Tips voor een reis naar Los Angeles

Jennie from the Blog Venice Beach 3

Mijn reis naar Los Angeles zit er helaas weer op en om het af te sluiten heb ik hierbij een post met mijn algemene tips voor een reis naar deze geweldige stad. Dus.. mocht je van plan zijn er binnenkort (of ooit) naartoe te gaan, houd dan rekening met de volgende punten.

Verspreid je verblijfplekken
Los Angeles is enorm groot. De stad telt ongeveer 4 miljoen inwoners en om van de ene kant naar de andere kant van de stad te komen ben je al gauw een uur onderweg met de auto. Als je pech hebt met de files die er vaak zijn doe je er zelfs langer over. Mijn tip is daarom om je verblijfplekken te spreiden. Wij hebben eerst 5 dagen in Hollywood doorgebracht, zijn daarna 3 dagen naar Las Vegas gegaan en eindigden onze trip met 5 dagen bij Venice Beach / Santa Monica. Dit vonden wij een hele fijne verdeling. Via AirBnb kun je leuke en betaalbare verblijfplekken vinden.

Tax & fooi
Alle prijzen die je ziet, of het nu om eten of kleding gaat, zijn zonder tax weergegeven. Weet dus dat de uiteindelijke prijs die je gaat betalen wat hoger ligt dan die op het prijskaartje. Ook wordt er wanneer je uit eten gaat een fooi verwacht. Deze kun je los geven of wanneer je gaat pinnen bijschrijven op het bonnetje.

Jennie from the Blog California Girls

Vervoer en Uber
De app Uber is groot in Los Angeles en wij hebben er daarom ook constant gebruik van gemaakt. Je opent de app op je telefoon, drukt op het knopje ‘ophalen’ en vaak staat er al binnen 2 minuten iemand voor je neus. Je wordt opgehaald door inwoners van LA (in hun eigen auto) die wat geld bij willen verdienen. Ze worden allemaal gecontroleerd dus de chauffeurs zijn gewoon betrouwbaar. Het zijn vaak hele gezellige mensen die je ook nog goede tips over de stad kunnen geven. De app is gekoppeld aan je PayPal of creditcard en wanneer je de auto uit stapt wordt het bedrag van je rekening afgeschreven. Geen gedoe met contant geld dus. Gebruik van Uber is veel goedkoper dan de normale taxi’s. Wij zaten een keer 70 minuten in een Uber en moesten maar 30 dollar afrekenen. In een gewone taxi zou dit oplopen tot misschien wel 200 euro. Als je trouwens de code af82a gebruikt bij aanmelding bij Uber dan krijgen jij en ik beide een rit gratis. Uber kun je ook in Amsterdam gebruiken.

Je kan ook een auto huren maar dat hebben wij niet gedaan omdat het een drukke stad is qua verkeer, gedoe met parkeren en omdat de stoplichten anders werken dan bij ons 🙂 Het openbaar vervoer vinden wij niet zo fijn in LA en je bent veel tijd kwijt aan het uitzoeken waar je heen moet, stukken lopen.. Uber zet je gewoon op het adres af waar je naartoe wil.

Jennie from the Blog Venice Beach 2

Vliegtickets
In het laagseizoen is het in LA vaak gewoon lekker weer en betaal je als je goed zoekt €500 voor een ticket. In het hoogseizoen is dit bedrag vaak het dubbele of nog meer. Ga je voor een vlucht met overstap? Dan kun je beter overstappen in Europa. Als je overstapt in Amerika (streng land met veel controles) is de kans namelijk groot dat je weer opnieuw in moet checken en door de hele douane-procedure moet, wat veel tijd gaat kosten. Wij hadden een overstap op London Heathrow en dat was prima te doen.

Niet vergeten
Een reisstekker, je ESTA visum (aan te vragen op internet voor 14 dollar), een creditcard en een identiteitsbewijs. Bij gebruik van een creditcard moet je vaak je id laten zien dus neem hem ook mee als je de stad in gaat. Verder is er een tijdverschil van 9 uur.

Leuke plekken om te eten
Mijn favorieten in Los Angeles zijn: Qwench (voor gezond ontbijt/lunch, açaí bowls), Diddy Riese (voor icecream & cookie sandwiches), Urth Café (voor biologisch ontbijt/lunch), In-N-Out Burger (de beste burgerketen), Jamba Juice (lekkere verse sapjes), The Cheesecake Factory (voor lekkere cheesecake en ook voor heerlijk avondeten), Dunkin Donuts (hele lekkere donuts) en Juice Crafters (verse sapjes en açaí bowls).

Sfeer en leven daar
Wat ik het leuke vind aan LA is de sfeer die er hangt. Iedereen is vriendelijk naar elkaar en is in een goede mood. Maar ja wat wil je ook als je in een land woont waar zo ongeveer iedere dag de zon schijnt en palmbomen zijn? Mensen lachen vriendelijk naar je, geven volop complimenten en maken graag een praatje. Ten minste, dat is hoe ik het de twee keren dat ik er was ervaren heb. Oh en een pluspunt trouwens: er zijn daar geen muggen en nauwelijks andere insecten. Wij hebben alleen wat vlinders gezien. In iedere stad moet je natuurlijk goed op je spullen letten. In LA voelde ik me gewoon altijd veilig en liep ik op mijn gemak rond met mijn camera, telefoon en tas zonder dat ik me zorgen maakte dat er iets zou gebeuren.

Al mijn blogposts over Los Angeles en plekken waar ik ben geweest vind je door hier te klikken. Mocht je nog vragen hebben dan kun je die hieronder stellen, dan probeer ik ze zo goed mogelijk te beantwoorden!

Tags

26 thoughts on “Tips voor een reis naar Los Angeles”

  1. Handige tip dat Uber, dat is ook vele malen leuker dan gewoon de taxi pakken. Krijg je nog wat mee van de locals, lijkt me echt heel leuk! Grappig dat ze dit ook in Amsterdam hebben.

  2. Ah zo fijn dit artikel! Heb hem opgeslagen. Mijn verblijf voor in LA heb ik nog niet geboekt maar zat er inderdaad aan te denken om het te verspreiden, dus paar nachten hollywood en paar nachten venice 🙂

  3. Dit lijstje zal ik zeker even opslaan. Hoewel het nog een aantal jaar zal duren, wil ik ooit deze plekken gaan bezoeken. Dat wilde ik al, maar door al jouw foto’s en verhalen ben ik nog enthousiaster geworden.

  4. Afgelopen periode heb ik een project gedaan over de cultuur van Amerika. Leuk om nu dingen te lezen die ik ook heb ontdekt over Amerika. Los Angeles lijkt mij echt een geweldige stad. Ben bang dat ik niet meer terug wil.

  5. Je opmerking over muggen en andere insecten heeft mijn dag gemáákt. Ik word altijd overal gebeten, dus hoe minder beestjes, hoe beter. Dank voor de info.

  6. Leuke tips! Helaas heb ik LA ook van de andere kant gezien; ontzettend veel daklozen en verslaafden. Omdat ik in de hulpverlening werk met deze doelgroep valt het mij misschien meer op dan anderen, maar ik vond dat in deze stad wel een groot probleem.

  7. Klopt niet, als je overstapt binnen Amerika hoef je helemaal niet door een uitgebreide controle heen omdat het een binnenlandse vlucht is. Net als je binnen Europa blijft trouwens. Alleen van EU naar USA heb je de uitgebreide controle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.