Sportupdate – hallo spierbal?!

Na een tijdje geen sportupdate heb ik er dan eindelijk weer eentje! Ik heb de sportupdate de vorige maand overgeslagen omdat ik eigenlijk niets te vertellen had. Doordat ik de hele tijd hoepels zat te tapen ben ik in anderhalve maand tijd volgens mij 0 keer in de fitness geweest. Ik heb alleen twee tot drie keer per week gehoelahoept en wat buikspieroefeningen gedaan en besloten het even op een laag pitje te houden totdat ik een ritme gevonden zou hebben in school, mijn blog en de shop. Dat ritme heb ik nu zo ongeveer gevonden dus ik ben er weer helemaal klaar voor. Ik ben de afgelopen drie dagen weer in de fitness geweest en het was ZO fijn. Ik had zelfs de spierpijn gemist. En dat is geen grapje.

Ik heb echt anderhalve maand aan slecht eten en weinig beweging achter de rug dus ik vind het fijn dat ik nu weer op het goede spoor zit. Door alles wat moest gebeuren vergat ik de boodschappen en kocht ik vaak een kant en klaar maaltijd of ik bestelde pizza 🙂 Ik voelde me op zich wel goed, maar ik weet hoe fijn ik mezelf voel als ik lekker veel sport en gezond eet. Nu ben ik weer terug aan het gaan naar drie tot vier keer per week fitness en uiteraard weer veel hoelahoepen.

Toen ik vorige week in een paskamer stond ging ik voor de grap even mijn armspieren aanspannen en toen BAM was daar ineens een soort van spierbal. Ik heb nooit zulke gespierde armen gehad dus ik heb daar nog een tijdje staan ‘flexen’ haha. Ik denk dat het komt door het in elkaar zetten van al die hoepels. Dat is af en toe best zwaar werk en na een dag hoepels maken voel ik het vaak ook wel in mijn armen. Sinds een tijdje doe ik ook eiwitpoeder door mijn ontbijtshakes dus misschien komt het ook een beetje daarvan? Ik weet het niet. Ik vind het in ieder geval wel mooi en ben er erg blij mee! Verder zijn mijn buikspieren er nog en mijn taille heeft nog steeds dezelfde omvang dus ik heb gelukkig geen schade gehad door de afgelopen anderhalve maand. Dan kan ik nu weer lekker verder!

Ik moet even kijken hoe ik het ga doen met de sportupdates. Het liefst zou ik iedere maand before en after foto’s plaatsen maar op een gegeven moment houdt het op, dan valt er weinig meer te veranderen. Ik zit nu een beetje op een punt waarop ik denk dat mijn lichaam niet meer snel zal veranderen. Ik ga nu gewoon door met trainen en voor de zekerheid tussendoor foto’s maken, maar ik moet dus even kijken of er wel verschil op te zien gaat zijn.

Laatst zat ik nog eens te kijken naar waar ik vandaan kom. Hoe mijn lichaam er twee zomers geleden uit zag (hier te zien) en hoe ik me toen voelde. Ik vind het fijn dat ik het allemaal rustig aan en op mijn eigen manier heb gedaan. Ik heb het geen moment vervelend gehad en ben langzaam naar iemand toe gegroeid die sporten super leuk is gaan vinden. Dat kan ik dan ook iedereen aanraden: rustig aan doen en lekker doen wat jij leuk vindt.

33 thoughts on “Sportupdate – hallo spierbal?!”

 1. Ook al heb je een tijdje niet veel bewogen, je ziet er goed uit! En wat een mooie beloning van al die hoepels in elkaar zetten, goede spierballen hoor :). Ik heb door het tillen van mijn kids (de kilo’s bouwen mooi op, naarmate ze groter worden, haha) vanaf hun geboorte ook goede spierballen gekregen. Je begint met 3 kilo, maar nu zijn ze tussen de 10 en 15 kilo en dat tikt aan ;).

 2. Heyyy, ik zie inderdaad een stel spierballen! Ik denk dat jouw manier van sporten inderdaad het beste werkt voor de meesten. Veel vrouwen/meisjes gaan nu van een winterdip ‘opeens’ over naar 5 keer per week diehard sporten, waardoor ze het binnen 2 weken weer opgeven. Rustig aandoen is veel effectiever, dat zien we wel weer. 🙂

 3. Waaa je armen zijn mooi geworden jen! ik kan me herinderen dat je eens blogde over armen trainen dat je dat niet leuk vond dit is de perfecte oplossing je ziet er goed uit :]

 4. Ziet er helemaal goed uit! Ach en soms mag je best even ongezond eten toch? Waar is je zwartr sport bh/topje vandaan op de rechter foto?

 5. Wow wat goed dat je gewoon zo lekker kan doorgaan en dat je taille en alles nog hetzelfde is. Wat een fijn gevoel is dat! Ik ben eindelijk uit mijn winterdip en nu kan ik volop weer lekker gaan sporten om hopelijk mijn ‘bikini body’ te krijgen 🙂

 6. Ah Jennie, je bent zoo goed bezig! Ik heb nog steeds de motivatie niet gekregen om aan de slag te gaan.. Mijn yogamatje staat al weken onuitgepakt in m’n kamer, maar ik doe het maar niet. Zo lastig om echt te beginnen vind ik! xx

 7. Wow, jij doet het zo goed met sporten! Ik zou graag willen sporten, maar ik vind dat ik het zo druk heb, omdat ik traag ben in de dingen die ik doe. Ik ben heel hard aan het twijfelen of ik een hoelahoep zou kopen, maar als ik er eentje heb, dan kan ik zelfs in huis sporten, lijkt me geweldig! Hopelijk lukt het me voor de zomer nog!

 8. Hey Jennie, het is alweer lang geleden (2 jaar al, wow ik was vergeten dat ik je al zo lang volgde) dat je een artikel schreef over sport.
  Ben je er gewoon niet meer zoveel mee bezig of schrijf je er niet graag meer over?
  Ik zou het alleszins erg fijn vinden moest je af en toe nog eens een update zetten. Ik vond het altijd erg motiverend om te lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.