Tips om effectiever met je tijd om te gaan

Je kent het denk ik wel: je gaat ‘even’ op Instagram kijken of je nieuwe upload nog likes heeft gekregen en voor je het weet zit je naar foto’s te kijken van het vriendinnetje van het zusje van je nichtjes beste vriendin. Of van lekker eten, de meest luxe vakantiebestemmingen, fitnesschicks.. Hoe dan ook, het werkt afleidend. Ik had een tijdje terug vaak het gevoel dat ik veel meer had kunnen doen op een dag. Veel van mijn tijd ging op aan dingen als doelloos ronddwalen op social media, middagdutjes en dat ene uurtje dat ik ‘s ochtends langer in bed bleef liggen. Het was tijd voor verandering!


Ik stelde drie regels voor mezelf op die ik met jullie wil delen als tip:
1. Om 7 uur opstaan en ‘s avonds zoveel mogelijk proberen om rond half 11/11 uur te gaan slapen. Dit om een ritme te krijgen! En ja, dat is lastig wanneer je pas om 11 uur les hebt, maar je kunt in die paar uurtjes al zoveel doen! Dan hoef je het na school niet meer te doen en heb je ‘s avonds dus tijd voor leuke dingen 🙂
2. Maak voor iedere dag to-do lijstjes. Klinkt heel gewoontjes, maar het werkt zo goed. Ik raak super gemotiveerd wanneer ik weer iets van mijn lijstje af kan strepen. Vooral wanneer het een rotklusje is.
3. Check social media op drie vaste tijdstippen: ‘s ochtends als je wakker wordt 10 minuten, ‘s middags tijdens de lunch een kwartier en ‘s avonds, wanneer je alles van je to-do lijstje hebt afgestreept mag het onbeperkt (= extra motiverend!).

Dankzij deze tips heb ik nu een ritme waardoor ik heel fijn slaap, geen middagdutjes meer heb en ik krijg vrijwel altijd al mijn taken af. Kleine simpele veranderingen kunnen heel veel verschil maken!

Heb jij nog tips om hieraan toe te voegen?

51 thoughts on “Tips om effectiever met je tijd om te gaan”

 1. Handige tips! Net wat ik nu nodig had. Ik heb momenteel examens en merk dat ik soms kostbare studietijd verspil door sociale media te checken op mijn telefoon. Ik ga je tip van die drie momenten eens proberen vandaag.

 2. Haha dit deze tips volg ik nu zelf al een tijdje. Het werkt wel, maar niet voor als je een avond uitgaat ofzo ;P maar dat zijn dan uitzonderingen natuurlijk 😉

 3. Ik probeer me ook aan deze ‘regeltjes’ te houden! Sta elke dag om half 8 op, ga op tijd naar bed, maar merk wel doordat ik veel online bezig ben ik automatisch veel tijd verspil in webshops en op social media.

 4. Goede tips! 7 uur is me net iets te vroeg, als ik daar eens van maak dat ik om 9 uur kan beginnen, vind ik dat ook prima haha. To do lijstjes ben ik de laatste tijd veel strikter in geworden, dat helpt wel!

 5. Ik heb zelf gelukkig niet veel problemen mt plannen etc. To-do lists maken gebruik ik vooral voor m’n blog zodat ik een duidelijk overzicht heb van wat er nog gedaan mpet worden die week:) btw, heel leuk notitieboekje! (Dat werkt serieus ook motiverend).

 6. Goede tips! Ik vraag me alleen af, jij bent ook student toch? Ga je nooit avondjes doordeweeks stappen (of in het weekend?) waardoor je dan niet aan dat ritme komt van 7 uur opstaan? Ik zou heel graag een vast ritme willen hebben, maar in het studentenhuis waar ik in woon is zoveel gezelligs te doen elke avond waardoor het me nooit lukt om voor 1 uur ‘s avonds in bed te liggen. Wat natuurlijk ook aan mezelf ligt, haha. Maar ik vroeg me dus af hoe jij hiermee omgaat? 🙂

 7. Fijne tips! Ik merk dat ik zelf het liefst tussen 7-8 uur ‘s ochtends opsta doordeweeks en in het weekend (omdat ik dan later naar bed ga) ben ik er meestal rond 9 uur wel uit of het moet écht heel laat geworden zijn. Ik merk dat sinds mijn vriend vroeg op moet voor zijn werk ik er beter in ben om ‘s avonds ook optijd naar bed te gaan, dat is wel heel fijn. Ook maak ik altijd een to-do list van de hele week, die probeer ik altijd af te krijgen, maar mocht het niet lukken, so be it.

