Wonen op 25 vierkante meter – Mijn studentenkamer

Het huis waar je 18 jaar lang hebt gewoond verlaten en een plekje voor jezelf creëren in een nieuw huis, dat is best lastig. Tenminste, dat vond ik toen ik twee jaar geleden het kleine dorpje Valkenswaard verliet en begon aan een nieuw avontuur in Rotterdam. Gelukkig ben ik terechtgekomen in dit mooie paleisje van 25 vierkante meter! Het zoeken naar de juiste inrichting heeft een tijdje geduurd. Ik heb heel vaak spulletjes verschoven en gedraaid en nu heb ik mijn perfecte inrichting gevonden (respect voor de studenten die het met 13 vierkante meter moeten doen!). Het is echt een plek geworden waar ik me helemaal thuis voel. Iedere keer als ik weer binnen stap bedenk ik me dat ik echt geluk heb met zo’n mooi huisje, zeker als het helemaal mooi opgeruimd en schoon is zoals nu. En een nieuwe inrichting betekent een nieuwe rondleiding!

jenniefromtheblog_studentenkamer1
Zo is mijn kamer nu ingericht: helemaal perfect voor mij. Deze foto heb ik vanaf mijn bank gemaakt. De tafel in het midden gebruik ik als eettafel en bureau tegelijk. De eettafel-set heb ik via Marktplaats van iemand overgekocht.

jenniefromtheblog_studentenkamer3
Mijn bed staat sinds een tijdje bij het raam. Heerlijk vind ik dat, want ik kan vanuit mijn bed naar de sterren kijken! Het zonnetje schijnt af en toe ook fijn naar binnen dus ik zit eigenlijk vaker op mijn bed dan op de bank. Ik kan ook fijn op de vensterbank zitten met mijn voeten op het bed. Ja, mijn bed staat perfect zo.

jenniefromtheblog_studentenkamer2
Achter mijn bed staat een ladekast van de IKEA. Het lijkt een beetje krap zo maar dat valt reuze mee. Ik kan overal gewoon prima bij! Mijn wasmand staat achter de ladekast verstopt.

jenniefromtheblog_studentenkamer4
Mijn kledingrek heb ik van een kledingwinkel die ging sluiten overgekocht en mijn landkaart komt van een rommelmarkt. Ik hang vaak items aan een kledinghanger bij de landkaart. Dat zijn items die nieuw zijn, die ik gewoon mooi vind of die – zoals deze jas – een vrolijke kleur toevoegen aan mijn witte interieur.

jenniefromtheblog_studentenkamer5
Ik ben een beetje uitgekeken op de landkaart. Misschien ga ik daar iets anders leuks neerzetten of hangen.

jenniefromtheblog_studentenkamer6
Mijn make-up hoekje en de boot die ik sinds een tijdje heb. In mijn vitrinekast ligt op dit moment een hoop rommel, schoolboeken en kleine frutsels. Dat moet ik allemaal nog een keer uitzoeken. In die spiegel maak ik trouwens ook altijd mijn selfies 😀

jenniefromtheblog_studentenkamer7
En mijn zithoekje! Die gebruik ik dus eigenlijk te weinig. Vaak liggen er kleren op de bank en ik ga toch liever op mijn bed zitten. Ik zit hier eigenlijk alleen wanneer er vriendinnen bij mij thuis zijn.

Wat vind je van mijn nieuwe inrichting? Zou jij het anders doen? 

93 thoughts on “Wonen op 25 vierkante meter – Mijn studentenkamer”

 1. Heel mooi ingericht!
  Alleen ”Studenten die het met 13 vierkante meter moeten doen” haha zou ik willen.
  Ik heb zelf een kamer van 9 vierkante meter, en daar zit ook nog eens de keuken bij in! Maar dit is dan ook wel echt mini hoor haha. Ik zou wel zoveel ruimte willen 🙂

 2. Het ziet er echt heel mooi uit, sommige verwaarlozen hun plekje zo erg en het is zo vies daar. Bij jou is het prachtig. Ik weet echt niet hoe het is om in een studentenkamer te wonen.

 3. Ik vind jou kamer erg leuk ingericht. Die rustige kleren doen mij denken aan een bepaalde rust die ik krijg, als ik naar je foto’s kijkt

 4. Ik vind je kamer echt geweldig! en 25m2 voor een studenten kamer is echt heel groot, zeker voor in en stad als Rotterdam. Ik woon zelf in Maastricht ook op kamers en mijn kamer is 10m2. Het is klein maar fijn haha. Ik ben nu wel geïnspireerd om de inrichting te gaan veranderen en het eens allemaal lekker overhoop te gaan gooien 🙂

 5. Super leuke kamer, mooi ingericht! Ik had nog wel een vraagje, ik ben ook op zoek naar een kamer in rotterdam hoe ben je hieraan gekomen? Stond je ergens ingeschreven of gewoon via via?

 6. Super chill die 25 m2! Ik moest het doen met 15 (maar dan nog wel een hele ingebouwde kastenwand) en vond dat niet groot, maar ook zeker niet klein! Ik vind het er lekker fris uit zien, leuk!

 7. Grappig, ik zou mijn bed en bank omdraaien van plek. Ik vind het super mooi dat je de tafel zo in het midden van de kamer hebt gezet, ipv met de korte kant tegen een muur aan zoals je bijna altijd ziet. En ik vind je kamer heel fijn licht!!

 8. Echt superleuk ingericht! Heerlijk zo’n lichte kamer 🙂 ik ben van een kamer van 6m2 naar 20m2 gegaan met een enorm hoog plafond. Een fijne kamer scheelt zo veel, haha!

 9. Super leuk om te zien! Ik vind het altijd heerlijk om bij anderen ‘binnen’ te kijken en studentenkamers vind ik het leukst. Ik woon nu nog thuis, maar ik vind het leuk om alvast inspiratie op te doen voor als ik ooit op kamers ga 😉 Je hebt je kamer heel leuk ingericht!

 10. Wat een onwijs leuke kamer! Echt heel mooi ingericht, lekker licht en overzichtelijk. Ik vind het tof dat je er items als het schip en de landkaart in hebt gedaan, zo wordt het toch een stukje persoonlijker. Echt heel mooi allemaal!

 11. Wat leuk Jennie, je hebt een heel mooi bed. Ik vind je inrichting heel mooi. Je bank vind ik ook mooi, lijkt me fijn om daar te wonen 🙂 Je hebt inderdaad veel geluk!

 12. Door dit artikel heb ik een soort inspiratie op gedaan ook al woon ik nog thuis en heb ik niet een kamer van 25 vierkante meter toch wil ik me kamer gaan veranderd wat er een beetje op lijkt als jou’n inrichting . Echt heel mooi

 13. Wauw, leuk! Ik vind je landkaart juist heel tof!
  En wat chill dat je 25m2 hebt, ik moet het met 14 doen dus veel verschuiven zit er niet in 😉

 14. Wat een prachtig huisje heb je toch, ik ben er jaloers op! Ik heb 19 M² en mijn kamer is vooral heel lang, als hij breder was geweest was het in sommige opzichten handiger geweest. Ik heb ook veel spullen van Marktplaats gehaald, maar ik zou nu ook wel weer graag wat met mijn inrichting willen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.