt, geen idee waarom… Ik denk dat het komt omdat ik thuis woon en het daardoor niet altijd even makkelijk is. Mijn ouders moesten steeds yoghurt, fruit,… Speciaal voor mij kopen en vergaten dat vaak. Ochja, ik zie dit artikel vooral als een goede start om opnieuw te beginnen! 🙂

 51. Je blog lees ik echt al jaren, maar reageren doe ik eigenlijk nooit. Ik vind het mooi om te zien hoe je het hebt aangepakt. Veel blogs praten over superfoods, zogenaamd gezond eten waar ik echt nog nooit van gehoord heb en suiker wordt gezien als een gif en ik merk dat ik me daardoor laat meeslepen, maar dat is dus helemaal niet nodig. Je bent een inspiratie! 🙂

 52. Het is natuurlijk al een triljoen keer gezegd maar; Wat ontzettend knap van je. Echt fijn dat je zo lekker in je vel zit en dat je er zoveel energie van krijgt. Ik ben een aantal jaar geleden ook ongeveer 7 kilo afgevallen, maar de laatste tijd gaat het allemaal weer wat minder. Door dit te lezen krijg ik weer motivatie om beter mijn best te gaan doen. Ik moet gewoon een sport vinden waar ik plezier in heb. Iets als zwemmen, bijvoorbeeld. Of roeien. En daarnaast denk ik dat ik mezelf maar eens moet pushen om wat meer Blogilates filmpjes te laten doen. Anyways, echt heel knap. Je ziet er echt geweldig uit. Liefs, Stella.

 53. Wauw, top! Ik ben vorig jaar ook in een half jaar ongeveer tussen 6 en 7 kilo afgevallen. Ik sport nog steeds lekker veel. Ook probeer ik aan mijn eten te denken, maar ik heb ook echt genoeg cheats.. ik houd gewoon van eten :). Maar ik vind het ook superfijn om fit te zijn en kracht te hebben, dat voelt gewoon enorm fijn.

 54. Super goed artikel, heel hulpzaam! Ik ga sinds deze week naar de sportschool omdat ik gewoon vind dat ik meer moet bewegen, heb jij tips om het sporten leuker te maken?

 55. Hi Jennie,
  Erg inspirerend stuk. Ik vroeg me af.. welke sites haal jij ideeën voor gezonde producten en recepten vanaf? Ik google me suf, maar kom niet echt op een goede website terecht.
  Wil ook graag overstappen naar ‘kleine hapjes’ eten door de hele dag heen, maar krijg niet echt heel veel inspiratie vanuit websites en wil graag verschillende producten afwisselen.
  En als jij naar de sportschool gaat doe je dan 2 uur spinning EN krachttraining of wissel je het af (bijv. 2 dagen spinning/ 2 dagen krachttraining)? Ik fitness ook bij Fit4Free en ben de loopband een beetje beu, goeie tip dat spinnen!

  Misschien nog een leuke tip: http://nl.mymuesli.com/ op deze site kun je je eigen muesli samen stellen met allerlei gezonde producten! 🙂
  Groetjes!

 56. Mijn vriend zegt dat je echt een goed stuk heb geschreven en dat je echt helemaal gelijk hebt in alles wat je zegt. Je hebt wel echt een ziek effect bereikt! Goed van je!

 57. Super inspirerend, bedankt dat je dit met ons wilde delen! Je bent sowieso een prachtige meid, en nu dus ook nog eens in een strak lichaam 🙂

 58. Heel veel respect voor jou! Ik vind het echt knap dat je zo’n resultaat hebt neergezet in 10 weken en helemaal alleen! Je lichaam is strakker en het belangrijkste is, is dat jij je er goed in voelt!

  Ik ben eigenlijk toch ook wel benieuwd naar wat voor oefeningen/apparaten je nou precies doet.

  Zelf vind ik hardlopen helemaal leuk, maar kan ik dit helaas niet doen door een blessure. Aangezien het nu vakantie is en ik geen school meer heb (ik doe een sportopleiding, waardoor ik nu 8-10uur per week minder zal gaan sporten) wil ik ook naar de sportschool. Binnenkort ga ik met mijn vader die er aardig wat verstand van heeft, maar ben dus wel benieuwd naar wat jij allemaal doet.

