Vandaag heb ik een tattoo laten zetten

Vanmiddag werd mijn tattoo gezet en aangezien mijn mailbox en social media-kanalen vrijwel meteen overladen werden met vragen ben ik zo snel mogelijk een artikeltje gaan schrijven. Hier dus foto’s van mijn tattoo en de antwoorden op de vragen die ik tot nu toe voorbij heb zien komen.

Waarom?
Ik wist al ongeveer een jaar dat ik een hartje wilde laten zetten. Waarom? Ik vind hartjes leuk en mooi en ik gebruik ze daarom zelf ook vaak. Als ik mijn naam ergens op schrijf bijvoorbeeld, dan staat er eigenlijk altijd een hartje achter, mijn sieraden hebben hartjes, mijn blog staat vol hartjes, ik vind het gewoon mooi. Daarnaast vind ik het ook een leuk aandenken aan nu. Op dit moment gaat alles zo goed en ik vind mijn leven nu echt heel leuk. Een hartje is een mooi symbool voor deze leuke periode.

Waarom op die plek?
Zoals ik al schreef heb ik er ongeveer een jaar over nagedacht. De eerste keer dat het in mijn hoofd kwam dacht ik dat ik hem op mijn pols wilde laten zetten. Ik heb hem dan ook echt vaak met een fineliner zelf op mijn pols getekend. Maar ik weet het niet, het was het op de een of andere manier toch nét niet en ineens zag ik overal polsen met hartjes om me heen. Het idee is toen een beetje weggevaagd maar toen ik laatst een foto voorbij zag komen van een hartje op deze plek was ik eigenlijk meteen verkocht. Ik heb nog wel even gewacht hoor. Ik heb eerst nog een paar weken weer met fineliner zelf een hartje op die plek gezet. En vorige week heb ik de knoop doorgehakt!

Deed het pijn?
Nee, eigenlijk helemaal niet. Het voelde een beetje hetzelfde als het epileren van mijn wenkbrauwen, haha 🙂 Ik was echt bang dat het veel pijn zou doen, dat ik daarvan zou gaan shaken met m’n arm en dat de tatoeëerder daardoor zou uitschieten. Nou, die angst was dus helemaal nergens voor nodig.

Hoe lang duurde het?
Het echte tatoeëren duurde maar drie minuutjes. In totaal ben ik ongeveer 20 minuten binnen geweest want eerst moest natuurlijk de precieze vorm uitgewerkt worden.

Waar heb je hem laten zetten?
Bij de Dragon in Eindhoven.

Wat kostte het?
60 euro.

Wat vind je van het resultaat? Ben je er blij mee?
Ja, ik ben er super blij mee. Hij staat op precies de goede plek en hij is heel netjes gezet.

Ben je niet bang dat je er later spijt van gaat krijgen?
Nee hoor, helemaal niet. Ik heb er natuurlijk lang over nagedacht. Er werd mij ook gevraagd of ik het niet raar vind om straks als omaatje met een tattoo in het bejaardenhuis te zitten. Nee, natuurlijk niet. Hij is klein, subtiel, mooi en.. ik zit dan tussen allemaal opa’s met dikke sleeves!

Wil je meer tattoo’s?
Voorlopig niet hoor, maar dat ik nu weet dat het niet zo’n pijn doet maakt het wel gevaarlijk.. 🙂

En nu?
Nu moet ‘ie twee weekjes helen, wat betekent dat ik niet mag zwemmen en zonnen. Verder moet ik hem iedere dag een paar keer insmeren met bodylotion (ongeparfumeerd) of vaseline en vooral niet er aan krabben! Dat moet best te doen zijn toch? Al ga ik het badderen (met pizza!) wel missen.. maar dat heb ik er natuurlijk voor over!

Processed with VSCOcam with f2 preset
Heb jij tattoo’s? Zo ja, wat voor een? En zo niet, zou je er eentje willen?
Edit: negatieve reacties worden verwijderd. Als je hem niet mooi vindt dan is dat natuurlijk prima, dat is jouw mening, maar laat mij blij zijn met mijn tattoo 🙂 Heb je nog een vraag? Stel hem dan gerust! Dan zet ik hem er bij in het lijstje.

149 thoughts on “Vandaag heb ik een tattoo laten zetten”

 1. Weet je zeker dat je het met bodylotion in moet smeren? Lijkt mij niet namelijk in verband met parfums en dergelijke die daar in zitten. Meestal wordt er aangeraden om met vaseline (waar ook over ge discussieert wordt) of bepanthen. Vooral in de eerste weken. Daarna kun je prima een verzorgende bodylotion gebruiken.

  Wel een hele lieve kleine tattoo, tof!

 2. Negatieve reacties worden verwijderd! Heel goed! De wereld is al negatief genoeg en als jij blij ermee bent, zou iedereen blij voor jou moeten zijn. Ik dus ook! Gefeliciteerd met je ‘nieuwe aanwinst’! Liefs, Mrs. Anchelon

 3. Mooie tattoo! Ik heb zelf 1,5 jaar geleden een infinity teken op m’n pols laten zetten. Ook bij Dragon trouwens! Ben er nog steeds heel happy mee, maar toen ie net gezet was vond ik ‘m toch wel t mooist. Dan is ie nog echt pikzwart.
  Inderdaad beter vaseline smeren, volgens mij.
  En verder….heel veel (laten) bewonderen! Is zo gaaf!! Krijg zelf de kriebels om er weer 1 te laten zetten, haha!

