Update: weg bij kantoor, hoe zit het met Maja magazine, ziek?

Meestal als ik een post schrijf dan schud ik de beginwoorden zo uit mijn mouw, maar soms (zoals nu) weet ik even niet hoe te beginnen. Het is in ieder geval tijd voor een persoonlijke update. Ik heb een rotperiode achter de rug en ben nu klaar om het van me af te schrijven. Ik geef een update over waarom ik zo’n rotperiode had, waarom ik niet meer op kantoor zit en hoe het zit met (het vervolg van) Maja magazine.

Wel of niet ziek?
Ik heb dit nog nooit verteld, omdat het voorheen niet echt relevant was, maar toen ik een jaar of 11/12 was heb ik de ziekte van lyme gehad. Ik was door een teek gebeten en kreeg een antibioticakuur. Een paar maanden terug was bij mij en mijn huisarts het idee ontstaan dat de ziekte destijds niet goed behandeld was en dat ik er nog steeds mee rond zou lopen. Ik heb vroeger nooit een nacontrole gehad en loop al jaren met wat klachten rond die bij de ziekte van lyme zouden passen. De afgelopen maanden heb ik een hoop onderzoeken gehad. Niet alleen dat was vermoeiend (ik ben bang voor naalden), maar ook het idee dat ik misschien ziek zou zijn vond ik behoorlijk zwaar. Ik ken een paar ontzettend verdrietige verhalen over lyme en was bang dat dat ook mijn toekomst zou worden. Hoewel ik normaal leef met de instelling “geen zorgen maken als er nog geen probleem is”, vond ik het moeilijk om de goede moed erin te houden, omdat de huisarts en ik er zo van overtuigd waren. Gelukkig heb ik drie weken terug het verlossende woord gekregen dat ik het niet heb. Wat een opluchting was dat. In de laatste weken van de onderzoeken lag ik bijna alleen maar in bed. Ik was op en voelde me zo neerslachtig. Ik kwam soms alleen maar mijn bed uit om Cody uit te laten en als ik eindelijk wat energie had en een stuk ging longboarden bijvoorbeeld, moest ik daar twee dagen van bijkomen. Gelukkig merk ik dat mijn energie weer terug aan het komen is. Misschien (hopelijk) merk je ook wel aan mijn posts dat ik weer wat lekkerder in mijn vel zit 🙂

Maja magazine
In dezelfde periode was ik druk bezig met editie 2 van mijn magazine. Nummer 1 was een groot succes en Samantha, mijn stagiaire Manon en ik begonnen vol goede moed aan editie 2. We waren super trots op het resultaat en vonden hem nóg leuker geworden dan de eerste editie. Ik was er automatisch vanuit gegaan dat editie 2 beter zou gaan verkopen. Bij een beginnend bedrijf verwacht je nu eenmaal dat het langzaamaan in een stijgende lijn omhoog gaat. Dat had ik even helemaal verkeerd ingeschat. De verkoop viel ontzettend tegen. Bij editie 1 was de papieren versie binnen drie uur uitverkocht, bij editie 2 was hij na anderhalve week nog niet uitverkocht. Een mega verschil dus. Hoe kon dat nu? Zoveel mensen waren enthousiast over het eerste blad en gaven aan uit te kijken naar de volgende. Het aantal digitale verkopen liep al helemaal dramatisch achter. Voorheen keek ik de hele dag door naar de statistieken in de shop, nu opende ik het eens in de zoveel dagen met een brok in mijn keel. Ik heb het even laten bezinken en denk dat het komt door verschillende factoren.

1. Waarschijnlijk omdat het “nieuwe” er af is. De eerste editie wilden veel mensen denk ik uit nieuwsgierigheid hebben.
2. Waarschijnlijk omdat ik (doordat ik vol in de onderzoeken van hierboven zat) geen energie had om vrolijk over alle updates te posten op mijn eigen kanalen en die van Maja, er was dus minder promotie en ‘hype’ rondom deze editie.
3. En wat ik ook veel als feedback heb gekregen is dat veel mensen toch niet graag digitaal lezen. Hiervan heb ik geleerd om voortaan echt vooronderzoek te doen. Ik dacht heel simpel: e-readers en e-books zijn hot. Dan wordt dit ook echt wel besteld.

