Tips voor het verkopen van spullen op Marktplaats

Tips marktplaats 1

Na veel aanvragen is ‘ie hier dan eindelijk: een blogpost met mijn tips voor verkopen op Marktplaats! Zoals jullie denk ik wel weten maak ik regelmatig gebruik van Marktplaats om mijn spulletjes te verkopen. Dat doe ik eigenlijk al jaren. Als ik kleding bijvoorbeeld niet meer leuk vind verkoop ik het op Marktplaats zodat ik er weer wat nieuws van kan kopen. Laatst hield ik een groot project waarbij ik zoveel verkocht dat ik er een Chanel tas van kon kopen. Ik heb het geluk dat ik via mijn blog veel mensen naar mijn Marktplaats account trek, maar ik heb daarnaast ook wat tips waarvan ik denk dat jullie er wat aan hebben!

1. Gebruik je kanalen
Je kunt heel gemakkelijk een linkje naar je verkoopoverzicht delen met anderen. Deel het op Facebook, Twitter, Instagram, je blog, enzovoorts. Het bereikt vaak toch meer mensen dan je misschien in eerste instantie denkt. Heb je een vriendin met een groot bereik op Twitter? Die wil er vast wel even een tweet voor je uitzenden. Belangrijk is hierbij dat je gebruik maakt van beeld. Plaats dus in je uiting bijvoorbeeld een collage van 6 dingetjes die je verkoopt.

2. De letters ‘egf ’in de verkooptitel
Dit heeft wel even wat uitleg nodig. De letters egf staan voor Elle Girl Forum, een forum waar ik vroeger regelmatig op te vinden was. Meiden op dat forum konden elkaars verkoopjes vinden door middel van die drie letters. Na een tijd is het eigenlijk uitgegroeid tot een tag waarop je de allerleukste items van echte modeliefhebbers kunt vinden. Let op: gebruik deze tag alleen voor echt mooie kledingstukken en modeaccessoires om de kwaliteit van deze zoekterm te bewaren. Niet vervuilen met oude pannen en magnetrons dus, dat zou zonde zijn. Ben je zelf op zoek naar mooie mode-items dan is het dus leuk om op egf te zoeken. Je vindt er vaak echt de mooiste stukken van Marktplaats.

Tips marktplaats 2

3. De inhoud van je advertentie
Zorg ervoor dat je advertentie netjes in correct Nederlands geschreven is. Dit geeft de koper toch een fijner gevoel dan wanneer er een slordige en onduidelijke tekst bij staat. Vergeet niet in je advertentie te vermelden dat je nog meer leuke verkoopjes hebt waar mensen tussen kunnen kijken.

4. Wanneer je gek wordt van te lage biedingen
Ik stel altijd een vaste prijs in en dan zijn er nog mensen die gaan mailen “voor 10 euro minder neem ik het graag over, oké?” Nee, ik heb niet voor niets een vaste prijs ingevuld! Ik zet daarom altijd in mijn advertentie dat ik niet reageer op lagere biedingen. Dan hoef je je ook niet schuldig te voelen als je niet reageert op die e-mail. Ik merk dat ik minder van dit soort mails krijg sinds ik het in mijn advertentie vermeld.

Tips marktplaats 3

5. “Maar het kost zoveel moeite…”
De meest gehoorde reactie wanneer ik mensen aanraad om via Marktplaats te verkopen: het kost te veel tijd en moeite. Als je eenmaal bezig bent valt dat reuze mee. Er is een handige Marktplaats app en je pakketjes kun je thuis (met OnlineVerzendservice bijvoorbeeld) al klaarmaken zodat je ze alleen maar snel hoeft af te geven en te laten scannen bij een postpunt. Wat je ook kunt doen: de items allemaal al inpakken en ze nummertjes geven. Zodra er iets besteld wordt zoek je een nummertje op, plak je er een label op en breng je het weg. Nog steeds niet overtuigd? De kerstvakantie komt er weer aan… dan heb je genoeg tijd voor een grote schoonmaak 🙂

Tags

32 thoughts on “Tips voor het verkopen van spullen op Marktplaats”

 1. Leuk artikel! Ik heb het zelf wel eens geprobeerd, maar ik merk dat de kleding die ik er op had gezet niet echt in trek was. Voor mijn gevoel verkoop je het beste echt merkkleding op Marktplaats. Ik heb mijn kleding uiteindelijk allemaal naar het kringloop gebracht.

 2. Jee, wat ontzettend handig! Jaren geleden deed ik het wel vaker, maar de laatste tijd is het wat in het slop gekomen. Terwijl ik zoveel spul heb wat ik niet gebruik! Ik ga je tip van egf onthouden, ik snapte al nooit waarom dat in een titel stond, haha.

 3. Bedankt voor je handige tips! Op dit moment verkoop ik via United Wardrobe, omdat ik dit iets fijner vind werken, dan marktplaats. Alleen nu ik je tips heb gelezen, ga ik het toch nog een keer proberen. Het is ook fijn dat mensen die in de buurt wonen, iets even snel op kunnen halen. x

 4. Wat een leuk en interessant artikel heb je er van gemaakt met hele handige tips. Ik denk dat veel mensen (inclusief deze Marktplaats noob) hier nog veel van kunnen opsteken, dus dank je wel hiervoor. Vooral van die EGF wist ik dus gewoon echt niet haha, echt handig!

 5. Jaaaa, handig! Ik verkoop regelmatig zelf ook via Marktplaats, maar na 5 items stopt het of krijg ik alleen maar belachelijke biedingen van €2,50… Ga dus zeker gebruik maken van deze tips 🙂

 6. Ik heb dit een half jaar geleden inderdaad ook aan je gevraagd, de tag gebruikt en alles. Helaas denk ik dat het bij (beauty)bloggers gewoon veel makkelijker gaat, daar ligt al wat meer vertrouwen over de kwaliteit van het product en natuurlijk een groter bereik. Ach, de kringloop kan het ook wel eens gebruiken.

 7. Wat een handige tips jennie!
  Ik wilde ook net deze vakantie mijn kast gaan uitruimen dus ze komen erg van pas.
  Ik heb alleen november 1 vraagje: Hoe maak jij altijd zulke mooie foto’s? Mij lukt dat namelijk nooit.

 8. heel leuk om te lezen! Ik heb ooit ook zo’n soort artikel geschreven. Met jou tips kan ik ook zeker wat! Toevallig ben ik vandaag begonnen met opruimen en gaat er ook weer heel wat op marktplaats!

 9. De ‘Maar ik heb geen tijd’- smoes is bij mij maar al te herkenbaar. Door jouw blogpost ben ik toch weer gemotiveerd geraakt, dus binnenkort deze tips er maar is bij pakken en weer aan de slag. Leuk origineel artikel, Jennie! Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.