 4. Ooooh wat een gave plek! Ik wil zelf een klein doodle zonnetje zegmaar, alleen wist ik nog niet waar. Dit is wel een goede optie! De tattoo van je vind ik prachtig, ik hou van kleine, subtiele tekeningetjes

 5. Toen de eerste lijn van mijn eerste tatoeage werd gezet wist ik meteen dat ik er nog meer wilde. Nu 4 jaar later en 4 tatoeages verder heb ik tot de dag van vandaag geen spijt. Ik wil er eigen binnenkort zelfs nog een bij laten zetten.

  Ik vraag me vooral af of je nu nu je hartje een tweede tatoeage overweegt.

 6. Wauw, hele mooie tattoo! En een originele plek. Ik heb zelf ook een tattoo. Het zijn 3 zwaluwtjes en die staan op de zijkant van mijn pols. Bij mij deed het wel pijn. Vaak zeggen ze dat als je eenmaal één tattoo hebt laten zetten, je meer wilt. Eerst zei ik: nee joh, hier blijft het bij, maar toch begint het weer te kriebelen. Weet jij al of je meerdere tattoo’s wilt?

 7. Ik vind tatoeages echt tof, er zitten zulke kunstwerken tussen! Ik heb nooit de behoefte gehad om er zelf eentje te nemen, maar heb vroeger wel henna tatoeages gezet bij anderen, erg leuk om te doen 🙂 Ben blij dat je er blij mee bent!

 8. Ah wat leuk Jennie! Originele plek ook, heel mooi!
  Ik vind dat je tattoo’s van andere niet mag zien als iets wat niet mooi is, het is iets persoonlijks en iets wat bij diegene past (/gaat passen), dat alleen al maakt het mooi. Het ontwerp zelf valt over te twisten natuurlijk.

  Maar ik had nog wel een vraagje, want ik laat er begin juni ook eentje zetten (wel op mijn pols, haha) en ik was benieuwd wat ze tegen jou hebben gezegd over het sporten wat je nu doet? Ik doe veel krachttraining en dat zo’n 3-4 keer in de week, en ik zou het ontzettend zonde vinden als het door inspanning uit gaat rekken of iets in die richting. Ze zullen het vast nog wel aangeven wanneer ik daar ben, maar ik kan er weinig over terug vinden op het internet, dus ik was benieuwd wat ze jou aanraden? 🙂

 9. Ik heb sinds vorige zomer drie zwaluwtjes op mijn linker enkel en ik wil er ook graag meer.
  Op de zijkant van mijn ribben en ergens aan mijn arm en misschien ook in mijn nek :p

 10. Wat een lieve en schattige tattoo 🙂
  Ik heb zelf een tattoo op mijn heup. Ik heb hem laten zetten in Thailand met een bamboo naald, dus niet met een machientje. Die van mij deed op sommige plekken wel echt heel erg pijn hoor, dus misschien dat je net een wat minder pijnlijke plek hebt uitgekozen 😉
  Ga er maar niet vanuit dat je volgende tattoo (als die komt) net zo pijnloos is :p

 11. Klein en subtiel. Ik denk er zelf ook over na om er eentje te laten zetten, maar voorlopig blijft het nog even bij erover nadenken. Die angst dat ik ga trillen en dat de tatoeëerder uitschiet heb ik ook, haha.

 12. Aaaaah wauw, ik vind ‘m echt heel erg mooi.
  Ik wil zelf ook wel heel graag een tattoo, precies zoiets als jij eigenlijk;
  heel subtiel en klein.
  Geen hartje, dat dan weer niet, maar een skyline of een maantje. zoiets.
  Ik vind de plek supertof! Ik zou het zelf niet uitkiezen, maar ik vind het verassend leuk staan!

  Liefs.

 13. Ik heb net hetzelfde hartje aan de binnenkant van mn voet onder mn enkel. Ik heb hem nu een jaar en vind em ook nog altijd superleuk! Jouw plekje is ook wel heel apart! En heel erg leuk. Ik heb er ook wel vaseline opgedaan altijd, en zeker ook afdekken met plastic folie, zodat ‘ie altijd gevoed wordt..
  Nog veel plezier ermee 🙂

 14. superleuk en de plek ook, ik heb zelf een omlijnde all stars ster , en had m al voordat iedereen ermee liep. Voor het sterretje tijdperk. Nog steeds na 10 jaar erg blij mee. En dat verhaal van het bejaardenhuis werd mij ook gevraagd, alsof je als je 80 bent je daar nog druk om gaat maken haha..

 15. Wauw, supermooi! Zo ééntje wil ik ook wel, maar eerst nog een par jaartjes wachten 🙂 Ik wil er ook een speciale betekenis aangeven. Maar het is echt heel mooi en subtiel!
  Liefs Amber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.