Verhuizen naar het zuiden: de voors en tegens

Zo, even wat van me af schrijven hoor! Ik zit erover te denken om een woning in het zuiden te kopen en vind het zo spannend allemaal. In deze post zet ik de voors en tegens op een rijtje.

De redenen om het wél te doen:
♡ Het is een droom die uitkomt: wonen in een natuurrijke omgeving.
♡ Een rustige omgeving maakt mij creatiever, productiever en energieker. Ik heb het gevoel dat ik in de stad niet alles uit mezelf kan halen, omdat de prikkels zoveel energie vreten.
♡ Er gaat dan geen geld meer verloren aan huur en ik kan beginnen met vermogen opbouwen. Ook worden mijn maandlasten lager.
♡ Ik zou dan weer dichtbij mijn familie wonen.
♡ Ik heb dan een logeerkamer.
♡ Na acht jaar Rotterdam ben ik wel toe aan iets nieuws. Ik heb het gevoel dat ik voor nu even klaar ben in de stad en voel me er een beetje gevangen. Wie weet dat ik er in de toekomst weer zou gaan wonen, maar voor nu voelt het niet meer goed.
♡ Ik heb zin om een moestuintje te maken.
♡ Bij mijn huidige appartement moet Cody veel trappen lopen, wat niet goed is voor zijn gezondheid.


De dingen die het voor mij een moeilijke keuze maken:
♡ Het grote nadeel: ik woon dan ver weg van mijn vrienden in Rotterdam.
♡ Een woning kopen is natuurlijk best wel een commitment.
♡ Ik vind de ontwikkelingen in de stad leuk om mee te maken en uit te proberen. Zoals de elektrische deelscooters, Deliveroo, etc.
♡ Niet meer het gemak hebben om naar de supermarkt te wandelen, even een koffietje te doen in de stad en regelmatig uit eten te gaan. Ik kan me wel voorstellen dat ik dat dan meer ga waarderen.
♡ Ergens zit de angst dat ik me eenzaam ga voelen en het misschien lastig gaat zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben vaak alleen en prima op mezelf, maar dat komt misschien ook wel omdat ik in Rotterdam weet dat mijn vrienden altijd dichtbij zijn.
♡ Ook al heb ik ze niet vaak: werkafspraken zouden ver weg zijn. Die zijn in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.
♡ Ik zou dan moeten stoppen met harples. Ik zou wel kunnen sparen voor een harp en thuis zelf aan de slag kunnen gaan. En deze harp heb ik sowieso nog tot september gehuurd.

Fijn om dat even van me af geschreven te hebben! En dan nu een keuze maken…

Foto door Samantha Bosdijk

31 thoughts on “Verhuizen naar het zuiden: de voors en tegens”

 1. Inderdaad een spannende keuze! Hoop dat dit lijstje een beetje geholpen heeft 🙂 succes met het maken van deze keuze, ik hoop dat je krijgt waar je op hoopt <3

 2. Ik heb het idee dat je het eigenlijk al wel weet…

  En wat harpsles betreft, er zijn vast docenten die aan huis les geven! Misschien bieden ze dat niet aan op hun site, maar ik zou gerust wat regelen voor mijn leerlingen die daar interesse voor zouden hebben. (Ik geef alleen geen harples, dus aan mij heb je wat dat betreft niks.)

  Ben benieuwd hoe het af gaat lopen!

 3. Ik denk dat je diep van binnen wel weet wat je beslissing zal worden :-)! Mooi dat je zo goed weet te vertellen waarom je het wél zou willen. Op een of andere manier geloof ik dat het wel went om niet meer altijd onder de mensen te zijn, ook al lijkt dat nu heel eenzaam. Mocht je naar Zuid-Limburg komen (al is dat wel heel erg zuiden), hier in Maastricht staat er altijd een thee of koffietje klaar 🙂 succes met kiezen!

 4. Hey lieve Jen,

  Even een berichtje naar jou. Als je het niet echt helemaal wist, dan was je niet zover in dit proces en deze droom gekomen. Er zijn ALTIJD tegens bij zoiets, omdat je uit je comfort zone gaat. En als er geen tegens waren of dingen die je tegenhouden dan was het niet een stap buiten je comfort zone, een nieuwe stap, een groei. In je voors komen zoveel redenen voor waarin je geluk vertelt, blijdschap, positiviteit en ook naar jezelf toe veel vrijer voelt. In je tegens veel praktische zaken, angsten, dingen die WELLICHT kunnen gebeuren.

  Iedereen kan zijn droom leven, zijn doel halen. De vraag is alleen of je er klaar voor bent om die stap te nemen, die sprong te wagen? Ik denk van wel. Maar je moet altijd dat zelf eerst geloven.

  Do what makes you happy!

  Lots of love!

