Tips om effectiever met je tijd om te gaan

Je kent het denk ik wel: je gaat ‘even’ op Instagram kijken of je nieuwe upload nog likes heeft gekregen en voor je het weet zit je naar foto’s te kijken van het vriendinnetje van het zusje van je nichtjes beste vriendin. Of van lekker eten, de meest luxe vakantiebestemmingen, fitnesschicks.. Hoe dan ook, het werkt afleidend. Ik had een tijdje terug vaak het gevoel dat ik veel meer had kunnen doen op een dag. Veel van mijn tijd ging op aan dingen als doelloos ronddwalen op social media, middagdutjes en dat ene uurtje dat ik ‘s ochtends langer in bed bleef liggen. Het was tijd voor verandering!


Ik stelde drie regels voor mezelf op die ik met jullie wil delen als tip:
1. Om 7 uur opstaan en ‘s avonds zoveel mogelijk proberen om rond half 11/11 uur te gaan slapen. Dit om een ritme te krijgen! En ja, dat is lastig wanneer je pas om 11 uur les hebt, maar je kunt in die paar uurtjes al zoveel doen! Dan hoef je het na school niet meer te doen en heb je ‘s avonds dus tijd voor leuke dingen 🙂
2. Maak voor iedere dag to-do lijstjes. Klinkt heel gewoontjes, maar het werkt zo goed. Ik raak super gemotiveerd wanneer ik weer iets van mijn lijstje af kan strepen. Vooral wanneer het een rotklusje is.
3. Check social media op drie vaste tijdstippen: ‘s ochtends als je wakker wordt 10 minuten, ‘s middags tijdens de lunch een kwartier en ‘s avonds, wanneer je alles van je to-do lijstje hebt afgestreept mag het onbeperkt (= extra motiverend!).

Dankzij deze tips heb ik nu een ritme waardoor ik heel fijn slaap, geen middagdutjes meer heb en ik krijg vrijwel altijd al mijn taken af. Kleine simpele veranderingen kunnen heel veel verschil maken!

Heb jij nog tips om hieraan toe te voegen?

51 thoughts on “Tips om effectiever met je tijd om te gaan”

  1. Wat een goede tips! ik geloof wel dat het echt werkt om meer uit je dag te halen! ik ken het ook echt dat je dan denkt: ‘wat heb ik nu de hele dag gedaan?’ haha. ik vind je blog trouwens echt leuks om te lezen, top!

  2. Goede tips, ik raak ook altijd meer tijd kwijt aan social media en kan dan die ovolgende ochtend ook nooit goed opstaan omdat ik de avond ervoor pas laat ga slapen omdat ik niks afkrijg door de social media… Ik maak vrijwel voor iedere dag een to do list, maar weet niet goed hoe ik dat zou moeten doen. Zou je misschien een keer een artikel kunnen schrijven over hoe je een to do list maakt? 🙂

  3. Ik sta bijv ook om 8 uur op in de vakantie omdat ik anders een heel vervelend slaapritme krijg. We zullen zien of ik dit ook in de zomervakantie kan volhouden 😉

  4. “Even” instagram, facebook of tumblr checken wordt bij mij al snel meer dan even. Die tijd vliegt werkelijk voorbij als je achter je laptop of mobiel zit. Ik ga deze tips maar gebruiken!

  5. Goeie tips, alle social media staat bij mij op een laag pitje behalve Instagram. Ik blijf dat gewoon echt verslavend vinden, gelukkig motiveert het mij heel erg en vind ik het geen tijdverdoening. Facebook enzo daarentegen weer wel .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.