De papieren versie van editie 2 raakte uiteindelijk gelukkig wel uitverkocht. We hebben de papieren oplage expres laag gehouden, omdat we dachten dat de mensen die mis zouden grijpen dan de digitale versie zouden bestellen. Op de papieren versie maken we namelijk geen winst, dus alle winst zou uit de digitale versies moeten komen. Bij editie 1 ging dat top, bij editie 2 totaal niet. Ik heb er nog een aantal Facebook en Instagram advertisement campagnes tegenaan geknald maar dat heeft niet geholpen.

Dit was een tegenslag die me totaal overdonderde en me voor het eerst in mijn leven ook financieel in een wat lastige situatie zette. Ik had keuzes gemaakt en mensen ingehuurd met de gedachte dat er groei zou zijn. Die was er niet. Inmiddels had ik al €10.000 spaargeld in dit project zitten … als ik meteen door zou gaan met de derde editie dan zou ik er nog meer spaargeld in moeten stoppen en dat vond ik te spannend. Dat zou betekenen dat ik mijn financiële vrijheid zou inleveren, iets waar ik juist zo hard voor heb gewerkt in de afgelopen acht jaar. Ik leef nu zonder zorgen en vind het het niet waard om dat op te geven. Als ik zeker zou weten dat ik het bedrijf met nog een investering zou kunnen redden had ik het zo gedaan, maar die zekerheid was er niet. Daarnaast kwam er ook nog bij dat het in die periode niet zeker was of ik wel of niet ziek was. Als ik wel ziek zou zijn zouden daar veel kosten bij komen kijken. Ik besloot een stop te zetten op het magazine en te wachten tot ik de uitslag van de onderzoeken zou hebben.

Die uitslag heb ik nu en het is nu aan mij om een keuze te maken. Ik wil het niet overhaast doen dus ik laat het nog even rusten. De ene helft van mij wil heel graag door omdat ik het zo leuk vind om het blad te maken, de andere helft vindt het financieel gezien te eng en te vermoeiend. Wat ook meeweegt is dat er lezers zijn die een abonnement hebben voor drie edities en daar dus op zitten te wachten. Als ik besluit om te stoppen krijgen zij natuurlijk een deel van hun geld terug, mocht je dit als abonnee lezen en je zorgen maken 🙂 Keuzes, keuzes… Ik laat het weten als ik een beslissing heb gemaakt.

Weg bij kantoor
1+1=2. Oftewel: ik denk dat je deze zelf wel kan raden. Door alle omstandigheden heb ik helaas mijn fijne gedeelde kantoor voor nu vaarwel gezegd. Ik heb mijn contract niet verlengd omdat ik dus misschien ziek zou zijn, niet meer veel aanwezig was op kantoor doordat ik in bed lag en dan was er natuurlijk nog de financiële tegenvaller. Ik werk nu weer even vanuit huis. In de zomer ben ik denk ik veel weg en de andere meiden op kantoor ook, dus ik denk dat september een mooie tijd is om mijn kantoorplekje weer op te zoeken.

In de tussentijd gebruik ik het ‘kantoorgeld’ om samen te werken met een coach. Ze gaat me helpen mij een keuze te laten maken wat betreft Maja en we zijn met nog wat andere dingetjes bezig. Daar zal ik weer over schrijven als ik er klaar voor ben. Tot zover de update. Fijn dat ik het van me af geschreven heb. Nu weer op naar mooie, zonnige tijden. Liefs 🙂

Foto’s door Samantha Bosdijk

36 thoughts on “Update: weg bij kantoor, hoe zit het met Maja magazine, ziek?”

 1. Wat een pittige tijd! Maar wat een opluchting dat je geen Lyme meer hebt! Ben je ook op andere ziekten getest die de vermoeidheid mss veroorzaken? Ik hoop dat het iig snel beter gaat.
  En mooi dat je open bent over Maja en je onzekerheid daarover. Goed dat je hulp van een coach hebt gezocht ??.