 8. Goede tips! Ik merk van mezelf ook dat ik vaak doelloos op Facebook zit rond te dwalen. 100x de pagina refreshen in de hoop dat er iets nieuws online gezet is. In die tijd had ik al zo veel andere dingen af kunnen ronden!

 9. To-do lijstjes werken bij mij totaal niet, ik vergeet op het moment van opschrijven namelijk de helft. Dan kom ik er aan het einde van de dag achter dat ik nog dingen moet doen. Kan ik ‘t net zo goed niet opschrijven hahah.

 10. Handige tips! Regelmaat is zooo belangrijk, ook qua eten! Als ik vrij ben en lekker thuis ben heb ik eigenlijk veel meer structuur dan wanneer ik werk. Klinkt heel stom maar met mijn blog kan ik dan veel meer dingen doen en afstrepen, dan dat ik dat op mijn werk doe. Ik zou daar ook allemaal lijstjes kunnen maken, maar ja ik kan beter een lijstje gaan maken waar ik zou willen gaan werken haha

 11. Fijne tips! Vooral dat van het ritme zou ik heel graag willen (had ik mijzelf ook al bedacht) maar dat vind ik zo moeilijk! Ik kan zo genieten van uitslapen, misschien toch maar eens gaan proberen.

  Mag ik vragen waar dat boekje van is op de foto? Die is echt leuk!

 12. Wauwie, social media checken op vaste tijdstippen! Vraag me af of ik dat kan. Of nee, eigenlijk weet ik stiekem al dat ik dat dus NIET kan. De andere tips ga ik wel echt uitproberen, ook al heb ik wel een beetje de gewoonte dat sowieso te doen (: Goed van je dat doelen stelt en je eraan houdt! Liefs, Stella.

 13. Wow wat een handige tips, dat had ik net nodig! Zoals vorige week had ik een paar dagen vrij, maar wat heb ik nu eigenlijk gedaan? Voor m’n gevoel niks.. Ik weet niet of ik er gedisciplineerd genoeg voor ben, maar ik ga het zeker proberen! 🙂

 14. Een tip die ik ooit op Reddit las, was ook erg handig. Namelijk: Kijk af en toe als je even niks te doen hebt om je heen en ruim alles op wat je binnen 5 minuten kan doen. Op deze manier stapelt bijvoorbeeld de afwas niet op en ben je sneller klaar. Hetzelfde geldt voor je slaapkamer bijvoorbeeld. Als je elke dag 5 minuten even wat opruimt in je kamer, hoef je het niet allemaal in 1 dag urenlang te doen. Hopelijk hebben meer mensen ook wat aan deze tip!

 15. Wat een goede tips! ik geloof wel dat het echt werkt om meer uit je dag te halen! ik ken het ook echt dat je dan denkt: ‘wat heb ik nu de hele dag gedaan?’ haha. ik vind je blog trouwens echt leuks om te lezen, top!

 16. Goede tips, ik raak ook altijd meer tijd kwijt aan social media en kan dan die ovolgende ochtend ook nooit goed opstaan omdat ik de avond ervoor pas laat ga slapen omdat ik niks afkrijg door de social media… Ik maak vrijwel voor iedere dag een to do list, maar weet niet goed hoe ik dat zou moeten doen. Zou je misschien een keer een artikel kunnen schrijven over hoe je een to do list maakt? 🙂

 17. “Even” instagram, facebook of tumblr checken wordt bij mij al snel meer dan even. Die tijd vliegt werkelijk voorbij als je achter je laptop of mobiel zit. Ik ga deze tips maar gebruiken!

 18. Goeie tips, alle social media staat bij mij op een laag pitje behalve Instagram. Ik blijf dat gewoon echt verslavend vinden, gelukkig motiveert het mij heel erg en vind ik het geen tijdverdoening. Facebook enzo daarentegen weer wel .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.