Vegan peanutbutter cups

Ik ben deze week ongesteld en had héél veel zin in een snack met veel chocolade, dus ben vanmiddag de keuken in gedoken om peanutbutter cups te maken! Deze zijn ontzettend makkelijk te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Een simpel recept met een mega lekker resultaat 🙂 Enjoy!

Ingrediënten voor 6 peanutbutter cups
– 3 eetlepels pindakaas (met of zonder stukjes maakt niet uit)
– 3 eetlepels poedersuiker
– 0,5 eetlepel maple syrup
– een snufje zout
– 150 gram chocolade

Benodigde spullen
Cupcakevormpjes en au bain marie benodigdheden (steelpannetje + schaal). Eventueel een muffinblik als houder.

Smelt de chocolade au bain marie. Terwijl de chocolade aan het smelten is ga je de pindakaasvulling maken. Doe de pindakaas (3 el), poedersuiker (3 el), maple syrup (0,5 el) en een snuf zout in een schaaltje en roer het door elkaar. Er ontstaat dan een soort cookiedough substantie. Rol hier kleine balletjes van in je handen en druk ze voorzichtig een beetje plat tot schijfjes. Vind je de substantie nog te plakkerig? Dit kan per pindakaassoort verschillen. Door meer poedersuiker toe te voegen maak je het minder plakkerig.

Als de chocolade gesmolten is, schep je een flinke eetlepel in ieder cupcakevormpje. Je kunt voorzichtig tegen het muffinblik aan tikken zodat de chocolade mooi egaal verspreidt.

Leg de pindakaasvulling er nu bovenop. Doordat de chocolade warm is, zal de vulling wat zacht worden en misschien wat gaan vervormen, maar dat is geen probleem. Later krijgt de pindakaas de cookiedough structuur terug. Zorg dat er een kleine ruimte aan de randen overblijft voor chocolade.

Schep er nu chocolade bovenop en tik weer zachtjes tegen het blik aan zodat de chocolade mooi egaal verspreidt. Zet de peanutbuttercups 30 tot 45 minuten in de koelkast en dan zijn ze klaar!

Je kunt eventueel zelf nog een beetje spelen met verhoudingen en daardoor de peanutbutter cups zo dik maken als je zelf wil. Laat je me weten wat je ervan vond?

15 thoughts on “Vegan peanutbutter cups”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.