 5. Wat betreft het naar de supermarkt wandelen valt echt wel mee. Ook in kleine dorpen is dit mogelijk, maar het is juist de plek waar je gaat wonen. Koffietje kan ook in een dorp alleen is het er vaak minder druk en minder alternatieven.
  Misschien kan je beter eerst huren in het zuiden voordat je wat koopt. Kan je gelijk beoordelen of het bevalt.

  Succes met je keuze!

 6. Spannend maar ik denk ook dat je het eigenlijk diep vanbinnen wel weet wat je wilt en het is durven om dat gevoel te volgen.

  Ik hoorde je in je filmpje over de boomhut ook zeggen dat het niet ver rijden was, maar 3 uur naar Houffalize. Ik woon in België en wij vinden 3 uur rijden om ergens heen te gaan heel ver, haha. Dus alles is relatief hé 😉

 7. Zoals anderen al zeiden: diep vanbinnen weet je wel dat dit is wat je wil. Nu is het een kwestie van je hart (durven) volgen. Ik wens je in ieder geval alle geluk van de wereld toe, Jennie! 💖

 8. Wat een lastige keuze! Aan mijn advies heb je niet zoveel, ik ben echt een stadsmeisje en zou in de natuur, zonder winkels op loopafstand, niet overleven. Wat ik uit jouw verhaal begrijp, ligt je hart volledig in de natuur. Het is denk ik zeker het proberen waard!

  1. Wat spannend allemaal! Ik lees in de comments dat je er al uit bent, ik hoop dat het allemaal met zo min mogelijk stress verloopt en dat je heel gelukkig gaat worden daar! In ieder geval voor je volgers weer een hoop om te volgen 😉

 9. Lieve Jen als ik het zo lees kan je beter de bovenste optie kiezen. Ik zou een moord doen voor een huis in de natuur, eigen moestuintje verbouwen.. familie gaat boven vrienden en jij zal je niet snel eenzaam voelen want je maakt snel contact denk ik.. zeker door Cody! Maak deze keuze goed en vooral met je hart! En door die logeerkamer kunnen er veel mensen blijven slapen, en op een gegeven moment ben je hopelijk ook niet meer alleen toch ;).. komt goed <3

 10. Het kan soms zo helpen om het van je af te schrijven en vervolgens kijk je er echt anders naar! Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om in Brabant te worden en zeker in een dorp.

 11. Ik zou zeker gaan voor je droom en lekker terug naar het zuiden gaan. Misschien kun je eerst iets gaan huren, zodat je er niet al teveel aan vastzit? Ik vraag me wel een beetje af of je niet iets te positief aankijkt tegen het kopen/vinden van een huis, aangezien je starter/single/zelfstandig ondernemer bent. Kan nog behoorlijk lastig worden, ook in het zuiden. Ik hoop natuurlijk van harte dat het je lukt. Heb je ooit ook gedacht aan alternatief wonen? In een camper of van of zoiets dergelijks? Vind dat wel iets voor jou op de een of andere manier.

  1. Ik vind het zonde om nog geld weg te gooien aan huur en wil wel echt vermogen gaan opbouwen. Huurhuizen in de vorm waarin ik het zoek (in de bossen) zijn er niet. Ik blijf liever in de stad wonen dan in een dorp wat huren, waar overigens de prijzen nu ook hoger zijn dan mijn appartement in Rotterdam 🙂 Het hypotheekgesprek was positief en de woning is erg goedkoop, dus ik verwacht weinig risico. Lief dat je eraan denkt!

 12. Wat goed zo’n lijstje! Ik herken je gedachten wel. Ik ben ook graag alleen, maar misschien is dat inderdaad wel omdat ik weet dat mijn vrienden altijd dichtbij zijn…

 13. Als iemand die onlangs vanuit Amsterdam naar Kerkrade is verhuisd kan ik je vertellen dat het de beste stap ooit is geweest! Die prikkelingen van de grote stad waar je het over hebt ken ik maar al te goed en die zijn sinds ik hier ben zo goed als verdwenen. Ik hoop dat het je lukt, maar te zien aan de updates komt het allemaal wel goed. 🙂 Heel veel succes ermee en ik ga How To Win The Gram downloaden en lezen. 😉

 14. Ik ben naar het zuiden verhuisd voor mijn vriend. De twee grootste nadelen vind ik dat ook al mijn vrienden in Rotterdam wonen én in Rotterdam was er heel veel te doen. In mijn huidige woonplaats is er weinig, zeker voor mijn generatie. Al mijn generatiegenoten verhuizen volgens mij naar grotere steden, wat ik jammer vind. Alleen met carnaval is opeens iedereen hier te vinden.

 15. Waarom zou je eigenlijk moeten stoppen met harples? Er is daar vast iemand in de omgeving die dit ook wel zou kunnen doen neem ik aan toch? Of een online leraar oid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.