  1. Het was inderdaad een enorme opluchting! Zo’n rotperiode is het geweest… We hebben in de periode daarvoor op een hele hoop andere dingen getest, toen het idee dat het de lyme nog zou kunnen zijn ons nog niet te binnen was geschoten. Toen ik met de huisarts naar de symptomen van lyme keek dacht ik bij zoveel dingen: dit ben ik! Dat was echt even schrikken.

 2. Wat een ontzettend heftige periode. Fijn dat je goed voor jezelf zorgt en de tijd neemt die je nodig hebt.

  Over Maja: werd zelf volledig verrast dat de nieuwe versie er ‘ineens’ was, dus denk dat je gelijk hebt dat je door minder social media aandacht minder hebt verkocht. Hopelijk haal je er voldoende plezier en energie uit indien er een deel 3 komt. Ik lees het heel graag. Overigens wist ik niet dat de papieren versie geen winst maakte. Ik vind t zelf zo mooi gemaakt dat ik hem echt als cadeautje heb gekocht en daardoor op papier terwijl ik eigenlijk elk ander tijdschrift digitaal lees.

  Liefs, Evita

 3. Heftig om te lezen allemaal! In ieder geval super fijn dat je uitslag goed was en het ook weer wat beter met je gaat. Ook echt heel erg balen van Maja! Ik vond ‘m echt heel erg leuk maar de bladenwereld is ontzettend moeilijk nu (ik werk ook bij een tijdschrift). Van alle bladen zijn de oplages al jaren aan het dalen helaas dus ik denk niet dat het aan Maja ligt 🙁 maar hoop wel dat je een comeback kan gaan maken want het concept is zo leuk! Heel veel succes met alles, ben benieuwd wat je coach je gaat brengen 🙂

  1. Ik wist al wel dat de bladenwereld het zwaar heeft, maar dacht aan de hand van editie 1 dat dat helemaal goed zou komen. Dat een nieuw concept wél zou werken. Misschien ook een beetje eigenwijs gedacht van mij 🙂 Dankjewel!

 4. Wat fijn om een update van je te lezen meid, maar wat balen van deze periode! Natuurlijk schrik je enorm van zo’n mogelijke diagnose (hoeveel je ook aan mindfulness doet, je blijft een mens), gelukkig valt het allemaal mee <3 En zo zie je maar dat vaak alles tegelijk komt, net zoals met je magazine. Ik vind het zo mooi dat je hier zo open over bent en vind je echt een voorbeeld onderneemster. Ook al is Maja op dit moment dan niet zo'n succes, je bent er WEL gewoon aan begonnen. What is meant to be, will be, je komt er wel 🙂 Ik kan me voorstellen dat de office dan nu even een belangrijke keuze is en ik weet zeker dat een coach goed zal doen. Geniet van je zomer lieve Jennie 🙂

  1. Ik ben inderdaad heel blij dat ik het niet heb. Dat betekent wel dat de zoektocht verder gaat, maar in de tussentijd probeer ik te accepteren dat mijn klachten nu eenmaal mijn gebreken zijn. Een vriendin zei laatst ook tegen me: “ik heb sinds mijn tienerjaren al last van acné en alles geprobeerd. Verschillende voedingspatronen, crèmes, behandelingen… en niks blijkt te werken. Zo heeft iedereen wel een gebrek. Ik heb geaccepteerd dat dit nu eenmaal het mijne is en misschien kun je dat met jouw klachten ook proberen.” Misschien komt het via geschreven tekst wat anders over dan hoe ze het zei, maar ik vond het een mooie gedachte. Dankjewel voor je berichtje ♡

 5. Wat heftig allemaal zeg! Zo zie je maar dat je via instagram lang niet alles van iemands leven ziet. Ik hoop dat je je energie weer helemaal terug gaat krijgen. Veel succes de komende tijd.

 6. Ik snap dat het een moeilijke keuze is, maar ik hoop super hard dat er een nieuwe editie aankomt. Ik vind hem magazine echt leuk om te lezen. Alhoewel ik nog steeds de tweede editie nog niet heb uitgelezen, even wat tijdgebrek gehad wegens verhuizen. Maar dit weekend zit ik zonder internet, dus het ideale moment om mezelf op de bank te ploffen.