 59. wauw echt super goed van je en wat fijn dat je nu weer lekker in je vel zit door het sporten enzo en super leuk dat je dit met ons wilt delen echt inspirerend!

 60. Wat fijn om te lezen! Ik ben sinds een maand ook gezonder beginnen eten en ook weer beginnen sporten. Ik was na mijn studietijd (3 jaar) ook 5 kilo bijgekomen en daar wilde ik vanaf! Ik ga elke week 1 à 2 keer een uurtje zwemtraining doen en sinds deze week ben ik ook begonnen met hardlopen! Qua voeding doe ik hetzelfde als jou: ik eet geen brood meer en ’s avonds doe ik afwisselend wel en geen koolhydraten eten. ’s ochtends ontbijt ik havermout met sojamelk en fruit: écht een aanrader en ook super gezond! En voor het snacken heb ik wel een tip: gewoon NIET kopen! Als je het niet in huis hebt, is de verleiding natuurlijk minder groot en je kan in de plaats dan gewoon beter een stuk fruit eten 😉 ! Ik tel persoonlijk wel dagelijks calorieën en houd het ook bij, omdat dit me een beter beeld geeft en ik zo écht weet wat ik eet en waar het eventueel de volgende keer beter kan (zowel in meer eten als in minder eten ;)). En maar 1x in de maand op de weegschaal staan is voor mij ook wel genoeg 😀 !

 61. wauw super knap! en je ziet er goed en fit uit!
  (niet dat je daarvoor er niet goed uit zag hoor ;p )

  maar dit motiveert mij echt weer om gezond te eten en te bewegen..
  sinds ik mijn zus een half jaar geleden heb verloren.. ben ik alleen maar ongezond bezig.. en heb ik nergens zin in..
  in mijn hoofd wil ik graag gezond eten en sporten.. maar in praktijk lukt het mij niet om het uit te voeren.. terwijl ik altijd het leuk vond om te wandelen/ fietsen etc..

  maar nu ik dit zo lees.. wil ik er weer voor gaan en het weer oppakken! 🙂

  ga vooral zo door! 😀

 62. Wat heb jij een prachtig lichaam! Ik hoop ooit het sporten op te kunnen pakken, maar op dit moment heb ik daar teveel pijn voor en kan ik niet veel anders dan thuis op de bank zitten. Ik wil wel proberen te blijven fietsen, want nu er geen school is, beweeg je natuurlijk snel nog minder!

  Wat een mooi voorbeeld ben jij!

 63. Jenny, wat ben je mooi! Heerlijk artikel met super voor en na foto’s. Dank je voor de fitspiration die ik zo goed kan gebruiken je eerlijkheid over snoepen en het maken van keuzen. Mijn kindje in nu 7 maanden na de fitgirlabchallenge probeer ik zoveel mogelijk thuis te doen om strakker te worden en lekker veel te wandelen om fitter te worden. Thanks!

 64. Wat een inspirerend artikel. Je hebt helemaal gelijk in verband met die krachttraining. Ik heb onlangs een leuk youtube kanaal gevonden: Tone it up. Dit zijn twee absurd mooie meisjes die allerlei oefeningen doen op het strand om bv. een strakkere kont te krijgen. Ik ben echt dol op hun kanaal omdat ze mij echt motiveren.

 65. Welke oefeningen heb je zoal gedaan om een platte buik te krijgen? Ik fitness al een tijdje en doe ook aan spinning maar ik geraak maar niet van mijn buikje af.. 🙁 Je ziet er trouwens super uit!

 66. Wauw, wat knap van je! Heel inspirerend ook!
  Ik ben zelf ook bezig met afvallen d.m.v. cardio en krachttraining. Door je blog te lezen krijg ik weer extra veel motivatie 🙂

 67. Bedankt voor je motivatie! Op dit moment voel ik me hetzelfde als dat jij voorheen had en vanaf volgende week begin ik bij een sportschool. Ik vind het nog lastig wat wel of niet te eten maar je tips geven me veel ideeën!

