Vegan pasta carbonara

Toen ik laatst de nieuwe vegan spekjes bij Albert Heijn in het koelschap zag liggen wist ik meteen wat ik daarmee ging doen: pasta carbonara maken! Dit is zo’n gerecht dat ik eigenlijk nooit maakte toen ik nog niet vegan was, maar nu wel heel vaak. Het is zo easy en lekker! De hele saus gaat ook naar de spekjes smaken. Kijk gauw mee naar het recept!

De ingrediënten die ik gebruikt heb voor twee porties: volkoren pasta, vegan spekreepjes van Albert Heijn, soja keuken van Albert Heijn, een ui, een teentje knoflook, champignons, cherrytomaatjes, een handje rucola en twee tot drie eetlepels edelgistvlokken. Het laatste ingrediënt smaakt naar verpulverde Cheetos chips en geeft een kaassmaak aan de saus. Eventueel kun je nog zout en peper toevoegen.

Begin met het koken van de pasta. Terwijl de pasta aan het koken is en een (wok)pan met olie op het vuur staat, snipper je de ui.

Doe de ui en knoflook in de pan. Terwijl dit aan het fruiten is, snijd je de overige ingrediënten én meng je alvast het hele pakje soja keuken met twee of drie eetlepels edelgistvlokken. Dit doe je nu alvast omdat de edelgistvlokken dan kunnen oplossen in de soja. Als tijdens het eten blijkt dat je niet genoeg edelgistvlokken in de saus hebt gedaan, kun je deze altijd nog over het gerecht strooien.

Doe de spekjes en champignons nu ook bij de ui en knoflook in de pan en bak een paar minuten mee.

Als de spekjes en champignons mooi meegebakken zijn giet je de saus erbij in de pan. Laat dit nog een minuut of twee op een laag vuurtje pruttelen.

Zet het vuur uit en voeg dan als laatste nog de cherrytomaatjes toe. Inmiddels is als het goed is de pasta klaar. Tijd om het te serveren!

Ik vind het altijd lekker om er nog een handje rucola bij te serveren. Enjoy! Laat je me weten of je het lekker vond?

10 thoughts on “Vegan pasta carbonara”

  1. Toen ik je foto’s hiervan zag op Insta kreeg ik er meteen zin in, dus dankjewel voor het delen van dit recept! Ik ga ‘m opslaan en snel eens proberen 🙂

  2. Ziet er lekker uit. Ik probeer zelf de helft van de week vegetarisch te eten. Helaas heb ik glutenallergie en bevatten bijna alle vleesvervangers gluten, zo jammer! Dus los het vaak op met peulvruchten en noten. Ga de saus zeker een keer proberen!

  3. Ik zei het op Instagram al, maar dit ga ik écht een keertje proberen! Ik had er nog nooit aan gedacht edelgistvlokken op te lossen in sojaroom … Zo simpel! Ziet er overheerlijk uit. ?

  4. Heerlijk zeg! Ik heb de vegetarische versie gemaakt met leftovers uit de koelkast die nog op moesten voor de vakantie. Een mix van aioli en kruidenkaas werkte ook goed 🙂 Bedankt voor het delen!

  5. Heerlijk! Ik heb er nog een restje courgette en gele paprika door gedaan. Makkelijk en gezond. Weer een favoriet op mijn vegan recepten lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.