 7. Veel sterkte Jennie! Ik geloof dat je met deze blog zo’n stap in de goede richting hebt gemaakt en wens je een uitstekend herstel toe.
  Ik las het blad (1 en 2) trouwens digitaal 🙂
  Liefs Josine (handle: @thedutchnomad)

 8. Wat ontzettend fijn dat je in ieder geval genezen bent van lyme! Mag ik vragen wat voor onderzoeken je gedaan hebt? Ik ben bij een bioresonantie therapeut geweest en daar kreeg ik namelijk ook de diagnose .. weet ook niet zo goed hoe ik dit traject nu verder moet dus misschien heb je tips?

 9. Jee wat een heftige periode voor je! Wel een hele opluchting voor je dat je de ziekte niet hebt. Ook al zou je uiteindelijk niet doorgaan met Maja Mag, ik heb ze allebei in papieren vorm en die pak ik er zo nu en dan bij, omdat er zo veel inspirerende dingen in staan!
  Ik hoop dat de komende tijd de ☀️ meer voor je gaat schijnen!

 10. Ah wat naar dit allemaal zeg. Super stoer dat je dit gewoon deelt, ik vind dat als trouwe lezer ook fijn om een keer ‘de andere kant’ te zien. Maar wat een opluchting moet dat geweest zijn dat je geen lyme had! Echt heel fijn 🙂 Ondanks alles gaat het vast helemaal goedkomen met jou 🙂 Slimme stap, de coach, dat heeft mij ooit enorm geholpen, ik hoop bij jou ook! Sterkte nog even en blijf doorzetten!! Je komt er wel ?

 11. Wat heftig zeg, gelukkig is de uitslag goed! Hoop zo dat je doorgaat met Maja, ik vind het zoooo’n leuk tijdschrift! Zou echt jammer zijn als je er mee moet stoppen.

 12. Allereerst: wat stoer en mooi dat je dit zo open plaatst! Heel leerzaam voor de lezers van je blog denk ik, dank voor je openheid 🙂

  Over Maja: ik heb de eerste editie op papier gekocht (ik woon in het buitenland en een vriend die op bezoek kwam had hem dus op papier voor me gekocht en meegenomen), de tweede editie heb ik langs me heen laten gaan, online tijdschriften is niet echt mijn ding. Voor mij is een tijdschrift echt ontspannen, en dat doe ik graag met papier ipv online!
  Ook vond ik de eerste editie soms een beetje teveel voor jonge meiden (18-22 jaar), terwijl ik zelf 29 ben en qua carriere al andere stappen gemaakt heb. Nog steeds interessant om te lezen hoor, en vond de rapportages ook echt heel tof. Maar niet echt mijn doelgroep merkte ik.
  Wilde je deze feedback meegeven, niet omdat ik denk dat je Maja anders moet insteken (want voor de doelgroep is het volgens mij heel geschikt!), maar meer omdat er vast meer mensen zoals ik zijn die daarom ook geen tweede editie gekocht hebben.

  Tot slot over Maja: ik vind het als lezer helemaal niet erg als er (af en toe) advertenties in staan. Zo lees ik de LINDA met enorm veel plezier terwijl er enorm veel advertenties in staan. Ik weet niet of je er bewust voor gekozen hebt geen advertenties te plaatsen of dat het met kleine oplage nog niet lukte om adverteerders te vinden, maar wellicht kan je je daar toch op focussen. Met jouw bereik heb je vast een goed netwerk en dan kan je daarmee de kosten wat meer dekken?
  Waarschijnlijk heb je hier natuurlijk allang over nagedacht, dus excuses als het een domme opmerking is! Wilde gewoon mijn gedachten even delen 🙂

  Heel veel succes de komende tijd en ik hoop dat je goed in je vel blijft zitten en je fysiek snel beter gaat voelen. In ieder geval een hele fijne opsteker dat je geen Lyme hebt!