 68. heee kei goed van jou. ik heb wel een vraag : wat eet je als je dan geen brood eet ’s morgens en ’s middags, want ik wil dit ook gaan doen en zit nog op school. maar ik weet niet wat ik in plaats van brood dan moet gaan eten.

 69. echt super goed van je! ik herken heel veel dingen die je noemt zoals moe zijn, niet lekker in je vel zitten. heb altijd geturnd maar doe dit al een paar jaar niet meer en dat merk ik echt. veel moe etc. tijd om maar weer te gaan sporten. leuk artikel!

 70. Wow, ik kijk nu voor de eerste keer op je blog. Maar na het lezen van dit artikel vind ik je wel echt een sterke vrouw! Jeetje wat knap dat je je wil om hebt gezet in resultaat. Ik heb bewondering voor je! Je ziet er goed uit!

 71. Geweldig resultaat! Super leuk dat je ook aan spinning doet. Ik sport ook bij f4free en doe zeker 4/5 keer per week aan spinning. Op een gegeven moment ken je inderdaad alle grapjes van evert haha en dat hij in letterlijk elk filmpje het woord DISCIPLINE zegt!

 72. Elke keer zie ik deze foto’s weer! Echt super dat je doorzet en dat je het gehaald hebt! Ik ben ook bezig in de sportschool om iets strakker te worden (ik ben niet dik ofzo) alleen hou ik het nog niet zo goed vol haha.

 73. Ging je echt iedere dag drie keer naar de sportschool? Ik ga binnenkort op mezelf wonen in nijmegen en wil ook een gezonde leefstijl creëren en afvallen. Heb je nog kook- en/of boodschappentips?
  Liefs, melina

  1. Drie keer per dag? Nee joh! Dat zou wel heel overdreven zijn, haha 🙂 Waar heb je dat gelezen?

   Voor kooktips zou ik kijken naar verschillende rijstgerechten. Lekker en licht op de maag voor tijdens het sporten!

 74. Wat onwijs knap dat je jezelf zo hebt getransformeerd! Daar heb je hard voor moeten werken, respect! Gelukkig heb jij krachttraining met beide handen aangepakt! Veel meiden weten niet wat krachttraining voor je lichaam kan doen, hoe geweldig het je kan shapen. Ik ben zelf twee weekjes geleden begonnen met een blog over effectief trainen, om hiermee te laten zien wat meiden hiermee kunnen bereiken en hoe je dit kunt doen(workouts). Want het is onwijs zonde als je het te snel opgeeft omdat je niet de juiste trainingen gebruikt! Super leuk om jouw bericht te lezen. Veel succes met je coole blog! Liefs xx Lilian

 75. Allereerst, super artikel lekker inspirerend! Ik moest zo hard lachen om je ‘Evert van der Zee verhaal’. Ik moet altijd zo hard lachen om ‘Espanyaaaa’ als we weer eens door Spanje fietsen!

 76. Zou je een artikel kunnen schrijven over hoe jou week eruit ziet, en wat je eet, en hoeveel je sport, hoe laat je bent gaan slapen etc. Of een artikel waar nog veeeeel meer tips in staan hoe jij het doet en wat voor oefeningen enzovoort!
  Ik heb een kalender gemaakt samen met een meisje uit de klas en zijn ermee gestart!

 77. wauw echt super inspirerend dit! ik ben nu ongeveer zoals je eerst was en voel me niet perse dik maar wel een beetje lui en niet in shape. Ik denk altijd dat ik het toch niet kan maar door dit te lezen krijg ik wel spontaan zin om mn hardloopschoenen aan te trekken, ga ik ook maar eens doen ook denk ik 🙂
  thanx!
  xx

 78. Heyy uhm ik probeer ook af te vallen maar ik eet ong. 1 Snicker (Zo’n kleine) per dag maar ik heb 3 dagen in de week hockey van 1 uur (3 uur dus) en ik fiets 5 dagen in de week (45 min heen 45 min terug dus dat is 7,5 uur per week) en dan heb ik ook 2 keer in de week paardrijden (1 les van 1 uur en 1 les van een half uur dus dat is 1,5 uur bij elkaar) En toch val ik niet af terwijl ik ook alleen maar water drink en na die (meestal) Snicker eet ik alleen maar fruit? Heb je enig idee hoe het komt? Voor de rest echt super dat je zo bent afgevallen zeg!

