Welkom thuis, Cody ♡

Ik wil jullie heel graag voorstellen aan: Cody! Ik heb hem vandaag officieel geadopteerd en ik ben helemaal in de wolken. Jarenlang heb ik ernaar uitgekeken om mijn eigen hond te hebben en nu is het dan eindelijk zo ver. Cody is een border collie kruising en hij is nu vier jaar oud. Op 25 mei wordt hij vijf. Ik heb hem geadopteerd uit Spanje en zal hieronder wat meer vertellen over hoe dat gegaan is 🙂

Het afgelopen jaar heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan bij een dierenasiel hier in de buurt. Ik was er nog niet aan toe om een eigen hond te hebben, maar miste het hebben van een hond wel ontzettend dus ging ik vaak de honden van daar uitlaten. Ze wisten daar wat voor honden mijn favorieten zijn en één van de medewerksters had gezien dat Cani (zijn oorspronkelijke naam) via een Nederlandse organisatie (Dierensteun La Vida) naar Nederland zou worden gehaald. Ze stuurde me een berichtje: “dit is jouw hondje!”. En hoe toevallig: ik had hem ongeveer een uur daarvoor ook al voorbij zien komen in een Marktplaatsadvertentie van de organisatie en de contactgegevens opgeslagen. Het voelde als een “meant to be” moment en dezelfde dag nam ik nog contact op met La Vida. Dit gebeurde iets langer dan een maand geleden.

Omdat het zo’n mooie hond is dacht ik dat hij al lang gereserveerd zou zijn, maar nee: het was écht meant to be. De volgende dag kreeg ik een mail terug met de antwoorden op mijn vragen en het nieuws dat hij voor me gereserveerd kon worden. Stap 1 was het invullen van formulieren. Aan de hand daarvan ging de organisatie kijken of ik een geschikt baasje zou zijn voor Cody. Toen dat was goedgekeurd volgde er een bezoek bij mij thuis om te kijken of hij op een goede plek terecht zou komen. Heel goed dat ze dit doen. In Spanje zijn veel zwerfhonden en de asielen zitten daar behoorlijk vol. Dierensteun La Vida heeft contact met verschillende asielen en zorgt ervoor dat de geredde honden in Nederland een fijn thuis krijgen.

Vorige week kreeg ik het nieuws dat alles was goedgekeurd en dat hij vandaag vanuit Spanje met de bus naar Nederland zou komen. Vet spannend, want ik ging een hond adopteren die ik nog helemaal niet in het echt had gezien. Ik had alleen in de advertentie gelezen dat hij vriendelijk, actief en aanhankelijk is en dat hij goed met andere honden overweg kan. Je had hem moeten zien daar in de bus met 20 andere honden. Zo zielig, maar zo fijn dat ze allemaal een nieuw thuis krijgen. Ik merkte in de auto naar huis meteen al dat het goed zat. Hij kwam al meteen dicht tegen mij aan liggen op de achterbank.

En nu is hij thuis! Ik merk in de eerste paar uren al dat hij steeds meer zichzelf wordt en steeds meer los komt. Heel spannend voor hem natuurlijk ook. Maar Cody is echt een schatje en wil de hele tijd geaaid worden en spelen. Wat zal hij dat gemist hebben op zijn vorige plekje. Hij luistert ook goed naar me en vindt alles prima. Op dit moment ligt hij lekker te slapen en bij te komen van de lange reis. Nog niet in zijn mand, want hij wil het liefst zo dicht mogelijk bij mij liggen. We zijn nu al beste maatjes ♡

Oh, en de naam? Ik droom echt al jaren van een hond en ergens het afgelopen jaar kwam er in me op dat ik mijn toekomstige hond Cody wilde noemen. Cani en Cody lijkt ook op elkaar qua klanken dus dat kwam goed uit 🙂

32 thoughts on “Welkom thuis, Cody ♡”

  1. Aaah ik vind dit zó fijn voor je! Jullie boffen allebei en ik kan echt niet wachten om al je schattige foto’s te zien en de leuke verhalen te horen <3 (en stiekem wil ik nu nog meer vriendinnen met je zijn zodat ik Cody kan knuffelen want omgggg zo zacht)

  2. Ah wat een schatje! Mijn ouders hebben sinds ik klein was al honden in huis en nu ik op mezelf woon mis ik het zo erg <3 Geniet van Cody!

  3. Echt zo leuk dat je een eigen hond hebt, hoewel ik je alleen van je blog ken weet ik dat je honden echt geweldig vindt! Ik vind het ook heel mooi dat je Cody geadopteerd hebt uit Spanje, dat kende ik nog niet. Wat fijn dat jullie nu al zullen goede maatjes zijn. Ben benieuwd naar alle verhalen en foto’s op instagram en je blog! Liefs!

  4. Wat fijn voor u, dat het goed klikt tussen u en de hond! Hierbij wil ik u veel plezier en geluk wensen met z’n tweetjes!

  5. Wat super leuk en spannend allemaal! Mocht je nog een tip willen hebben voor goed honden voer. Kijk dan eens op de website van https://wooof.xyz. Mijn hond heeft gluten allergie maar ook buiten deze allergie is het goed hondenvoer. Je hebt er weinig van nodig (Ik ga mijn hond eerst te veel en toen kwam hij behoorlijk aan).

  6. Wat lief… heel veel plezier met cody!!! Wij hebben er ook een uit istanboel asiel ook van een plaatje inmiddels helemaal ingeburgerd…

  7. Ahh wat super lief! Wij hebben toevallig ook dit weekend via een spaans/nederlandse organisatie een katje geadopteerd! Ook echt een schat van een beestje. Echt heel goed van je dat je Cody een tweede, beter leven kan geven! Heel veel geluk samen 🙂

  8. Wat is Cody een prachtige hond! Echt een schatje! Fijn dat ‘ie al een beetje los komt en wat mooi dat ‘ie bij jou een huis heeft kunnen vinden! Heel veel geluk saampjes! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.