  1. Dankjewel voor de feedback! En voor het idee. Ik heb inderdaad heel veel gemaild, vóór de lancering van editie 1 en erna, maar iedereen vond het inderdaad nog te klein helaas. Aan oplossingen als een investeerder zoeken heb ik ook aan gedacht, maar het voelt voor mij op dit moment niet goed om de verantwoordelijkheid daarvoor te dragen. Dankjewel!

 13. Jeetje was een onzekere periode… gelukkig dat je geen Lyme hebt! Hopelijk kom je erachter waar je klachten dan vandaan komen.. Neem je tijd <3

 14. Gelukkig heb je geen Lyme en hopelijk ook niks anders ernstigs! Fijn dat je een coach hebt genomen, kan nooit kwaad denk ik 🙂 Ik hoop nog steeds op een derde en vierde en vijfde editie van Maja maar zou t ook volkomen begrijpen als je er niet mee doorgaat. Dan kom je vast wel weer met iets anders leuks. Voor mij ben je als persoon al een inspiratie met een hele leuke stijl!

 15. Hey Jennie,

  Wat spannend allemaal zeg! Ik volg je blog nog niet zo lang dus heb dat van je magazine niet echt meegekregen. Ik vind het superstoer dat je zoiets hebt opgezet, en nog stoerder dat je nu ook durft te delen dat het anders loopt dan je zou willen.

  Heel veel geluk gewenst, hopelijk vallen de dingen snel op z’n plek!

  Groetjes,
  Anne

 16. Jeetje, wat een vervelende periode. Maar wat een fantastisch nieuws dat je geen lym hebt. Nu kun je er weer met frisse energie tegenaan! Echt jammer dat het magazine niet geworden is wat je gehoopt had. Maar al het begin is moeilijk. Wellicht eens een paar polls/enqetes om te kijken wie het echt zou kopen?

  Ik wens je in ieder geval enorm veel succes met alles. Denk vooral aan jezelf en waar jij gelukkig en ontspannen van wordt! <3

 17. Ah Jennie, wat naar om te lezen! Ik vind het heel rot dat je door zo’n periode bent gegaan. Zelf heb ik Maja 1 wel gekocht omdat ik toen net op vakantie ging en tijdens de uitkomst van Maja 2 gewoonweg 0 vrije tijd had. Ik hoop heel erg dat er een 3 komt, in de zomer hebben vast meer mensen de tijd om uitgebreid te lezen!

 18. Aaah wat vervelend!! Het lijkt me zo lastig om zo lang in onzekerheid te moeten zijn over of je wel of geen Lyme hebt. Gelukkig weet je het nu en kan je dit achter je laten. Hopelijk voel je je snel fysiek weer beter❤️ Over Maja, ik heb Maja 2 digitaal gekocht pas (met korting), vond hem heel leuk, maar zoals ik al verwacht had ben ik niet helemaal de doelgroep (ik ben 17 en geen ondernemer of iets). Het idee van Maja vind ik echter heel leuk en ook de uitvoering is super mooi. Het is natuurlijk heel lastig om zo’n blad uit te brengen en dan te zorgen dat het verkocht word. Ik hoop dat je doorgaat met Maja 3 en dat hij in de zomer heel goed verkocht word, maar als je dat niet doet weet je dat je dit geprobeerd hebt en dat je geen kansen hebt laten liggen. Je hebt het je alles gegeven, en dat is echt iets waar je super trots op kan zijn.

 19. Wat heftig Jennie! En wat een opluchting dat je geen lyme hebt zeg, wow… Ik ben zelf groot Maja fan en ik hoop dat je er nog lang mee doorgaat, maar dan moet dat (financieel) wel haalbaar zijn natuurlijk :-). Ik wens je een hele fijne zomer toe lieve Jennie!!

 20. Hele dikke knuffel, Jennie. Ik heb het al in een vorige comment gezegd maar ik vind het zo goed hoe je met dingen omgaat. Misschien dat je af en toe je bed niet uit komt en misschien dat het soms allemaal heel somber is, maar je blijft opstaan en doorgaan en proberen dingen te verbeteren en dat vind ik zó goed van je. Heel veel succes met alles en een dikke knuffel ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.