 79. Wauw, zoals jij nu bent, dat is ook mijn doel! Alleen kom ik er maar niet aan. Ik wil het zo graag en dan ga ik 1 week echt gezond eten en daarna is alles terug om zeep.. Ook vind ik maar geen sport die ik leuk vind.. bijkomen is zo makkelijk maar afvallen, jeeetje :p misschien moet ik maar eerst eens proberen van mijn eten aan te passen! Welke noten eet jij zoal? Ik hou van noten maar degene die ik ken zitten vol met calorieën.

 80. ik vind het heel gaaf dat jij dt allemaal kan, zelf probeer ik al een tijdje af te vallen en slanker te worden. het lukte niet echt en ik kreeg gelijk een terugslag nu ik dit blog van jou heb gevonden en dit super goede artikel heb gelezen ga ik er weer voor. en ohja wat stoer van je dat je die fotos gewoon dr op te plaatsen.

  xx puck

 81. hii jennie,
  ik zie echt al een goed verschil op de foto’s hoor, ziet er goed uit!
  ik probeer ook al heel lang over te gaan naar een gezondere levensstijl en jij hebt me nu geholpen met hoe ik dit het beste kan doen.
  jij hebt het alleen de hele tijd over de sportschool, dit zou ik ook graag willen doen maar ik ben pas 14 en dan mag dat nog niet.
  ik doe zelf aan judo, ik train nu 2 tot 3 keer in de week.
  heb je nog tips als alternatieven voor de sportschool?
  xx martine

 82. Wouw mijn complimenten! Ik ben nog maar dertien maar droom van een strakker en slanker lichaam. Ik had me ongeveer 3 maanden geleden ingeschreven bij de sportschool, maar ben nu alweer uitgeschreven. De sportschool is volgens mij niet echt iets voor mij. De GGD had me aangeraden om meer aan mijn eetpatroon te werken en het een beetje te veranderen, omdat ik eigenlijk al genoeg aan beweging deed. Het lukt iets beter dan eerst maar ik begin mijn motivatie kwijt te raken wat ik super jammer vind. Ik heb ook al foto’s gemaakt van mijn lichaam zoals het nu is, wat jij hebt gedaan met je after-lichaam 🙂 Je mooie lijf is om jaloers op te zijn hoor haha. Heb je hier ook moeite mee gehad, dat je je motivatie gewoon kwijt raakte? Heb je misschien tips hiervoor? Liefs Frederique

 83. Wauw, wat een onwijs gave site is dit zeg! Ik heb je (om het zo maar even te zeggen) net ontdekt, en dit is ook mn eerste artikel die ik van je lees, maar dat gaat zeker niet de laatstr zijn !!!! Super!

  En trouwens, resepect voor jouw “resultaat” en hoe je dat aangepakt hebt !!!! Ik wordt er helemaal door gemotiveerd. Morgen meteen boodschapjes doen… haha !!!

 84. Hoi Jennie,

  6 maanden geleden door jou geïnspireerd toen ik toevallig jou verhaal op google tegen kwam!
  Heb het ook op jou manier aangepakt!
  Super resultaat behaald hier op zolder.
  Thanx

  Groeten Bas

 85. Hey Jennie,

  het is al meer dan een jaar geleden dit artikel maar super om te lezen! 🙂
  Het motiveerd me om zelf aan de slag te gaan. Ik ben nu alleen nog aan het wachten op een reactie ivm een hoepel die ik bij jullie wou bestellen hihi. 😀
  Hopelijk kan ik er snel aan beginnen!
  Een heel fijn eindejaar Jennie & doe zo voort!

  Je bent een kanjer!

  Groetjes Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.